kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sarıgül'ü hakir görmek yakışmaz
Magazin polemiği

Baykal'ın "magazin" dediği Sarıgül sert yanıt verdi: "Magazin ile halk hareketini ayırt edemeyenler bizi anlayamaz."


***

Sarıgül'ü hakir görmek yakışmaz

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kendisiyle ilgili soruya "Magazine girmeyelim" karşılığı veren Baykal'a sert çıktı: "Halk 'Sarıgül' diyorsa ve Sarıgül bunu CHP adına yapıyorsa bunu küçümsemek, hakir görmek, 'magazin' demek kimseye yakışmaz".

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, dün SABAH'a yer alan söyleşisinde, CHP'li muhaliflerin lider adayı olarak ortaya çıkan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül için "Magazine girmeyelim" demesi ortalığı karıştırdı. Sarıgül, "Yüzde 70 oyla seçilen bir başkan olarak onbinlere CHP'yi anlatıyorum. CHP'yi meydanlara taşımak ne zamandan beri magazin oldu? Halkın yanında olmak magazinse halktan kopmak ciddiyet midir?" dedi. Baykal'a ilk kez yanıt verme gereği duyduğunu belirterek SABAH'a konuşan Sarıgül, siyasetin sırça köşklerde, halktan kopuk ve halka sırtını dönen "elit" anlayışlarla sürdürülemeyeceğini, halkın artık bu anlayış içindekilere sırtını döndüğünü vurguladı. Sarıgül, şöyle konuştu: "Benim partime ve sayın Genel Başkanıma saygısızlık etmek aklımın ucundan geçmez. Ancak Sarıgül hangi partinin belediye başkanı? 'Magazin' sözcüğüyle küçümsenen onbinlerce kişinin katıldığı bu toplantılarda hangi partinin bayrakları dalgalanıyor? Keşke partinin zor günlerinde bunun Genel Merkez'de örneklerini görseydik de bu iş Sarıgül'e kalmasaydı."

HALK 'SARIGÜL' DİYOR
"AK Parti kendi iktidarına yürürken köy köy, kahve kahve dolaştı. Kendisini anlattı. İktidara gelince söylediği her şeyin tam tersini yapsa da halka gitti. Artık CHP'nin de halka gitme zamanıdır. CHP anlamsız komplo teorileri ve tarihinde bile rastlamadığımız çirkin yakıştırmalardan sıyrılıp iktidara yürümelidir. Sorun Sarıgül sorunu değildir. Bu bayrağı kim zirveye taşıyacaksa Sarıgül onun peşinde bir nefer olmaya hazırdır. Ancak halk 'Sarıgül' diyorsa ve Sarıgül bunu CHP adına ve CHP yolunda yapıyorsa bunu küçümsemek, hakir görmek, 'magazin' diye nitelemek kimseye yakışmaz. Ben sayın Genel başkanımın böyle bir şeyi söylediğine bile inanmak istemiyorum."

FIRSATÇILIK BİTTİ
Alın teri dökmeden siyaset yapma ve sadece başkasının yaptığı hatalardan nemalanıp fırsatçılıkla bir yerle gelme döneminin artık kapandığını belirten Sarıgül, şöyle devam etti: "Meydanlara coşkuyla sallanan CHP bayrakları Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanlığını yapanlar için asla magazinsel bir görüntü olarak nitelenemez, küçümsenemez. Çünkü siyasette başarılı olmak yoğun bir emek vermeyi gerektiriyor. Her şeyden önce özellikle sosyal demokratların emeğe saygılı olması gerekir. Kimse beni asla partime hizmetten geri koyamayacak. Kimse Sarıgül'ü halka ve hakka hizmet dışında görmeyecektir."

CHP'LİLER KARŞILIYOR
Yurt gezisini sürdüren ve Ordu Aybastı'daki şenliklere katılan Sarıgül'ü burada CHP Ordu milletvekili Sami Tandoğdu ve CHP örgüt yöneticileri karşıladı. Onbine yakın kalabalıkla gövde gösterisi yapan Sarıgül, buradan Sivas'a geçerek Ahmet Ayık Yağlı Güreş Festivali'ni izledi. Sarıgül burada halka yaptığı konuşmada, "Şişli'deki başarımızı Türkiye'ye taşımaya hazırlanıyoruz" dedi.

DERVİŞ YURT DIŞINDA
Baykal, Kemal Derviş için de "Kimse CHP'ye saygısızlık yapamaz, bunun bir cezası olur tabii. Gereken yapılır" demişti. Eşi ile ABD'de tatil yapan Derviş ise, Baykal'ın suçlamalarına yanıt vermedi.

Fatih ERTÜRK / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Van'da devletin olmadığı 1 saat
 Rahşan Hanım: Kır evini hayal ettik, ama artık zor
 Erdoğan Tahran'a 4 mesaj götürecek
 Müfettişin ilk kanaati: İhmal var, kasıt yok
 YAŞ, TSK'nın komuta kademesini görüşecek
UMUR TALU
Bir şamaroğlanı olarak muhabir
Başbakan'ın ...
MUHARREM SARIKAYA
Demokratik aile örgütü
İster merkez sağda, ister...
YAVUZ DONAT
Kazadan ders, durumdan vazife...
Hızlandırılmış trenin...
İtelim bi'şey yapalım ya!
Aşk Gemisi'ni izlemiş olmanın getirdiği bir alt yapım var ama bu...
Büyük yarışın galipleri mutlu
İstanbul Beylerbeyi'den geçen cuma start alan SABAH Deniz Kuvvetleri...
Anadolu'nun başarısı
Anadolu'nun başarısı
Özel Okullar Sınavı'nda ilk 10 dereceyi 18 öğrenci paylaştı. Birinci...
Normal tren desek kimse binmezdi
Normal tren desek kimse binmezdi
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman "Bizim hızlı trenimiz yok, bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.