kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkeklere martini, kadınlara kokteyl
Erkeklere martini, kadınlara kokteyl

Kokteyllerin olmazsa olmaz meyvesi "çilek", bu yıl tahtını karpuza bıraktı. Votkalı enerji içecekleri yükselişe geçerken erkekler "martini"den, kadınlar alkollü ya da alkolsüz kokteyllerden vazgeçmiyor
Yazlık mekanların açılmasıyla hareketlenen eğlence hayatı, kışın miskinliğini yavaş yavaş üzerinden atıyor. Yaz gecelerinin trendleri ise çoktan belli oldu bile... Nasıl ki dinlenilen müziğin, dansların bir modası varsa içkilerin de bir modası var. İki yıl önce nar suyu ile yapılan karışımlar tercih edilirken geçtiğimiz yıl çilekle yapılan içkiler çok popülerdi. Şimdi ise tam yaz sıcağına uygun farklı karışımlarla hazırlanan kokteyller ile mekanların "özel" içkileri çok moda. Favori meyve ise karpuz. Ancak içki trendlerinin belirlenmesinde kadın, erkek ve gençlerin tercihine göre ayrı ayrı kategorize edilmesi gerekiyor. Erkekler bu yaz votka ve martini karışımlı içkileri tercih ederken kadınlar, göze de hitap eden alkollü ya da alkolsüz rengarenk kokteylleri içecek. Eğlence hayatının müdavimi gençlerin tercihi de her zaman gittikleri mekanların özel içkileri olacak.

Meyve Kokteylleri Moda
Dünyaca ünlü isimlerin tercihi ile daha da popüler hale gelen Reina bu yıl favori içki olarak Reina Martini ve Blue Vanilla'yı müşterilerine sunuyor. Bununla birlikte margarita, daiguri, mojito, cosmopolitan kokteyl, frozen meyve kokteylleri de ilgi çeken diğer içkiler. Bu içkilerin karışımında ise kivi, frambuaz, kavun, böğürtlen, karpuz kullanılıyor. Üstelik kokteyleri alkolsüz almak mümkün. İşte gece kuşları için "Reina Martini" tarifi: Votka, Southern Comfort, elma suyu, tarçın ve biraz da Reina'nın büyülü atmosferini karıştırdınız mı hazır! Boğaz'ın bir diğer eğlence kompleksi Laila'da da durum çok farklı değil. Mekanın sahibi Şefik Öztek'e göre mekana akşamüstü gelen kadınlar mojito'ları, erkekler viskiyi tercih ederken gecenin ilerleyen saatlerinde kadın erkek herkesin içki tercihi votka karışımlı enerji içecekleri oluyor. Bir de mekanın çok sevilen içkilerinden Laila kokteyl var ki tarifi gizli tutuluyor. Trendy mekanların yaratıcısı İzzet Çapa, bu yaz İstanbul'da Balkon 15 ve 34,5 isimli mekanlar ile Bodrum'da People ile yaz gecelerine hazırlanıyor. Mekanlara gelenlerin içki tercihleri ise değişkenlik gösteriyor. "Rengarenk, çok şık tropikal meyvelerden yapılan 'frozen'lar, geçtiğimiz yıl gibi bu yaz da çok revaçta" diyen Çapa'ya göre karpuz ve kavun en popüler meyveler. "Bununla birlikte ahududu, böğürtlen gibi kırmızı meyvelerin frozen'larını yaptık. Votkalarla yapılan içkiler çok moda. Yeşil elma suyu ile votka karışımı çok sevildi."
Çapa mekanlarından Balkon On5'in favorisi "Balkon'da Aşk". Smirnoff Archers, frenk üzümü, böğürtlen, frambuaz, karadutla yapılıyor. Üzerine antioksidan sprey sıkılıyor. Balkon'un Pizi'nde ise smirnoff, yeşil limon suyu, şeftali püresi, fındık şurubu ve toz fındık var. 34,5 adlı mekanın içkisi ise smirnoff, Southern Comfort, elma, armut, elma syu ve tarçınla hazırlanan "Labuş Muhabbet". Karma 34,5'ta smirnoff, salatalık suyu, kivi, süt, ananas suyu ve coconut şurubu var. Çapa mekanlarındaki bu özel içkilerin fiyatı 20 milyon lira. Ayrıca alkolsüz kokteyller de alkollü içkiler kadar lezzetli. Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası içinde açılan Buz Bar'da ise mekana özel içkiler tercih ediliyor. Özellikle Axcess Votka Malta Erikli (Malta eriği ile vokta frozen hale getiriliyor) ile Votka Ada on the Rock (taze elma, kivi ve salatalıkla yapılan içki ağzına kadar buzla doldurulmuş bardağa konarak servis ediliyor) adını taşıyan iki içki, mekana gelenlerin favorisi. Kulübün sorumlusu Haluk Kılıç, mekanın erkek müdavimleri alkol oranı yüksek ama donma noktasındaki içkileri tercih ettiğini bunun da onlarda daha rahat eğlenme isteği uyandırdığını söylüyor.
Mekanın kadın müşterileri ise taze meyveli, hafif tatlı, donmuş içecekleri tercih ediyorlar. Favori meyveleri ise vişne, kavun, karpuz, şeftali. Kuruçeşme'de boğaza nazır mekanlardan bir diğer mekanı A Plus ise özel olarak hazırladıkları içkilerin reçetelerini kimselere vermiyor. A pozitif ve Nü, mekanın "özel" içkileri. Restoranda martini kokteyl ve şarap tercih ediliyor.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 İstanbullular denize koşuyor
 Özel formüllerle evde güzelleşin
 Kamp ateşi hiç sönmüyor
 Eski Rum köyünde sanat kampı
 Cavalli İmparatorluğu
 Bazıları "star" doğar
 Aşkım, adını popoma yazdım
 Bir Antonio var
 Bağlardan şaraba
 Usta ellerde güzelleşsin
 Çocuklara özel bir festival
 Tecrübe bazen işe yaramıyor
 Kısa film yarışması
 Mücevhersiz mücevherler
 Haliç kıyılarında nostaljik geziler
 Muhsin Ertuğrul'un su faturası
 Adalar şenleniyor
 Lorin Maazel Aya İrini'deydi
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin
Her şey benim...
ŞAFAK KARAMAN
Suya ilişkin bir mavi
Uzun bir aradan sonra yeni bir...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Sağına sarmısak soluna soğan
Bugün...
Sanayi toplumunun 'gay' aşıkları
Sanayi toplumunun 'gay' aşıkları
Haftanın iki filmi de cinsellik temalı. Ama geçmişte yaz aylarının...
Kadın bedeninin vazgeçilmez cazibesi
Kadın bedeninin vazgeçilmez cazibesi
Yönetmen Catherine Breillat, ilerleyen yaşının da etkisiyle artık...
Istakoz bahane ama balık şahane
Üç yıldır Çeşme'nin Çiftlikköy'ünde faaliyet gösteren ıstakoz...
Evimizin can damarı Mutfaklarımız
Mutfaklar, evimizin en sıcak bölümüdür. Ancak bu mekanı dekore...
Önce defile, sonra doğum
Avrupa basınından çok sayıda gazetecinin izleyeceği 13 Temmuz'daki "Inside...
'Gaultier' marka ekmek
Dünyanın en büyük modacılarından biri, dünyanın en büyük çağdaş sanat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.