kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tatil Cumhuriyeti Antalya
Tatil Cumhuriyeti Antalya
Akdeniz'in Bodrum'u Kemer
Gece de doluyor
Lara'nın beach'leri
Ally yedinci yılını kutluyor

Akdeniz'de sıcacık tatil

Antalya'da bu yıl turizm gerçekten de patladı! Sahil boyunca uzanan lüks tatil köyleri, 'beach club'lar, aquaparklar, gece kulüpleri ve restoranlarıyla Antalya'da her yaşa, her zevke göre eğlence var.

***

Tatil Cumhuriyeti Antalya

Tatil köyleriyle ünlü Antalya, yabancı turistlerin tatil mekanı olarak tanınsa da Türklerin de en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Doğası, denizi ve tesisleriyle ünlü şehirde, gece hayatı da gün geçtikçe renkleniyor
Turizm konusunda Türkiye'nin en gelişmiş bölgesi olan Antalya ve çevresi en yoğun yılını yaşıyor. Yabancı turist sayısı geçtiğimiz yıla oranla ortalama iki kat artan bölgede, tesislerin tamamı neredeyse yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Tatilcilerin büyük bölümü Rus ve Avrupalı turistlerden oluşsa da Türkler için de Antalya cazip alternatifler arasında yer alıyor. Sahil boyunca uzanan lüks tatil köylerine yerli turistler, en az yabancılar kadar ilgi gösteriyor. Antalya'ya gösterilen bu ilgi tatil köyleriyle sınırlı kalmıyor. Şehir otelleri, beach club'lar, eğlence mekanları ve restoranlar dolup taşıyor. Tatilini Akdeniz'in kucağında geçirmek isteyenler için işte Antalya...

BEACH PARK
Antalya'nın içinde tatil yapıyorsanız Konyaaltı'ndaki Beach Park'a mutlaka uğramalısınız. 2.5 kilometre sahil boyunca dizilmiş 13 beach club, arkasında kafe, restoran ve eğlence mekanları, dev bir aqualand ve yunusların şov yaptığı Dolphinland'den oluşan Beach Park, başlı başına bir eğlence merkezi. Önce biraz beach club'lardan söz edelim. Bir kere denizi çok temiz. Mavi bayrağı bile var. 13 beach club'ın hepsinin kendine has tarzı var. Örneğin baştaki Yiğit Beach'e genellikle gençler geliyor. Yer bulmakta zorlanacağınız bu beach'te sürekli müzik yayını var. Yaso adlı beach ise nezih bir ortamda güneşlenmek isteyenlere hitap ediyor. Yaso'da dekorasyonu, bahçesindeki bungalovları, yemekleri ve müziğiyle çok hoş bir ortam var. Beach'lerde giriş ücreti yok ancak 2 milyon lira şezlonga ve 2 milyon da şemsiyeye para ödeyerek gün boyu bedava denize girip güneşlenebilirsiniz. Karnınız acıktığında salata, tost, hamburger gibi hafif yiyecekler yiyebilirsiniz. Tostlar 2-5, salatalar 3-6, hamburger 3-5 milyon lira arasında değişiyor. Kahvaltı fiyatları ise 3-6 milyon lira. Alkollü tek içki olan birayı 3-7.5 milyon liraya içebilirsiniz. Soğuk içecekler ise 2-4 milyon lira. Beach Park, gece de Antalyalı ve tatilcilerin akınına uğruyor. Beyzade adlı kafe buranın en çok ilgi gören yeri. İçecek fiyatları çok uygun. Canınız dans etmek istiyorsa Merph's Dans Bar'a gidebilirsiniz. Her gece farklı konsepte dans geceleri düzenleniyor. İçki fiyatları ise şöyle: Bira 6, yerli içkiler 7, yabancı içkiler de 12 milyon lira.
Tel: (0242) 237 96 10

Eğer canlı Türkçe müzik eşliğinde eğlenmeyi düşünüyorsanız CeCe tam size göre. Alex'in sahneye çıktığı mekanda program 04.00'a kadar sürüyor. Burada kişi başı içtiğiniz içkiye göre 40 ile 80 milyon lira hesap geliyor.
Tel: (0242) 238 08 44

Beach Park'taki bir başka özel mekan da Dolphinland. Yunusların gösteri yaptığı bu bölüme giriş 17 milyon lira. 11.00 ve 15.00'da birer saatlik iki gösteri yapılıyor.

KALE İÇİNDE BİR KLASİK
Kaleiçi'nde 1988'den beri hizmet veren Antalya 29 bu yıl isim değiştirdi ve Club Arma oldu. Lezzeti ve personelinde hiçbir değişiklik olmayan Club Arma, Akdeniz mutfağından özel tatları ve muhteşem manzarasıyla hala şehrin en iyi restoranı. Burada ne yerseniz yiyin fakat sonunda mutlaka çikolatalı sufle yemeden kalkmayın. Kişi başı 60-80 milyon lira hesap ödüyorsunuz.
Tel: (0242) 244 97 13

Lara'da bulunan Antalya Balıkevi, şehrin en gözde balıkçılarından biri. Kendine özel tatları da bulunan Antalya Balık Evi'de kişi başı 25-45 milyon lira arasında bir fiyatla çok güzel bir yemek yiyebilirsiniz.
Tel: (0242) 323 18 23

Konyaaltın'daki Anatolia adlı restoranda pideden kebaba, mantıdan soğuk mezelere herşey bulabilirsiniz. Özellikle Kayseri usulü kahvaltısı çok ünlü. En büyük özelliği de çok ucuz olması. Kahvaltı 5 milyon, pideler 2-5 milyon, ızgaralar 5-8 milyon, kebaplar 2-6 milyon lira.

Şerif Ercan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Allah rızası için sanat
 Bir gün kaçmak isterseniz...
 Belediyeden kamp ödülü
 At yarışlarında bahis sıkıntısı
 Kadıköy tiyatroya doyuyor
 Her ihtiyaca cevap veren tesis var
 Şili'nin en büyük yüreği
 Manisa'da Atlantis buluşması
 Cazın duyarlı ustası
 Soğukkanlı itiraflar iki ülkeyi birden karıştırdı
 Bir piknik cenneti Haliç, Sadabad
 Savaşın sorumlularını asla bağışlamamalıyız
 Türkler'in dövüş sanatı Sayokan
 Çocuk şubesi mucize yaratıyor
 Modada bir devir daha sona eriyor
 Kapalı kapılar ardında sergi
 Rüzgarın dalgalarla dansı
 Sinema dünyası 'Baba'sız kaldı
 Hacker'lık sanatının incelikleri
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Kadınlar ve Külkedisi
Türk eğitim sisteminin kaderine...
Yemek yarışmasından Kapadokya mutfağına
Sula Bozis'in kitabı "Kapadokya Lezzeti"nde, Kapadokyalı Rumların Yemek Kültürü...
Ucuz ve lezzetli yemekler moda
Birkaç yıl öncesine kadar en pahalı yemeğin aynı zamanda en iyi olduğu inancı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.