kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Boğaz'a nazır 5 yıldızlı üniversite
Boğaz'a nazır 5 yıldızlı üniversite
Bir ay sonra eğitime hazır olacak

Boğaz'a nazır 5 yıldızlı üniversite

Bahçeşehir Üniversitesi yeni kampüsünü Beşiktaş'a kuruyor. Beş yıl önce Bahçeşehir'de eğitime başlayan üniversitenin kampüsü her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde donatılıyor.

İstanbul'da Boğaz kıyısındaki eğitim kurumlarının arasına Bahçeşehir Üniversitesi de katılıyor. Ortaköy'deki Galatasaray Üniversitesi ile Kabataş'taki Mimar Sinan Üniversitesi'nin arasında, Beşiktaş'ta hazırlıkları sürdürülen Bahçeşehir Üniversitesi Kampüsü'nde son rötuşlar yapılıyor. Şehir merkezinden çok uzak bir bölgede Bahçeşehir'de kurulmasına rağmen kısa zamanda öğrencilerden büyük ilgi gören ve İstanbul'un saygın üniversiteleri arasında yerini alan Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş'ta açılacak yeni kampüsüyle öğrencilerine yepyeni avantajlar sunmaya hazırlanıyor. Bir ay sonra açılışı yapılacak yeni kampüs, 2004-2005 eğitim-öğretim yılına hazır olacak.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN
Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Beşiktaş'ı tercih etmelerinin önemli bir nedeni olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin yüzde 50'si Anadolu'dan geldiği için İstanbul'u görmelerini, İstanbul'da yaşamalarını istedik" dedi. Yücel "Bahçeşehir İstanbul'a yakın bir uydukent. Ama öğrencilerimizin aynı zamanda şehir üniversitesinden yararlanmasını istedik. Beşiktaş pek çok yere yakın. Kültür merkezleri, sergi alanları, konserler, sinemalar, tarihi ve turistik yerlerin merkezinde bir yer. Bu nedenle burayı seçtik" Galatasaray ve Mimar Sinan üniversitelerinden sonra boğaz kıyısında açılacak ilk üniversite olduklarını söyleyen Enver Yücel, "Boğaz'a bir inci daha kazandırıyoruz. Bahçeşehir Ünversitesi'ni 5 yıl önce kurmuştuk. İstedik ki 6. eğitim-öğretim yılında dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul'un merkezinde bir kampüsümüz olsun. Bütün dünya kültürlerinin beşiği olan İstanbul'da öğrencilerimiz daha başarılı işlere imza atacaklar"

BEŞİKTAŞ DA KAZANDI
Kampüs sayesinde Beşiktaş çevresindeki iş yerlerinin ve gayrimenkullerin de değer kazandığını vurgulayan Yücel, "Hem şehri, hem kampüsü birleştiren tek üniversite olacağız. Altı bin öğrenci, 700 öğretim üyesi kapasitemiz var. Şu an kayıtlı öğrenci sayımız 3 bin 200. Binanın tarihi dokusunu ve içeriğini korumaya özen gösterdik. Ama diğer yandan da tam anlamıyla beş yıldızlı. İçeride kablosuz internet erişimi mevcut. Çalışanların ve öğrencilerin faydalanabileceği Akademi Restorant'ımız bile var" şeklinde konuştu. Enver Yücel'in verdiği bilgiye göre toplam altı fakültesi bulunan Bahçeşehir Üniversitesi'nin dört fakültesi Beşiktaş'a taşınacak. Hukuk, işletme, mimarlık ve iletişim fakültelerinin yer alacağı kampüste, hukuk öğrencileri için bir mahkeme salonu bile kuruldu. Mimarlık öğrencileri için ise 77 adet ofis oluşturulmuş. Enver Yücel okulun ışıklarının 24 saat sönmeyeceğini belirterek, "Bahçeşehir'de mühendislik ve fen-edebiyat fakültesi kaldı. Ama Bahçeşehir'deki öğrencilerimiz de bazı dersleri Beşiktaş kampüsünde alıp, buranın avantajından yararlanacaklar. Üniversitenin yurt dışı açılımları da burada gerçekleşecek. Uluslararası Liderlik merkezi, AB merkezi, Hükümet ve Liderlik Okulu, Uluslararası Hukuk Merkezi ve yüksek lisans da burada olacak" diye konuştu. Bahçeşehir Kampüsü tamamlandığında böyle olacak.

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Olimpiyat nine şimdi Atina yollarına düştü
 NATO'dan sonra nikâh zirvesi
 Okur'un en mutlu günü
 Bir yıldız kaydı
 Dostluk konseri coşkusu
 'Kavgalara müzikle çözüm getireceğiz'
 'Bomba tekmelenmez'
 Bombacı 10 bomba gösterdi
 Diyanete vaize alınıyor
 Barolar Birliğine dava
 Cipini parçaladı sonra el arabasıyla taşıdı
 Öğretmen yasasına onay
 Havalimanı güvenliğine ek önlem
MEHMET TEZKAN
'Evet'çiler ileriyi gördü
Çok merak ediyorum..
Ankara operasyonu
New York'ta "Ankara Operasyonu" düzenlendi. Türk benzin...
Avusturya Cumhurbaşkanı öldü
Halkı, onu klasik müzikle uğurladı
Görev süresinin...
Yeni bir heyecan: 2-0
Yeni bir heyecan: 2-0
Siyah-beyazlı ekip, teknik direktörü Del Bosque yönetimindeki ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.