kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul zımba gibi
İstanbul zımba gibi
İşe nasıl gideceksiniz?

İstanbul zımba gibi

Aylardır NATO Zirvesi'ne hazırlanan İstanbul'da tüm hazırlıklar dün öğle saatlerinde tamamlandı. 46 ülkeden devlet ve hükümet başkanlarını ağırlayacak NATO Vadisi araç trafiğine kapatıldı.

Aylardır NATO Zirvesi'nin stresi ile gerilen İstanbul'da dün öğle saatlerinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Bir gün önce bariyerlerle çevrilen NATO Vadisi dün öğlen araç trafiğine kapatıldı. Zirvenin yapılacağı bölgede oturan ve çalışan vatandaşlar kimlik kontrolünden geçirildi. Zirve vadisinde üst seviyede güvenlik önlemleri alınırken, gün boyunca eğitimli köpekler bomba araması yaptı. İzmir'den İstanbul'a 100 kişilik terör ve özel harekat polisi ile özel eğitimli bomba uzmanı köpekler takviye güç olarak gönderildi. Vadide acil durumlar için bekletilecek ambulanslar ve sağlık personeli de yerini aldı. Zirve vadisinin denizden güvenliğini sağlanması için de İstanbul Boğazı'na çok sayıda savaş gemisi konuşlandı.

İşte Son Hazırlıklar
* Yollar Kapatıldı:
Cumhuriyet Caddesi'nin Taksim ile Nişantaşı arasındaki bölümü ve zirvenin yapılacağı Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı'na çıkan yan yollar dün öğle saatlerinde trafiğe kapatıldı. Üst seviyede güvenlik önlemlerinin alındığı bölgeye, akredite olmayan araçlar alınmadı. Zirvenin yapılacağı bölgede gün boyunca eğitimli köpekler bomba araması yaptı. Zirve Vadisi'nde oturan ve çalışan vatandaşlar ise kimlik kontrolünden ve üst aramasından geçirilerek bölgeye alındı.

* Denizden Abluka: İstanbul dün denizden de ablukaya alındı. Kız Kulesi, Haliç girişi, Beşiktaş İskelesi, Boğaz Köprüsü'nün Kuzguncuk ve Ortaköy ayağı ile Çırağan Sarayı'nın önüne demirleyen askeri gemiler Boğaz'da güvenlik önlemi aldı. Kıyı Emniyeti'ne bağlı tekneler ile Zodiac botlar da gün boyunca çalışmalara katıldı. NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait gemiler, zirve boyunca boğazda bulunarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasında görev alacak.

* 2 Bin 891 Gazeteci İzleyecek: Zirveyi izleyecek yerli ve yabancı basın mensupları dün ikinci kez akredite olarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Zirveyi 71 ülkeden 2 bin 891 yerli ve yabancı basın mensubu takip edecek. Medya mensupları zirveyi Harbiye Askeri Müze'sinde kurulan basın merkezinden izleyecek. Basın merkezine bin adet internet bağlantılı bilgisayarın yanı sıra televizyonlar için 90, radyolar için 19 editing odası oluşturuldu. Bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan basın merkezine dün beklenilenden daha fazla gazeteci gelince öğle yemeğinde sorun yaşandı. Askeri Müze'nin içine getirilen canlı yayın araçları koku uzmanı köpekler tarafından arandı.

Telefonlar Bedava
* Kıyafetler Ramsey'den: NATO Zirvesi'nde delegelere ve basın mensuplarına hizmet verecek olan üniversiteli gençler de dün işbaşı yaptı. Gençler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı Remzi Gür'ün sahibi olduğu Ramsey firmasının diktirdiği tek tip kıyafetler giydi.

* Türk Telekom'dan Destek: Üç günlük zirve için 5 tirilyona yakın yatırım yapan Türk Telekom, zirve boyunca yapılacak haberleşme masraflarının sponsoru oldu. Devlet başkanları ve katılımcıların kullanacağı telefon, internet, uydu haberleşme masraflarının 2 trilyonu aşacağı belirtilirken, Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde 190 kişilik ekip üç gün boyunca 24 saat sistemin işlemesi için nöbette olacak. 5 yıldızlı oteller ve toplantıların yapılacağı Harbiye Askeri Müzesi, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı ve Hilton Convention Center'ı da içine alan haberleşme ağı ile ilgili çalışmalar 2 ay önce başladı.

* Sağlık Önlemleri Tamam: Dünya Sağlık Örgütü ve Macaristan işbirliği ile düzenlenen 4. Çevre ve Sağlık Bakanlar Konferansı'na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yapan Akdağ, NATO zirvesi için İstanbul Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün uzun zamandır hazırlık yaptığını belirterek NATO bölgesinde ambulansların hazır bekletileceğini söyledi. Bakan Akdağ, "Ulaşım hattında, NATO vadisinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, otellerde ve diğer bölgelerde acil durumlar için yeterli sayıda ambulans tahsis edildi. Yine belirlediğimiz bölgelerde sağlık merkezleri kurularak diğer hizmetlerde verilecek" dedi.

* Kapalıçarşı Pazartesi Kapalı: Tarihi Kapalıçarşı, 28 Haziran Pazartesi günü sadece NATO Zirvesi için İstanbul'a gelen heyetlere açılacak. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, Çarşıda sadece NATO Genel Sekreterliği'nce belirlenen dükkanların açılarak gelen heyetlere hizmet vereceğini söyledi.

Hasan ERŞAN- Murat KEKLİKÇİ- Celal YILDIZ- Ali ÖZL

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 NATO Genel Sekreteri'nden çiçekli özür
 Gül'den İslam dünyasına mesaj
 Sosyalistlerden destek
 Rum liderin Talat uyarısı
YAVUZ DONAT
Çanakkale Lokantası
Uçağımız Bakü Havaalanı'na...
İki 'tetikçi'yle dere tepe...
Hayrettin Karca ile Nihat Gökyiğit'in 'bin yıldır' süren çevre...
Özürlülerin kilidi var anahtarları yok
Omurilik Felçlileri Derneği (OFD) Başkanı Ramazan Baş, İstanbul...
Bush 600 kişilik heyetle geldi
Bush 600 kişilik heyetle geldi
ABD Başkanı Bush, dün gece üç uçak dolusu bir heyetle Ankara'ya...
NATO Gündemi
Akdeniz'de işbirliği girişimi
Akdeniz ülkeleriyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.