kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Paris'te üç farklı modacı
Paris'te üç farklı modacı

Paris Haute Couture Haftası, dünyaca ünlü moda evlerinin dışında çok dikkat çeken üç önemli ismi ağırladı. Lübnanlı modacı Elie Saab, Amerikalı tasarımcı Ralph Rucci ve couture haftasının en genç ismi Valerie Hash.

Merhaba! Bugün yine Paris Haute Couture Haftası katılımcıları yer alacak köşemde. Dior, Chanel, Valentino, Lacroix gibi büyük modaevlerinin dışında farklı isimler de couture haftasının alternatifleriydi. Couture adına ciddi bir özveriyle çalışan bu isimlerden ülkemizde en bilineni Elie Saab. Anne Valerie Hash, Ralph Rucci gibi isimler de sektörün yeni ama dikkat çekici isimleri...

ORİJİNAL DEĞİL AMA ZARİF
Elie Saab'ın Couture Haftası, resmi takvimi dahilinde üçüncü defilesiydi. Lübnanlı modacının, kısa süre içinde uzun bir yol kat ettiğini düşünüyorum. Couture giyinen kadınların isteklerine iyi cevap veren isimlerden biri. Bu sezon da kendi tarzına yakışan "Hollywood" havasında parçalar hazırlamış. Bol payet, parlaklık ve göz alıcılık, koleksiyonu tanımlayan özellikler... Biraz "Saturday Night Fever" filmini anımsatıyor. Saab'ın koleksiyonları, hiçbir zaman orijinal veya yenilikçi değil aslında. Ama couture müşterilerinin istediği şıklığı, zerafeti, parlak renkleri, kumaşları, canlılığı ve kaliteyi tasarlıyor.

ASİL, SADE VE MÜKEMMEL
Ralph Rucci ise Couture Haftası'ndaki Amerikalı tasarımcıydı. Rucci, Paris'deki beşinci defilesini gerçekleştirdi. O da, kısa zaman içinde kendine ait bir kitle oluşturdu. Tasarımlarında her zaman asillik, sadelik ve mükemmellik ön planda. Son koleksiyonunda Japonya izlerini hissediyoruz. Kimono tarzı uzun tafta mantolar ve Chanel'i anımsatan tayyörler var. Koleksiyonda deriler üzerinde ustalıkla çalışılmış, kullanılan renkler ise genellikle soğuk ve donuk. Couture'de mükemmel teknikleri, sadeliği, netliği isteyenler için doğru bir tasarımcı diyebiliriz.

ERKEK TARZINI KULLANIYOR
Couture haftasındaki en genç isim sanırım, Anne Valerie Hash. Tasarımları "Comme Des Garcons"u anımsatıyor. Sadece couture çalışan tasarımcının en belirgin özelliklerinden biri erkek kalıplarından yola çıkması. Erkek çizgilerini deforme edip yeniden tasarlayarak, kadın vücuduna adapte ediyor Anne Valerie Hash. Bu çalışma ile yarattığı çizgilerini şifon, muslin, tül gibi kumaşlarla kombin ederek naif silüetler yaratıyor tasarımcı... Ana renkleri her zaman siyah, beyaz ve ten rengi. Formlar üzerinde ustalıkla çalışan, kendi tekniklerini oluşturan, couture'de sahip olduğu sade, konseptüel koleksiyonun nadir örneğini yaşatan tasarımcılardan.

MADONNA VE LAGERFELD
Couture haftasının bıraktığı izlerin ardından, moda dünyasının geçen haftaki dikkat çekici konularından birini sizlerle paylaşmalıyım... Madonna turnesi, "reinvention tour" için Karl Lagerfeld ile çalışmaya başladı. Lagerfeld, Madonna için 1920'lerin müzikallerinin dansçı kızlarından esinlenerek iki gepyer çalışmış. Her biri 250 iş saati ve 20 bin payet kullanılarak yapılan bu gepyerleri Madonna'nın üzerinde, sahnede görmeyi merakla beklediğimi itiraf etmeliyim. Bir tasarımcı için Madonna gibi enerji ve ilhamla dolu bir sanatçıyla çalışmak inanılmaz keyifli olsa gerek... Önümüzdeki hafta yeni moda haberleriyle beraber olmak dileğiyle. Sevgiyle kalın.

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ayarlanmış tanışmalar
 Türk olmaktan onur duyuyorum
 Diplomalı aşçılar geliyor
 Koçlar'ın başı ağrır, Boğa ve İkizler bronşitle uğraşır
 Bu 'Büyü'ye inanmayan hiç kimse kalmayacak
 Buse satıştan mutlu baba da gidişattan
 12 bin 322 iğne ampulüyle camdan maket ev yaptı
 Kenya modası
 Atkı biçimli kısa perde
 '50 Cent' geliyor
 Köln'de Athena rüzgarı
 Minik Serçe caz yaptı
 Oturan Boğa Sebahattin: Böyle iyiyim
 'Herkül' bioenerjiyle rahatlatıyor
 Memleketimden insan manzaraları
 Mardinli gastronomiye merak saldı
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
İtalyan püreli nugget
Patatesleri...
Altın soruları sormadan estetik ameliyat olmayın
Altın soruları sormadan estetik ameliyat olmayın
Amerikan Estetik Cerrahları Birliği, hazırladıkları raporda, her 300...
Faydalı bilgiler
Faydalı bilgiler
Ofis malzemeleri mikrop yuvası
ABD'de yapılan bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.