kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mikrodalga çıktı sofra düzeni bozuldu
Mikrodalga çıktı sofra düzeni bozuldu
Günümüzde artık aileler çok nadir birlikte yemek yiyor. Evlerde yemek az piştiği gibi aile üyeleri de ayrı ayrı sofraya oturuyor. Ne yazık ki bunun nedeni de mikrodalga fırın. Mutfak teknolojisine düşkün olmama, ne zaman ülke dışına çıksam, mağazaların mutfak malzemesi reyonlarında...devamı
Moğol ızgarasının farklı lezzeti
Moğol ızgarasının farklı lezzeti
Bu yazın başından itibaren Bodrum'da hizmet vermeye başlayan Fuga, konuklarına özel lezzetlerini sunuyor. Meksikalı şef Arturo Cristiane, "Fuego Mongolian Grill"de bir Uzakdoğu geleneği olan Moğol ızgarasında pişen spesiyaller hazırladı. Mongolian Grill'de tüm ürünler pişmemiş olarak...devamı
Nişantaşı'nda bir İtalyan
Nişantaşı'nda bir İtalyan
Dört yıldır Nişantaşı Valikonağı Caddesi'nin sevilen bistrolarından biri olan Pasta Presto Snack, şimdi de restoran, kafe ve barıyla hizmet vermeye başladı. Artık daha keyifli bir atmosferde İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Restoranın sahibi Hakan Oray'ın İtalyan ortağı...devamı
Salı akşamı partileri
Salı akşamı partileri
Godet, yazın gelmesiyle birlikte sürekli kendini yenileyen eğlence anlayışını Sepetçiler Kasrı içindeki Boğaz manzaralı, denize sıfır Douche Club'a taşıyor. Yerli ve yabancı DJ'lerin konuk edileceği "Godet douche" partileri, İstanbul'un yaz akşamlarına ayrı bir heyecan getiriyor. Güneşin...devamı
Sarayda lüfer balığı dolması
Sarayda lüfer balığı dolması
Ev sahibi kim olursa olsun; yöneticisi, aşçısı, teşkilatı her kimse bile; uluslararası arenadan 38 ismi birlikte ağırlamak, üç saat bir salonda işlerin planlandığı üzere yürümesini sağlamak, mühim bir meseledir. Bu işin patronunu tebrik gerekir. Biz Türkler çabuk unuturuz. Ama bu...devamı
Şimdi dondurmanın tam zamanı
Şimdi dondurmanın tam zamanı
Eskiden dondurma, küçüklere deniz mevsimi başladıktan sonra yemelerine izin verilen çok özel bir tatlıydı. Bugün dondurmanın meraklıları küçüklerden çok büyükler ve dondurma da her mevsim yeniyor. Yine de yaz dondurmasının tadı çok başka. Eskinin, geçmişin özlemini duyan o müzmin...devamı
Dikkat, mutfakta turistler var
Dikkat, mutfakta turistler var
Şimdi bütün dünyada yeni ve çok gözde bir turizm sahası var. Gastronomi. Yani yiyecek ve içecek meraklılarının yeni şeyler öğrenmek, lezzet ve tatlar keşfetmek için yaptıkları seyahatler. Görünen o ki, bu heves Türkiye'de de giderek yükseliyor. Biz Türklerin gezi maksat ve...devamı
Suyun da tadı kaçıyor
Suyun da tadı kaçıyor
Bizler suyu "sebil" görmeye alışmış bir ulusuz. Oysa kafamızı sınırlarımızın dışına çıkardığımızda sıradan içme sularının çoktan pahalı meşrubat statüsüne terfi ettiğini görüyor, hayret ediyoruz. Dünyada Türkiye Bir restoranda içeceğiniz suyu ısmarlarken menüden fiyatına hiç bakar...devamı
Denizden sofraya gelen tatlar
Denizden sofraya gelen tatlar
Evinizde şık bir davet vermek istiyor ama ne hazırlayacağınızı bilemiyorsanız, işte size Sunay Babahan'ın, "Kim Korkar Yemekli Misafirden" adlı kitabından seçme bir mönü. Evde yemekli davet vermek kimileri için gerçek bir kabus. Sunay Babahan'ın yazdığı "Kim Korkar Yemekli Misafirden!"...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Sushi tutkunlarına
 Buz gibi tatlar
 Hepsine değil, kötü şaraba Fransız kalın
 Açık büfede aç kalmamak için
 Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu
 Bodrum'da tatil başkadır
 Eğlence kışın da sürecek
 Çikolata yapabilirsiniz
 Çatalsız bir dünyaya doğru
 Ege mutfağında dört mevsim
 Zenginler havyarla yaşamaz
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Manisa'da Atlantis buluşması
Manisa'da Atlantis buluşması
On bin yıl önce büyük bir depremle yıkılan Atlantis uygarlığı...
Cazın duyarlı ustası
Cazın duyarlı ustası
Cazın yaşayan en büyük ustalarından olan Charlie Haden, İstanbul...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.