kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Memurum dedi ama biber gazını yedi
İşte gaz kurbanı

Sabah'ın objektifine polisin biber gazına maruz kalırken takılan Ali Güneş on yıllık öğretmen. Güneş Mecidiyeköy'de yaşadığı o günü SABAH'a anlattı.

"Polis 30 metre hem sürükledi hem de burnuma biber gazı sıktı, nefesim kesildi, tükendim" diyen Güneş'in üstüne sinen gaz, götürüldüğü hastanedeki doktorları bile yanından kaçırmış.


***

Memurum dedi ama biber gazını yedi

NATO eylemlerinde yüzüne gaz sıkılırken SABAH objektifine yakalanan öğretmen Ali Güneş, polislere memur olduğunu belirttiğini ancak dinletemediğini söyledi 'Hastanedeki doktorlar gaz kokusundan yanıma yaklaşamadı' diyen Güneş, Irak'taki üç Türk esirin, yapılan eylemlerin etkisiyle serbet kalmasıyla teselli bulduğunu ifade etti.

NATO Zirvesi sırasında Mecidiyeköy'de yapılan zirve karşıtı eylemde, yüzüne biber gazı sıkılırken SABAH muhabiri Sadık Güleç'in objektifine yakalanan 10 yıllık öğretmen Ali Güneş, olay anını ve yaşadıklarını SABAH'a anlattı. Aynı zamanda Eğitim-Sen Hukuk Komisyonu üyesi olan, Şişli Yapı Meslek Lisesi öğretmeni 3 çocuk babası Ali Güneş, NATO Zirvesi'nin gerçekleştirildiği gün üyesi olduğu Eğitim-Sen'in çağrısı üzerine sabah 09.30'da Mecidiyeköy meydanında toplandıklarını anlattı. "Saat 10:00'da başlayacak eylem için hazırlık yapıyorduk. Eylemden birkaç dakika önce polislerin, 'Gaz maskesi tak' anonsunu duydum. Daha sonra üzerimize yağmur gibi gaz bombaları atılmaya başladı" diyen Güneş, "Ortalık cehenneme dönmüştü. Bir yandan gaz bombası diğer yandan da üzerimize biber gazı sıkılıyordu" dedi.

30 METRE BOYUNCA YÜZÜME GAZ SIKTILAR
Bir arkadaşının yerde yardım istediğini gördüğünü ve onu kollarına aldığını söyleyen Güneş, "Göz gözü görmüyor, nefes almakta zorlanıyorduk. Arkadaşımı kaldırıma doğru taşırken iki polisin sert müdahalesiyle karşılaştım. Kollarıma girerek, beni zorla polis otosuna götürüyorlardı. Ben 'memur bey ne yapıyorsunuz ben de memurum' dedim. Ancak, ağzı alınmayacak küfürler yağdırdılar. Polis aracına kadar 30 metre boyunca ağzımın içi ve burnuma biber gazı sıktılar" diye konuştu.

ÜSTÜMDEKİ GAZDAN DOKTORLAR YAKLAŞAMADI
Gözaltına alındıktan sonra küçük kamyonet tarzı bir polis aracına 13 kişi bindirdiklerini ifade eden Ali Güneş, "Ben yarı baygın şekilde yatıyordum. Yanımızdaki gaza maruz kalmayan arkadaşlarda bizden yayılan gazdan etkilenerek baygınlık geçirdiler. Hastaneye gittiğimizde ise doktorlar gaz kokusundan benim yanıma yaklaşamadı. Akşam saat 21.00'de bizi Şişli Cumhuriyet Savcılığına çıkarttılar ve serbest kaldık" dedi.

NEFESİMİN KESİLİDİĞİNİ VE TÜKENDİĞİMİ HİSSETTİM
Yaşadıklarının bir öğretmen olarak onur kırıcı olduğunu da söyleyen Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "Ben bir eğitimciyim ve ne olursa olsun böyle bir muameleyi hak etmiyorum. Defalarca 'ben bir öğretmenim ve yanlış yapıyorsunuz' dedim ama yüzüme biber gazı sıkmayı sürdürdüler. Gaz, polisin dayak atmasından daha avantajlı ve pratik. İnsanların o alanlara gelmemesi için yeni bir taktik. Ben o olayda yediğim gazlardan ölebilirdim. Çünkü, nefesimin kesildiğini ve tükendiğini hissettim. Boğazımdaki oluşan tahriş hâlâ geçmedi. Gözlüğüm kırıldı, üyesi olduğum sendika bana yeni gözlük aldı."

TEK TESELLİM IRAK'TAKİ TÜRK ESİRLERİN KURTULMASI
Güneş, böyle bir harekete maruz kaldığı için üzüldüğünü ancak diğer yandan eylemlerin sonucunda Irak'daki üç esirin serbest kalmasının kendilerini teselli ettiğini belirtti.Polisler hakkında şikayetçi olacağını ve hakkını arayacağını anlatan Ali Güneş, bir sonuç alamazsa konuyu AİHM'e taşıyacağını söyledi.

Güngör KARAKUŞ - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul'da NATO eylemlerine 34 gözaltı
 'Vahdettin kod değil sahne ismim'
 Edelman'ın elektriği kesilecek
 Beyin göçüne soruşturma
 Töre cinayetlerine ağırlaştırılmış ceza
 69 askerlik şubesi kapatıldı, 27'si yolda
 Kalbin ilacı futbol
 Gerçek bombayla ovada tatbikat
 Operasyon savcılarına operasyon
 Ağrı'da 5.1'lik deprem
MEHMET TEZKAN
Diktatörlerin ortak karakteri..
Saddam Hüseyin, sonunda...
EMRE AKÖZ
Kabloya dolanmak
Türkçe'de insanlar 'ipe...
MUHARREM SARIKAYA
CHP derdine yanarken...
CHP'nin yarın yapılacak...
İlk "ortak" hareket
Yunan ve Türk kuvvetleri Olimpiyat Oyunları öncesi ve sırasında ortak...
'Yaşananlar tiyatro asıl suçlu Bush'
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin, idam istemiyle yargılanacağı...
Demek oluyormuş: 1-0
Demek oluyormuş: 1-0
Euro 2004 öncesinde hiç şans verilmeyen Yunanistan, yarı finalde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.