kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vali hedefti siviller öldü
Vali hedefti siviller öldü
Vali: 'Saldırı makam aracıma yönelik'
Sunucu oğluna yayın sırasında söylemediler
Vali'yi 5 saniyelik gecikme kurtardı
Emniyet PKK'dan şüpheleniyor
Kongra-Gel: Olayın bizimle ilgisi yok
'Loto hayatımı kurtardı'
"Maalesef neticesi hiç iyi olmamıştır"

5 saniye kurtardı

Bomba yüklü otomobil Van'ın en işlek caddesinde valinin makam aracı geçtikten beş saniye sonra patladı, üç kişi öldü, 24 yaralı var

Büyük kentler NATO bombası tedirginliğini yeni atlatmışken, Van Valisi Hikmet Tan bombalı suikast girişiminden kılpayı kurtuldu. Üç kişinin hayatına malolan patlamadan etkilenmeyen valinin makam aracı delik deşik, camları tuzla buz oldu.

BOMBA YÜKLÜ ARACI UZAKTAN PATLATTILAR
Patlama vali konağını vilayet binasına bağlayan Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Bomba yüklü otomobil, Tan'ın makam aracı geçtikten 5 saniye sonra uzaktan kumandayla patladı. Patlamada ikisi yakındaki bir aracın içinde olmak üzere üç kişi öldü.

CADDE ENKAZA DÖNDÜ SU ŞEBEKESİ PATLADI
Yedisi ağır 24 kişinin de yaralandığı patlamada caddedeki bütün binaların camları kırıldı. Bombalı otomobilin yanı sıra birçok araç hurdaya döndü. Bombanın etkisiyle su şebekesi de patladı ve bütün caddeyi sular bastı.


***

Vali hedefti siviller öldü

Van'da dün sabah vali Hikmet Tan'a yönelik bombalı suikast gerçekleştirildi. Konağından makamına gitmek üzere yola çıkan Tan'ın güzergahı üzerine park edilmiş olan araçtaki bomba, 5 saniye geç patlayınca valinin hayatı kurtuldu.

VAN, düne kentin valisi Hikmet Tan'a yapılan bombalı suikast girişimi ile başladı. Vali Konağı'ndan yaklaşık 700 metre mesafedeki valiliğe gitmek üzere yola çıkan Hikmet Tan'ın makam aracı, Cumhuriyet Caddesi'nde seyrederken, Lada marka otomobilin içindeki uzaktan kumandalı bomba patlatıldı. Olayda kaportası ağır hasar gören makam aracının camları kırıldı. Vali Tan, koruması ve şoförü patlamadan yara almadan kurtuldu. Ancak bombalı saldırılarda 3 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Olay dün sabah saat 09.15 sıralarında meydana geldi. Vali Hikmet Tan, her sabah olduğu gibi makam aracıyla konağına yaklaşık 700 metre mesafedeki valiliğe gitmek üzere yola çıktı. Eskort aracının arkasından giden makam otomobili, Cumhuriyet Caddesi'nde Mavi Plaza önüne geldiğinde, burada park halindeki Lada Samara marka 65 EA 276 plakalı otomobile yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombanın etkisiyle ortalık bir anda karıştı. Ancak bombanın 5 saniye gecikmeli patlayışı, Hikmet Tan'ın hayatını kurtardı. Tan ile araçta bulunan şoförü ve koruması, olayı yara almadan atlattı.

3 ÖLÜ, 24 YARALI
VALİ'NİN
makam aracı, olayın ardından hasarlı haliyle yoluna devam ederek valilik binasına giriş yaptı. Saldırıda araçlarının içinde olan Veli Çoşkun ile Hüseyin Gülecen isimli vatandaşlar hayatlarını kaybederken, rzurum Atatürk Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Hanefi Yıldız ise çarşıya giderken yolda patlama sonucu can verdi. Patlamanın etkisiyle 23 kişi de yaralandı. Olayda ölen Hüseyin Gülecen'in içinde bulunduğu aracın çarptığı diğer otomobilde ise çeyiz almayan giden ağabeyi Hakan Gülecen ve nişanlısı Belgin Duran'ın durumlarının ağır olduğu belirtildi. Bombanın etkisiyle yaklaşık 200 metrelik alanda tüm binaların camları döküldü, otomobiller hurdaya döndü. Patlayan su şebekesi de caddeyi sulara gömdü. Yaralılar, Van Devlet ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri, patlayıcının yerleştirildiği 65 EA 276 plakalı 1993 model beyaz renkli Lada Samara marka otomobilin belediyede çalışan Zülküf Çoban adlı işçiye ait olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Çoban'ın, ifadesinde aracı bir ay önce başka bir kişiye sattığını söylediği öğrenildi.

YARALILAR ARASINDA ÇOCUK
KAĞIT
mendil satarak ailesine yardımcı olmaya çalışan 8 yaşındaki Recep Orhan, evden çıkıp minibüse bindiğini belirterek, "Minibüsten indikten sonra dershanenin arka tarafına doğru yürüyordum. Bu sırada büyük bir gürültü ve patlama sesi duydum. Binaların camları üzerime doğru yağıyordu. Ayaklarıma, kafama cam kırıkları geldi. Çok korktum" diye konuştu. 10 yaşındaki Serkan Hamarat da, babasıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yürüdüğü sırada patlama sonucu yaralandı. Baba Hamarat, "Patlama bizden 60-70 metre ileride meydana geldi. Ben biraz önde gidiyordum. Dönüp baktığımda oğlumun yaralı halde yerde yattığını gördüm." dedi. Vali Tan'a suikast girişiminde bulunduğu öne sürülen seyyar satıcı kılığına girmiş bir kişi polis tarafından aranıyor. Görgü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda polis tarafından aranan suikastçinin bombanın patladığı yere 100 metre uzaklıkta bir seyyar manav olduğu belirtiliyor. Teröristin 25-30 yaşlarında olduğu ve bombayı uzaktan kumanda ile patlattığı iddia ediliyor.

Ercan DEMİRCİ / Hikmet BAKAN MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 DEP'liler saldırıyı kınadı
 Gül: "Teröre izin yok"
 'Türkiye'de tam bir anjiyo salgını yaşanıyor'
 Saati 5 milyara helikopter
 Galatasaray'a girmek için 2 bin çocuk yarıştı
 Madımak kurbanları için anma toplantısı
 Olimpiyat için 6 havaalanımız kullanılacak
 İstanbul'da sıcak hava uyarısı
 Köy Boşaltma ve Türban...
MEHMET TEZKAN
AB'nin deprem kriteri yok mu?
5 büyüklüğündeki deprem...
EMRE AKÖZ
'Bari portakalımı yesem'
Bugün cumartesi. Hafta sonu.
Takım elbiseleri Türkiye'den gitti
Saddam ve 11 yandaşının mahkemeye çıkarken giydiği takım elbiselere...
Diktatör Saddam'a Hannibal muamelesi
Saddam Hüseyin Perşembe öğle saatlerinde yapılan duruşmaya elleri...
5-1'den finale
5-1'den finale
1994 Dünya Kupası sonrası dibe vuran Yunan futbolunun talihini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.