kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bebekten önce İkinci Balayı
Bebekten önce İkinci Balayı

Günümüzde çiftler, artık ilk çocukları dünyaya gelmeden önce birlikte, baş başa son bir tatile çıkmayı tercih ediyorlar. Amerika'da birçok ünlü otel çocuk bekleyen çiftler için özel tatil paketleri hazırlamaya başladı bile. Bu paketlerde neler yok ki; egzersiz saatleri, anne-baba adaylarına yönelik çocuk bakımı eğitimi, hamilelere özel masaj....

Kariyer hedefleri artan insanlar, eskiye oranla daha geç evleniyor ve daha geç çocuk sahibi oluyor. İş yaşamlarında başarıyı yakalamadan çocuk sahibi olmayı tercih etmeyen çiftler, ilk bebekleri dünyaya gelmeden önce otellerin kendileri için hazırladığı özel tatil paketlerine rağbet ediyor. Amaç ise; hem baş başa son bir tatil geçirmek, hem de gelecek bebek için hazırlık yapmak...

RAPORU OLANA UÇAK YOLCULUĞU
Çiftler genelde hamileliğin ilk altı ayında tatile çıkmayı tercih ediyor. Oteller bu çiftler için özel hazırlıklar yapıyor. "İkinci balayı paketleri"nde yolculuktan, yeme düzenine, çeşitli aktivitelerden sağlık kontrollerine kadar her şey çocuk bekleyen çiftler için hazırlanıyor. Hamileler için özel yumuşak masajlar, ninni CD'leri, vitamini bol yemekler bulunuyor. Anne adayları, yolculuklarını kendileri planlayabiliyor. Fakat doktorlar genelde anne adayları için uçakla seyahati öneriyor. Oteller hazırladıkları programlarda yolculukla ilgili hiçbir ayrıntıyı atlamıyor. Anne adayları uçuş için mutlaka bir doktor raporu bulundurmak zorunda. Özellikle, doğuma iki - üç ay kaladan itibaren, özel durumlar dışında hamileler uçağa binemiyor. Doktorundan tatil ve uçuş için rapor alabilen anne adayları ise, tatile çıkabiliyor. Uçuşlarda, anne adaylarının dar kıyafetler giymemeleri tavsiye ediliyor. Cam kenarı yerine, koridor kenarı ise onlar için daha uygun.

MASAJLA DOĞUMA HAZIRLIYORLAR
Otellerde, anne adaylarını değişik aktiviteler bekliyor. Bisiklet egzersizi bunlardan en çok talep göreni. Tabii her tür aktivite, bebeğin ve annenin sağlığı düşünülerek hazırlanıyor. Egzersizlerde annenin kalp atışının dakikada 140'ın aşağısına düşmemesine dikkat ediliyor. Egzersizler doktor kontrolünde ve tavsiyesinde yapılıyor. Otellerde, baba ve anne adayları için çocuk bakımı dersleri de veriliyor. Doğum sırasında ve sonrasında neler yapılacağı, çocuğun ilk zamanlarda nelere ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyaçların nasıl karşılanacağı ile ilgili dersler de, tatil paketleri içinde ailelere sunuluyor. Doktorlar, anne adaylarına 24 saat hizmet veriyor. Ayrıca, otellerde çocuk bekleyen aileler için hazırlanmış kitaplık ve video arşivi bulunuyor. Anne adaylarının çocuksuz son tatillerinde en çok keyif aldıkları saatler; masaj seansları... Stresi alan ve bazı bitkisel yağlarla yapılan masajlar, doğum sırasında da kolaylık sağlıyor.

FİYATLAR EL YAKIYOR

Bebek öncesi ikinci balayı için paket program hazırlayan otellerde, fiyatlar el yakıyor. Maryland'ta bulunan 5 yıldızlı Inn&Spa'nın hazırladığı iki gecelik tatil paketi 510 dolar. Kuzey Caroline Estancia La Jolla Hotel ise, üç günlük paket için 2 bin dolar fiyat belirledi. Yetkililer bu fiyatların sunulan hizmet karşılığında olduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor "Bu hizmetten yararlanmak isteyen çiftler zaten kariyerlerinde belli bir noktaya gelmiş insanlar oldukları için fiyatlar normal". Oteller ve hizmetlerle ilgili bilgi edinmek isteyenler için bir de internet sitesi hazırlandı. www.babycenter.com sitesinden alınan bilgiye göre, önümüzdeki günlerde 6 bin 700 kadın daha bu "İkinci balayı tatilleri"nden yararlanmak üzere başvurdu.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Özel davetlere mekân olacak
 Fanta Festivali'nde son gösteri bu gece
 Fahrenheit 9/11 ilk üç günde 21.8 milyon dolar hasılat yaptı
 Afrika'nın gizemli renkleri
AYŞE TÜTER
Yıldız şehriye
Yıldız şehriyeyi tuzlu bol kaynar suda 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.