kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Üçüncüde masum insanları öldürdü
Üçüncüde masum insanları öldürdü
'Çok üzüldüm'

Bombacı Başbakanlık bursu almış

Otobüsteki patlamanın faili Semiran Polat'ın, 1995'te Mersin Üniversitesi Felsefe bölümünü kazanıp Başbakanlık bursu aldığı, üçüncü sınıfta atıldığı belirtildi.

Kimliği Yatağan'dan
İki bombalama eyleminden aranan 29 yaşındaki Polat'ın üzerinden çıkan sahte kimlik 1979 Yatağan doğumlu Behice Çatalcam'a ait.


***

Üçüncüde masum insanları öldürdü

Otobüste patlayan bombayı taşıyan Semiran Polat'ın iki bombalama eylemine katıldığı ortaya çıktı. Tunceli doğumlu Polat devamsızlıktan üniversiteden atılmış.

İstanbul Çapa'da önceki gün otobüste patlayan ses bombasını taşıyan ve üzerinden "Behice Çatalçam" adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Semiran Polat'ın daha önce de İstanbul'da iki bombalama eylemine karıştığı belirlendi. 16 Ekim 1975 tarihinde dünyaya gelen Tunceli'nin Mazgirt ilçesi nüfusuna kayıtlı Semiran Polat, çevresinde mazbut olarak tanınan işçi emeklisi Zülfü ve ev hanımı anne Aynur Polat'ın üç çocuğundan biri. Polat'ın, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan babası Zülfü Polat, İskenderun Demir Çelik fabrikasından emekli, ağabeyleri Ozan ve Münir'den biri de bu fabrikada çalışırken, diğeri işsiz.

Başbakanlık Bursu
Uzun süre Hatay İskenderun'da ailesiyle birlikte yaşayan Polat, özellikle üniversite yıllarında ailesinden koptu. 1995-1996 döneminde Mersin Üniversitesi Felsefe bölümüne kayıt yaptıran Semiran Polat, Başbakanlık bursu da aldı. Ancak ikinci sınıftayken 5 dersinin zayıfı olduğu gerekçesiyle bursu kesildi. Polat, bu konuda üniversite rektörlüğüne bir yazı yazarak, beş değil, üç dersinin zayıf olduğunu belirtip, bursun yeniden bağlanmasını istedi. Ancak talebi geri çevrilen Polat, üçüncü sınıftayken bu kez devamsızlık nedeniyle üniversiteden atıldı. Ölüm orucunda ölen Uğur Türkmen'le birlikte bir süre Kurtuluş Gazetesi'nin Mersin bürosunda çalışan Semiran Polat, 19 Şubat 1998 tarihinde protesto gösterisi sırasında "görevli polis memuruna mukavemet" suçundan tutuklanıp cezaevine konuldu.

Akp Binasına Bomba
Cezaevinden sonra uzun süredir İstanbul'da tek başına yaşayan Polat'ın, burada iki bombalama eylemine katıldığı belirlendi. Polat'ın 6 Ağustos 2003 tarihinde Küçükçekmece Halkalı'da askeri personel taşıyan araca uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen saldırıya ve 21 Ağustos 2003'te AKP İstanbul İl Merkezi binası arka giriş kapısında zaman ayarlı boru tipi iki adet bomba konulması olayına katıldığı tespit edildi. Şubat 2004'te düzenlenen operasyonlarda söz konusu eyleme katılan Polat'ın örgüt üyesi 3 arkadaşı polis tarafından yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet 7.62 mm çaplı kalaşnikof marka otomatik tüfek ile 40 adet fişek, 2 adet boru tipi bomba ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmişti. Bu eylemlerin ardından Polat'ın yasadışı örgüt içinde eylem ve faaliyetlerde bulunmaktan dolayı polis tarafından aranmaya başlandığı belirtildi.

Ailesi Kızgın
Kızlarından dört yıldır haber alamayan Polat ailesi, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Mustafa Kemal Mahallesi'- ndeki evlerinde ölüm haberini alınca yasa boğuldu. Tunceli'den birlikte göç ettikleri akrabalarıyla aynı apartmanda oturan Polat Ailesi, Kürtçe ağıtlar yakarken, "Kızımız evden çıktıktan sonra ilk kez haberini aldık, o da ölüm haberi oldu. Bu konuda söyleyeceğimiz tek cümle bu olayı tasvip etmiyoruz, yaptığı yanlış" dediler. Semiran Polat'ın üzerinden çıkan Behice Çatalçam adına düzenlenmiş sahte kimlikte ise baba adının Erdinç, anne adının Gülsüm, doğum yerinin Yatağan ve doğum yılının 1979 olarak göründüğü öğrenildi.

Cenaze İskenderun'a
Patlamaya neden olan bombayı kucağında taşıyan Semiran Polat'ın cenazesi toprağa verilmek üzere İskenderun'a gönderildi. Yakınları tarafından polis nezaretinde Adli Tıp'tan alınan cenaze, Esenler Otogarı'ndan otobüsle İskenderun'a gönderildi. Öte yandan patlamada hayatını kaybeden yolculardan 70 yaşındaki Kemal Polat'ın Yenibosna Cemevi'ne konulan cenazesi buğün toprağa vedrilecek.

Vali: Aranıyordu
İstanbul Valisi Muammer Güler, Semiran Polat'ın yasadışı sol bir örgüt içinde eylem ve faaliyette bulunmaktan dolayı arandığını açıkladı. Güler, patlamada bombacıyla birlikte 63 yaşındaki Firdevs İlkin, 65 yaşındaki Kemal Polat, 40 yaşındaki Zehra Şahin'in hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Deniz KARA-Cemil TAKTAK Asuman DEYNEKLİ-MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kızına karşılık rehin...
 Apartmandaki hayvan yavrulayamaz !
 Mutlulukları yarıda kaldı
 Pınar Özgür'e kavuştu
 Kol saati değil cep telefonu
 Aspirin düşüğü önlüyor
 Bacağını kaybetti
 İstanbul'da 22 şüpheli paket ihbarı
 Şahin ve İlgin Toprağa Verildi
ERDAL ŞAFAK
Buna da şükür
Nasıl olsa ABD Başkanı Bush'un Ankara...
MANSUR FORUTAN
Engelleniyorum!
Artık büyüyorum galiba. Ufal da cebime...
MEHMET BARLAS
ABD Başkanı Bush da, aslında bir kader...
ALİ KIRCA
Başka işgal yok!..
Korkmaya gerek yok! Hepsi bu işte...
SAVAŞ AY
Hasan Pulur bir şey derse dinleyin!..
Hasan Pulur tüm...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Attila İlhan'a dertleşme niyetine
Sevgili Attila...
REFİK DURBAŞ
Üç konu, üç soru...
Toplum yaşantımızda dikkatimi...
HINCAL ULUÇ
Polis otobüste bomba olduğunu biliyor muydu?..
Bugün de...
Futbolda deprem
Futbolda deprem
Ankara 24'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, hafta sonu yapılması gereken...
Zararı kulüplere olur
Zararı kulüplere olur
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, seçimlerin ertelenmesinin...
NATO'ya 'barış' mesajı
NATO'ya 'barış' mesajı
Sosyalist Enternasyonal zirvesi İstanbul’da başladı
NATO...
Memurların yargılanması kanununa Sezer'den veto
Memurların yargılanması kanununa Sezer'den veto
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Basın Kanunu ile özel güvenlik...
Köye gelen 'hayırlı' yolcular...
Köye gelen 'hayırlı' yolcular...
SABAH-TEMA işbirliği ile uygulanan 'kırsal alanların kalkınması' için...
'Tarihi bir fırsat yakaladık'
'Tarihi bir fırsat yakaladık'
Dışişleri Bakanı Gül, 46 ülkenin katılacağı NATO zirvesinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.