kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prens ile peri kızının 'Vuslat'ı
Prens ile peri kızının 'Vuslat'ı
Kız verme sırası Erdoğan Ailesi'nde

Geline özel beste

Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra’nın nikâhında rock’çı Gece Yolcuları grubunun bestelediği ‘Vuslat’ parçası çalınacak

Erdoğan'ın arzusu üzerine, Gece Yolcuları grubu pazar günkü düğün için bir aylık çalışmayla senfonik bir parça besteledi. Erdoğan, yabancı konuklar da geleceği için bestede "Avrupa'ya dönük Türkiye" temasının vurgulanmasını istedi.

PERİ KIZI İLE PRENSİN DÜĞÜNÜNÜ HAYAL ETTİK
On yılda tek albüm çıkaran grubun kurucusu Uğur Aslantürkoğlu, "Kasedimizi dinlemişler, beğenmişler" dedi ve Vuslat parçasını bir peri kızı ile prensin düğününü hayal ederek yarattıklarını söyledi.

ÇİFT NİKMASASINA GİDERKEN ÇALINACAK
Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda 7 bin davetlinin geleceği düğünde, gelin Esra Erdoğan ile damat Berat Albayrak nikâh masasına giderken, Vuslat parçası 4.5 dakika çalınacak.


***

Prens ile peri kızının 'Vuslat'ı

Başbakan Tayyip Erdoğan, kızı Esra'nın nikâh töreninde çalınmak üzere Gece Yolcuları grubuna bir şarkı sipariş etti. 'Vuslat' adlı parça, 'bir peri kızı ile prensin düğünü' hayal edilerek bestelendi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile gazeteci Sadık Albayrak'ın oğlu Berat Albayrak'ın nikah törenleri için özel beste yapıldı. Genç çift, Pazar günü yapılacak törende, nikah masasına kendileri için bestelenen 'Vuslat' isimli enstrümantal parça eşliğinde gelecekler. Erdoğan, kızı için Gece Yolcuları adlı gruba "Türkiye'nin Batı'ya yönelik yüzünü canlandıran bir eser olsun" isteğiyle 'Vuslat' (Buluşma, kavuşma) adlı bir beste yaptırdı. 4.5 dakikalık enstrümantal parça, gelin ve damadın nikah masasına gidişi sırasında çalınacak. Türkçe rock yapan 'Gece Yolcuları' 10 yıllık bir grup. İlk albümlerini geçtiğimiz günlerde çıkartan grubun tüm şarkılarının sözleri ve besteleri kendilerine ait.

BİR AYDA TAMAMLANDI
Gece Yolcuları'nın kurucusu Uğur Aslantürkoğlu, 'Vuslat' adlı şarkının albümlerinin çok beğenilmesi üzerine yaptırıldığını söyleyerek, "Zaten besteyi yeni bir müzisyene yaptırmak istiyorlardı. Bizden Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda 'Türkiye'nin Batı'ya dönük yüzünü canlandırmamız' istendi. Nikahta yabancı konukların da olacağı, bunu onların hissetmelerini sağlamamız gerektiği vurgulandı. Müzik yönetmenimiz Cem Özkan'ın katkısıyla bir aylık çalışma sonucunda parçayı bitirdik" dedi.

PERİ KIZI VE PRENS
Parçayı hep birlikte bir düğün hayal ederek bestelediklerini söyleyen Aslantürkoğlu, "Bir peri kızı ve prensin düğününü hayal ettik. Vuslat, onların buluşmasını anlatıyor. Müzisyen olarak bu buluşmayı vermeye çalıştık. Düğün sahipleri de beğendi. Yapım aşamasında bazen fikirlerini söylediler. Esra'da, vurgulanması gereken yerleri söyleyerek, detaylarla ilgilendi. Kendisi de güzel bir müzik kulağına sahip" diye konuştu. Beste için herhangi bir ücret almadıklarını söyleyen grup üyeleri böyle bir talebin söz konusu bile olamayacağını söylediler.

SENFONİK BİR ESER
Grubun davulcusu Bülent Albayrak, kendisinin de evlenmesi halinde bu besteyi çalacağını ifade ederek, senfonik bir parça. Türkiye'nin Batı'ya dönük yüzünü simgelemek için, bağlama, ud, ney, keman gibi yaylılar, davullar, timpana, obua ve klavyeler gibi birçok enstrümanı bir arada kullandık. Beş dakikalık bu besteye daha sonra çıkaracağımız albümde yer vereceğiz" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEDE DOĞDU
Gruplarının nasıl doğduğu hakkında bilgiler veren Aslantürkoğlu, "Birçok profesyonel kişiyle çalıştık. 'Gece Yolcuları' müzisyenlerin gece yaşamasından, gece çalışmaları, gece beste yapmalarından doğdu. Edirne'de üniversitede okurken tanıştık ve grubu kurduk. Barlarda, halk konserlerinde söyledik. İstanbul'da yaşamamızdan dolayı burada konserler vermeye başladık. Yurdun birçok yerinde festivallere katıldık, konserler düzenledik. Şu anda 250 civarında bestemiz var" dedi.

DEPREMZEDE YOLCULAR
Gece Yolcuları'nın kendi adlarını taşıyan ilk ve tek albümleri 17 Mayıs'ta piyasaya çıktı. Grup üyeleri, 10 senedir neden albüm yapmadıklarını ise şöyle anlattılar: "Müzik endüstrisinin de kendine göre zorlukları var. Mali olarak sıkıntılar yaşadık. Ayrıca prodüktörlerle de anlaşamadık. H2000 Festivali'nde Universal'ın yarışmasına katıldık. Bestemiz ilk 10'a kaldı. Ancak final gecesinin yapılacağı 17 Ağustos günü büyük depremi yaşadık. Organizasyon dağıldı, yarışma iptal oldu."

Salim YAVAŞOĞLU - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Özkök: Van halkı teröre başkaldırdı
 Memo, 50 milyon dolara 'Jazz' yapacak
 Rektör ataması AİHM'de
 Akdağ: Güneydoğuluyu doktora kavuşturacağız
 İnatçı komşuları Yargıtay ikna etti
 AKP'li Başkan kiliseyi konservatuvar yapacak
 Yargıtay'ın iki üyesi disiplin kurulunda
 Eğitim-Sen'liler kapatma davasına tepki gösterdi
 PKK'nın bombacısı İzmir'de yakalandı
 Eski yönetici uyuşturucudan gözaltına alındı
MEHMET TEZKAN
Köprü ülkenin iki ayağı..
Diyorlar ki, Türkiye köprü...
EMRE AKÖZ
Lucescu zihniyetinin zaferi
Futbol tarihinin son...
En seksi Başkan yardımcısı
John Kerry, yardımcısını buldu: People dergisinin en seksi politikacı...
Avusturyalılar Klestil için yasta
Avusturya Cumhurbaşkanı Thomas Klestil, akut atipik zatürree...
Kulis kurbanı
Kulis kurbanı
Yönetim-Daum-Hooijdonk arasında aylardır gerilim var. Ali Güneş'in...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.