kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gay değilim aşkı gizli yaşamayı seviyorum
Gay değilim, tercihim kadınlar

"Uslanmadım" adlı albümünde aşk şarkıları söyleyen Levent Yüksel, iddiaları yalanlıyor: "Aşkı gizli yaşarım. Tercihim de kadınlar." Beşinci albümü "Uslanmadım"la Med Cezir'in başarısını yakalayacağına inanan ünlü sanatçı, Uslanmadım'da pop müziğin yanı sıra arabesk parçaları da başarıyla yorumluyor.

***

Gay değilim aşkı gizli yaşamayı seviyorum

Son albümünde arabesk şarkılara ağırlık veren Levent Yüksel ilk albümü Med Cezir'in başarısını yakalamaya kararlı. Yüksel, yeni şarkılarını ve özel hayatını anlattı.
Levent Yüksel'in ilk albümü Med Cezir bir klasik haline geldi. Tüm çalışmalarında o albümün başarısını yakalamak için uğraştığını söyleyen Yüksel, beşinci albümü "Uslanmadım"la nihayet bunu başardığına inanıyor. Yeni şarkılarından birkaçı şimdiden dillere düşen ünlü sanatçı, Uslanmadım'da pop müziğin yanı sıra arabesk parçaları da başarıyla yorumluyor.

* Son albümünüzün üzerinden dört sene geçti. Neden bu kadar beklediniz?
Bunda şirket değişikliğinin de etkisi oldu ama bundan ziyade "Neden albüm yapıyoruz; satsın diye mi yoksa iyi bir albüm olsun diye mi?" dedim ve önemli olan benim içime sinen bir albüm olması diye karar verdim.

* Bu arada birçok yeni isim çıktı piyasaya. Ya unutulursam gibi bir kaygısı olmuyor mu insanın?
Unutuluyor da aslına bakarsan. Ama bu korkmama neden olmuyor. Çünkü popüler müzikte tutan, hit olan bir parçanın ömrü en fazla altı ay ya da bilemediniz bir senedir. Yani bu süreden sonra zaten unutuluyorsun. Ama bende bu durum çok olmadı. Zannediyorum bunda da ilk albümüm Med Cezir'in etkisi var. O albümün üzerinden on bir sene geçti ama hala konserlere çıktığım zaman bütün parçalar isteniyor benden.

* Siz müzisyenliğinizin yanı sıra kişiliğinizle de çok seviliyorsunuz. Levent Yüksel deyince insanlar "Çok iyi bir sanatçı" demeden önce "Çok iyi, sevimli biri" diyor...
Sezen Aksu söylemişti bu lafı; ona da babası söylemiş; "Meşhur olmak önemli değildir. Önemli olan insanların sizi sevmesidir." Hakikaten çok doğru bir söz. Kaset yaparsın, satarsın, meşhur olursun ya da bir adamı boğazlarsın yine meşhur olursun, ama önemli olan insanların sizi gerçekten sevmesi. Ben de ne isem oyum.

* Birinci albümünüz Med Cezir bir klasik haline geldi. İnsanlar sizden o albümde yakaladığınız başarıyı bekliyor yeniden. Bu üstünüzde bir baskı yaratıyordur herhalde.
Öyle bir beklenti olsa da olmasa da ben o baskıyı hissediyorum bir kere. Çünkü o albüm best of'muş meğerse haberim yokmuş. Böyle bir albüm yapmanın artıları ve eksileri var. Artısı kalıcı olmak; eksisi de o kadar iyi bir albümü bir daha yapma kaygısı. Açıkçası ben de bunun için savaştım. Bugüne kadar yaptığım dört albümde de amacım onun başarısının üstüne çıkmaktı. Zaman zaman çıktım, zaman zaman çok altında kaldım, ezildim. "Uslanmadım" Med Cezir'i en çok yakalayacağım ve zorlayacağım albüm oldu.

* Peki o başarıyı yakalamak neden zor?
Çünkü bu bir ekip işi. Şarkı sözü yazarı, besteci, aranjör, vokal yönetmeni, kayıt yapan adam, mix yapan adam; bunlar hep bir albümün arkasındaki çok önemli insanlar. Ben o albümdeki başarıyı tamamen buna bağlıyorum. Sezen Aksu müthiş bir dönemindeydi, bana hepsi birbirinden güzel on şarkı yaptı; Uzay Heparı müthiş bir aranjördü; vokal koçum Sertab Erener'di. Şimdi bu albümde öyle bir başarı var mı derseniz; hakikaten var.

* Peki bu albümde bir vokal koçunuz var mıydı?
Artık vokal koça ihtiyacım olmadığını itiraf ettiler bana. Daha doğrusu ben Sezen'le birlikte şarkı söylemekten yanaydım, gittim Sezen'e "Hadi ben şarkı söylemek istiyorum" dedim, o da "Git söyle" dedi. "Sen gelmeyecek misin?" diye sordum; "Artık beşinci albümünü yapıyorsun Levent, ne vokal koçu, hadi gir söyle koçum" dedi, beni gaza getirdi.

ÖLÜMSÜZ AŞK DİYE BİR ŞEY YOK
* Bu albümde alaturka nağmeler çok dikkat çekiyor...
Alaturkadan ziyade açıkça söylemek gerekirse daha arabesk bir albüm oldu. Sezen Aksu Müslüm Gürses'in "Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş" parçasını söyledi ve "Yıllarca arabeske karşı durduk, arabesk şöyledir, böyledir dedik ama ben artık arabesk söylemek istiyorum" dedi. Ben de gaza gelip, "Ben de söyleyeceğim" dedim.

* Dinleyicileriniz sizi arabesk söylerken sevecek mi sizce?
Yüzde yüz severler. Bir gece için teklif geldi bize, "Çok elit bir gece olacak, çok kaliteli olduğumuzu kanıtlamak için özellikle Sertab Erener ve Levent Yüksel olsun istiyoruz" dediler. "Tamam" dedik, gittik. Programa başladıktan yarım saat sonra "Makaram sarı bağlar lo"yu söylemeye başladım ve inanamazsınız, adamlar kravatlarını kafalarına, ceketlerini bellerine bağladılar ve "Haydaaa" diye oynamaya başladılar. Yani burada bir gerçek var. Bu gerçekle yüzleşmek gerekiyor bence.

* Albümdeki sözler size ait değil ama şöyle bir bakınca aşka isyan eden bir adam göze çarpıyor.
Aşk dediğiniz şey bence tamamen fiziksel bir olay. Bugüne kadar ölümsüz aşk diye bir şey görmedim ben. "Ben sana aşık oldum" diyorlar, yaşıyorlar; sonra da "Ben senden ayrıldım" diyorlar. Ondan sonra hop başka bir aşka atlıyorlar. İşte bu şarkılar da aşkları anlatıyor.

* Peki siz nasıl yaşıyorsunuz aşkları, hiç özel hayatınızla gündeme gelmiyorsunuz mesela?
Bir takım şeyler yaşıyorum tabii. Bir insan hayatında aşk olmadan nasıl yaşayabilir ki. Yaşar tabii ama bu bana kalırsa bir problemdir ve doktora gitmesi lazım insanın. Benim yaşadıklarım çok göz önünde olmadığı için "Acaba gay midir" falan durumları var, ama hiç öyle bir şey yok, ben baya kadın-erkek ilişkilerinden yanayım.

* En son sizinle "Gönderilmemiş Mektuplar" filminde alacağınız rolle ilgili görüşmüştük. Sizce nasıldı film?
Ah, çok kötü bir film oldu. Böyle konuşmak aslında çok zor geliyor bana ama söylemek zorundayım; okuduğum senaryo çok güzeldi ama o senaryo çekilmedi. Sonuçta da kötü bir film oldu. Benim oyunculuğum da orada oynadığım kadarıyla kaldı.

Eylem Bilgiç

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Şimdi çömezler dinlesin çünkü ustalar sahnede
 Mutlu hayvanlar bahçesi
 Şehrin en renkli sahil yolu
 Ateş ve barutun tehlikeli dansı
 Geleceğin meslekleri genetik ve ekonomi
 Ağva'da voleybol heyecanı
 Yaz şarkıları başkadır
 Festival içinde festival
 Ajanda
 Sokağı sadece 4 günde 65 bin kişi gezmiş
 Beş milyon yaşında, çok eski bir dost
 Nöri ve Nöriye Kantar'la son kez
 Bizim klipler fena halde esinlenmiş
 Güzelliğe giden 25 yol
 Eşlerini tatile gönderip çapkınlık yapıyorlar
 Ajanda
 100 kediyi 'ev'lendirdiler
 Türkeş'in emaneti Asena
 Alman Ordusu'nda bir Türk binbaşı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Masal gibi bir ev..
Bodrum çok keyifli. Tatilden midir,...
KENAN ONUK
Caz Festivali'nin güzel akşamları
İstanbul Caz...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Pazar sendromcuğu
Nasılsa bugün daha cumartesi, şimdiden...
ŞAFAK KARAMAN
Artık uyandı
İyi olan hak ettiği yeri ve gerçek değerini...
Bu romanın kahramanları gerçek
Bu romanın kahramanları gerçek
Avukat Emel Nilgün gerçek öyküleri kaleme aldığı "Ateşten Altınlar"...
Asla halka mal olmak istemem
Asla halka mal olmak istemem
Mirkelam, 3 yıl aradan sonra "Kalbimde Parmak İzin Var" isimli yeni...
Bence en iyiler: Dogville, Yüzüklerin Efendisi ve iki bölüm birden Kill Bill
Bu yıl sinemanın asıl sürprizleri, Türk yönetmenlerin filmleri oldu.
Gelecek programda yok yok
Sinema Dergisi temmuz sayısında önümüzdeki sezon gösterime girecek...
Bir tatlı huzur almaya gelebilirsiniz
Moda Teras, Kalamış koyuna tepeden bakan modern ve ferah bir restoran. Sıcak...
Sıcak günler için buz gibi bir mola
Yazın baş tacı olan alkolsüz içecekler, kahvelisinden meyvelisine kadar pek çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.