kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Masal gibi bir ev..

Bodrum çok keyifli. Tatilden midir, havasından mıdır yoksa ben buraları çok mu özlemişim bilinmez ama keyifli işte. Bir de Bodrum'a bakmasını bileceksiniz

Bodrum Torba'da bir ev. Yeşillikler içinde. Hani şu masal evlerden. Kapısında mor çiçekler asılı. Sizi ilk karşılayan kangal kurt kırması güzel mi güzel bir köpek. İsmi Köfte. Bodrum Torba'da bir evin kapısını çaldım iki-üç gün önce. Masal evin masal sahipleri karşıladı beni. Yüzlerinden hiçbir zaman gülücükleri eksik olmayan, pozitif enerji saçan sahipleri... Akşamüstü terasta oturduk beraberce, neler konuşuldu neler, ne Bab-ı Ali dedikoduları yapıldı sormayın. Güneşi batırdık dümdüz denizin üzerine, sanki ilk kez görüyormuşçasına seyrettik. Gözlerimiz doldu adeta. Bodrum bu, başka bir şeye benzemez, aşkın başka bir adı. Bodrum Torba'daki masal evin sahibi yakından bildiğiniz bir isim, usta çizer Bedri Koraman. Yıllardır geldiği, adeta hayatının bir parçası olarak kabul ettiği Bodrum'da ne mi yapıyor? Sakın aklınıza tatil gelmesin yanılırsınız. Koraman hummalı bir çalışma içerisinde. Eşi Nil Hanım, oturduğumuz terasın üst katındaki odayı ustanın çalışma odası haline getirmiş. Bedri Koraman gülüyor anlatırken "Yerin dibinde bir yerde çalışıyordum, hanım bize burayı uygun gördü." Bir masa, üstünde bir bilgisayar, bir tarayıcı, bir de gazete ile renk ve çizim uyumunu sağlayan başka bir alet. Tam karşısında asistanı Mesut Yavuz'un masası. Ortada kağıtlar, karikatürler, esprili yazışmalar, kocaman memeli güzel kadın çizgileri..." Aman Bedri Bey, sakın bana bilgisayarda çizdiğinizi söylemeyin" diye takılıyor ve anında pişman oluyorum. Çiziyormuş sevgili okurlar. 77 yaşından sonra Bedri Koraman photoshop öğrenmiş. Ve pazar günü elinize aldığınız o tam sayfa karikatürlerin hepsi yeni teknolojiyle bilgisayarda çiziliyormuş meğer... Mükemmellik buradan gelmiyor mu? Elde çizse ne olur? Koskoca Bedri Koraman, verir bir uçağa gönderir, üç-dört haftalık stok yapar. Hiç öyle değil işte. Kağıt üzerinde 10 dakikada çizdiği figürler için bilgisayar başında en az 1 saat uğraşıyor. Uğraşıyor yeni bir şeyler ekleyebilmek, eğer varsa photoshop'un bilmediği yönlerini de keşfedebilmek için Nil Hanım "Gece yarısı, sabaha karşı ne zaman uyanıp kalksam Bedri çalışma odasında" diyor. Niye? Aklına bir detay takılmış, boyama belki iyi olmamış. Çalışmak için bahane çok... Bodrum Torba'da masal gibi bir akşamüstü geçirdim. Mor çiçekli kapıdan çıkarken, yine Köfte uğurladı beni, şöyle bir kontrol etti başını eğerek hangi arabaya biniyorum diye. Meğer kontrol adetiymiş. Bedri Koraman ile denize giderlermiş her sabah. Usta yüzmeye başladığında Köfte sahilde beklermiş. Olur da bir süre sahibini göremezse ya da hoşuna gitmeyen bir şeyler hissederse suya atlarmış havlayarak. Yapışırmış Koraman'a "Gel" dermiş "Gel, sana bir şey olmasın ben ne yaparım sonra?"

***


Bodrum çok keyifli. Tatilden midir, havasından mıdır yoksa ben buraları çok mu özlemişim bilinmez ama keyifli işte. Bir de Bodrum'a bakmasını bileceksiniz. Öyle "Çok bozuldu vallahi, aman İstanbul'daki Laila, Reina gibi oldu" sözlerine takılmayın. Ne görmek isterseniz o var Bodrum'da. Önemli olan bakmasını bilmek. Masal gibi bir akşamüstünden sonra masal gibi bir gece Fuga'da. (Aslında Fuga'yı size yarın anlatacağım, niye Saint-Tropez'de bir otelde değil de Bodrum'da Fuga'da olmalısınız diye ama bugün yerim dar.) Bir tepenin üzerinden bakıyorum Bodrum'a. Işıl ışıl ortalık, bütün renkler denizin üzerine yansımış. Arkadan bir yerden belli belirsiz Yalın çalıyor. Buraların favorisi. Ne yalan söyleyeyim ben bu şarkıyı yeni keşfettim. Ya o sözler? Ah o sözler? "Dün sabah erken uyandım, gittim sana güller aldım, Mutlu ol diye mutlu ol diye Bu sabah gittiğini anladım, ağladım sana şarkı yazdım Sonsuz ol diye sonsuz ol diye..."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Devir kilo ölçen bilgisayar devri   / 26-06-2004
 Öğlen karakolda gece Reina'da   / 19-06-2004
 Mavi bebek ameliyatının başrolünde bir marangoz vardı   / 12-06-2004
 Kadın elbiseme bayıldı hem de o kadın   / 05-06-2004
 Bir radyo programında iki saat ne konuşulur?   / 29-05-2004
 Adam kadını tokatlıyor ve ben çok gülüyorum   / 22-05-2004
 Ben rujumu tazelerken sen yola koyul   / 15-05-2004
 Emekliyoruz yavaş yavaş   / 08-05-2004
 Türk kadınını temsil etmiyorum   / 01-05-2004
 Eline sağlık, müthiş olmuş gel seni bir öpeyim   / 24-04-2004
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Masal gibi bir ev..
Bodrum çok keyifli. Tatilden midir,...
KENAN ONUK
Caz Festivali'nin güzel akşamları
İstanbul Caz...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Pazar sendromcuğu
Nasılsa bugün daha cumartesi, şimdiden...
ŞAFAK KARAMAN
Artık uyandı
İyi olan hak ettiği yeri ve gerçek değerini...
Bu romanın kahramanları gerçek
Bu romanın kahramanları gerçek
Avukat Emel Nilgün gerçek öyküleri kaleme aldığı "Ateşten Altınlar"...
Asla halka mal olmak istemem
Asla halka mal olmak istemem
Mirkelam, 3 yıl aradan sonra "Kalbimde Parmak İzin Var" isimli yeni...
Bence en iyiler: Dogville, Yüzüklerin Efendisi ve iki bölüm birden Kill Bill
Bu yıl sinemanın asıl sürprizleri, Türk yönetmenlerin filmleri oldu.
Gelecek programda yok yok
Sinema Dergisi temmuz sayısında önümüzdeki sezon gösterime girecek...
Bir tatlı huzur almaya gelebilirsiniz
Moda Teras, Kalamış koyuna tepeden bakan modern ve ferah bir restoran. Sıcak...
Sıcak günler için buz gibi bir mola
Yazın baş tacı olan alkolsüz içecekler, kahvelisinden meyvelisine kadar pek çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.