kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'İkisine de yazık oldu'
'İkisine de yazık oldu'

Çanakkale'nin Bolayır beldesinde gürültü yüzünden çıkan tartışma nedeniyle İsmail Hakkı Sunat'ı öldüren Ali Fuat Özgen'in babası Prof. Mahmut Özgen, 'İkisine de yazık oldu' dedi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Bolayır Beldesinde, geçtiğimiz gün tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Sunat'ın ölümüyle sonuçlanan üzücü olayın ardından tutuklanan Ali Fuat Özgen'in babası Prof. Mahmut İhsan Özgen, cezaevindeki oğlunu ziyaret etti. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Özgen, "Hem oğlum hem İsmail için büyük ızdırap duyuyorum. İkisi de pırıl pırıl gençlerdi. İkisine de yazık oldu" dedi. Bu olaydan önce de İsmail Hakkı Sunat'la bir takım problemler yaşadıklarını söyleyen Özgen, "Ben Bolayır'daki yazlığımı 14 yıl önce aldım. 3 yıl önce de İsmail Hakkı Sunat taşındı. İlk taşındığı gün, benimle kavga etmeye başladı. Hiç karşılık vermedim. Biraz agresif bir yapısı vardı. Sitedekilerin hemen hemen hepsiyle kavgalıydı. Tatsızlık yaşanmasın diye biz iki yıldır yazlığa gitmiyorduk. Oğlum yeni bir kitap yazmıştı ve dinlenmek istediğini söyledi. Ben, yazlığa gitmesine karşı çıktım. İsmail Hakkı Sunat'ın yazlıkta olmadığını, yazlığı satışa çıkardığını öğrendik ve oğlum Bolayır'a gitti. Aynı gün Sunat ve eşi de yazlığa gitmiş. Ben bunu öğrendikten sonra, oğlumla günde üç kez telefonla görüşüyor, sürtüşmemesini bir şey söylerse bile cevap vermemesini öğütlüyordum" diye konuştu

JANDARMAYI ARADIM
Olay gecesi yaşadıklarını da anlatan Prof. Özgen, oğlunun şok geçirdiğini söyledi. "Olay gecesi saat 23.00 sıralarında oğlum aradı. Şok geçirmişti. 'Ne oldu. Tartışınız mı?' diye sordum. Bana sadece, 'Baba silahla evi bastı. Çok kötü olaylar oldu' dedi ve telefonu kapattı diyen Özgen, "Ben hemen jandarmayı arayıp 'Orada kötü bir şeyler oluyor. Oğlumu koruyun' dedim ve hemen yola çıktım. Bir tartışmanın yaşanacağını tahmin edebiliyordum. Ancak olayın bu boyuta ulaştığını sonradan öğrendim" dedi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIĞIM İÇİN OĞLUM SİLAH ALMIŞTI
Olayda kullanılan silahın 5 ay önce alındığını da söyleyen baba Özgen, "Ben siyasi yaşantım ve gazetecilik geçmişim nedeniyle sürekli ölüm tehditleri alıyorum. Birkaç kez silah almamı söylediler. Ama ben silahtan hoşlanmadığım için kabul etmedim. Oğlum en sonunda 'Baba sen almıyorsan ben bir silah alacağım. En azından evde dursun' dedi. 350 milyon liraya Kırıkkale bir tabanca almış. Tabanca ruhsatlıydı. Ancak kesinlikle üzerinde taşımazdı" dedi.

İSMAİL EVDEKİ HERKESİ ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ
Cinayetle sonuçlanan olayın ardından olay yerinde bulunanlarla konuştuğunu belirten Mahmut Özgen, "İsmail Sunat'ın tabancayla geldiğini gören Ali Fuat, içeri girmiş, İsmail, önce bahçede bulunan arkadaşlarına silahı doğrultup 'Burayı terk edin, hepinizi öldürürüm' demiş. Hatta o sırada oğlumun bedensel engelli bir kız arkadaşı, 'İsmail yapma kaldır şu silahı' demiş. Oğlum evden çıkınca elindeki silahla tehdit etmeye devam edince tartışmaya başlamışlar. Ali Fuat elindeki tabancayla önce iki el havaya ateş etmiş. İsmail üzerine atlayınca tabancadan çıkan kurşunlar isabet etmiş. Otopsi raporunu görmedim. Ama anlatılanlara göre oğlum nişan almamış. Korkutmak için havaya ateş ederken, üzerine atlayınca kurşunlara hedef olmuş" dedi. Maktul yakınlarının demeçleri nedeniyle hedef haline geldiklerini ileri süren Mahmut İhsan Özgen sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben zaten sürekli ölüm tehditleri alıyorum. Bu olaydan sonra da bu artmaya başladı. Oğlum katilmiş gibi gösteriliyor. İsmail Hakkı Sunat tanınan bir sanatçı olduğu için bu da kamuoyunda infiale neden oluyor. Olay çok açık bir nefsi müdafaadır. Maktul, elinde silahla, bahçe kapısını tekmeleyerek içeriye girmiş, silahı oğlum ve arkadaşlarıma doğrultarak öldürmekle tehdit etmiştir. Elindeki silahın kurusıkı olduğundan bahsediliyor. Gecenin saat 11'inde öyle bir pozisyonda kimse kurusıkı silahla gerçek silahı ayırt edemez. Oğlum bu tehditler ve baskılar karşısında kendisini ve arkadaşlarını korumak üzere ruhsatlı silahını almış, havaya ateş etmiş, talihsiz bir şekilde bu olay meydana gelmiştir."

OĞLUMUN TUTUKLANMASINI DOĞRU BULUYORUM
Oğlunun tahliyesini istemeyeceğini söyleyen Mahmut Özgen, "Olayı kesinlikle tasvip etmiyorum. Oğlumun tutuklanmasını da gayet doğru buluyorum. Oğlum,doçentlik tezi hazırlayan, iki kitap yazmış bir insan. Acaba böyle bir insanı silah çekecek kadar kışkırtannedir? Maktulün ailesini çok iyi anlıyorum. Aynı üzüntüyü ben de paylaşıyorum. Hem oğlum, hem de İsmail için. Ancak basına verdikleri demeçler, kamuoyunu bize karşı kışkırtır nitelikte. Bu nedenle kendi can güvenliği açısından, dava tamamen sonuçlanıp beraat edinceye kadar oğlumun tahliyesini istemeyeceğim" dedi.






GÜRKAN DÜZENLİ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Avusturya'ya 'ilticaya hazırlanıyordu' iddiası
 Gelibolu Cinayeti
 Yok pahasına satılan arsayı geri alacaklar
 Konsolosluk mağduru sekiz ay sonra görecek
 Mağdurlara terör tazminatı için süre başladı
 Devlet AİHM'e gidene 'kolaylık' sağlayacak
 Tuvalet yok diye kız öğrenci okulsuz kaldı
 Nâzım'ı okumayan diploma alamayacak
 Samsunlu ev kadınları kadın merkezi kurdu
 Şehit erin organları 4 kişiye hayat verdi
 Türk askerleri bomba atmada Avrupa ikincisi
 Hırsızlara karşı uyarı afişi çalındı
 Bergamalılar savaşa devam
 İnternet cafe haraçcısı müdür
 A Takımı'na Konuştu
Ferrari Ferrari olalı böyle olay görmedi!
Belçika'da yaşayan Türk tekstilci, çok benzin tüketiyor diye...
Filistin'de Felaket
Gazze’de 10 saatte biri emniyet müdürü 6 kişi kaçırıldı. "Bu bir...
Fener idare etti: 3-2
Fener idare etti: 3-2
3. dakikada perdeyi açan Murat, 15'te Serhat'a asist yaptı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.