kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılların Metallica'sı terapistle ayakta duruyor
Yılların Metallica'sı terapistle ayakta duruyor

Rock müzik sevsin ya da sevmesin, herkesin duyduğu, bildiği, tanıdığı bir gruptur Metallica. Rock tarihinin önemli kilometre taşlarından olan grubu şu sıralar ayakta tutanın ne olduğunu biliyor musunuz? "Rock müziğin abilerini" ayakta tutan, ne grubun yeni soluğu bas gitarist Robert Trujillo, ne hazırlattıkları belgesel filmleri, ne sahne, ne de müzik. New York Times Magazine'in haberine göre, onları bir arada tutan, kaliteli müzik yapmalarını sağlayan, hayatlarını düzenlemelerine yardımcı olan 65 yaşındaki terapistleri Phil Towle... Grubun müzik kariyerinde 2001 yılında başlayan gerileme, grup üyeleri arasındaki bağın kopmasına ve rock yaşam tarzının grup üyelerini yıpratmasına neden oldu. Bu durum, "O Prime" isimli Metallica yönetici takımını, gruba bir terapist ayarlamak zorunda bıraktı. Ve ardından grup seanslar başladı...

Rock'ın Değişen Yüzü
Eskilerin asi, hırçın, alkol bağımlısı, eğenceli ve gürültücü gençleri, şimdinin düzenli hayat kurma peşinde olan 'abilerine' dönüştü. Aralarındaki anlaşmazlıklar, müzikte üst üste aldıkları başarısızlıklar, onları terapistleriyle bir masa etrafında oturmaya ve dertleşmeye zorladı. 2003 yılının başında, yıllardır birlikte çalıştıkları bas gitaristçileri Jason Newstead gruptan ayrılmış, Metallica Napmaste ile savaşmaktan yorulmuş, arkasından gelen yeni rock gruplarının heyecanı ve enerjisiyle başedemez olmuştu. Rock yaşam tarzından yaşları gereği yorulmuş grup üyeleri, hayatlarına bir düzen vermek istiyordu. Terapiye başladıktan sonra ise, grup üyelerinde belirgin değişiklikler gözlendi. Grubun kurucularından solist ve gitarist James Hertfield, artık günde sadece dört saat çalışıyor. Geriye kalan zamanını evliliğini kurtarmak için ayırıyor. Önce saçlarını kestirerek imaj yenileme yoluna giden grup üyeleri, şimdi de alkolle ilgili sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Terapide Neler Oldu?
Grubun aldığı terapiler, ortalama 715 gün sürdü. Aylık 40 bin dolar ödedikleri seanslarda terapist Towle, onlara kişisel derinliklerine inme fırsatı sundu ve seks, uyuşturucu, alkol gibi rock müzikle özdeşleşen şeylerin, rahatlama ihtiyacının basit ve gerçek olmayan gidericileri olduğunu anlattı. Towle, Metallica'nın değişiminin örnek olması gerektiğini söylüyor. Metallica hayranları, uzun süredir grubun sahne performanlarını cansız buluyordu. Oysa, sahnedeki isteksizliğin nedenlerinden biri de grup üyeleri arasındaki anlaşmazlıklardı. Terapist Towle, grubun ilk kurulduğu andan beri beraber müzik yapan Hetfield ve Ulrich arasında tüm zamanlarını beraber geçirmelerine rağmen, yakın bir ilişki olmadığına dikkat çekiyor ve "Onlar hiçbir zaman birbirleriyle gerçek bir dostluk ilişkisi kurma ihtiyacı duymamış. İki orta yaşlı adam beraber nerdeyse bir ömür birlikte müzik yapmış... Ama hâlâ yumruk yumruğa dövüşebiliyorlar" diyor.

Belgesel Hazırlandı
Joe Berlinger ve Bruce Sinofsky, grup üyelerini gece gündüz akip ederek 12 saatlik bir çekim gerçekleştirdi. Bu çekimlerde grup elemanlarının günlük yaşamından parçalar ve terapiler yer alıyor. Bu çekimlerden yapımı ortalama üç yıl süren iki saatlik bir Metallica belgeseli çıktı. Belgesel önümüzdeki günlerde gösterime girecek. Fakat Ulrich hayranlarını uyarıyor: "İnsanlar terapinin bir reality şov olarak yayınlanmasını kötü ve tatsız bulabilir. Fakat Metallica üyelerini gerçekten tanımak isteyenler için bu belgesel çok önemli."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mahcup bir ilişki
 Dikkat! Moda bulaşıcıymış!
 45 yaşında ama 70 yaşındaki bir adamın birikimine sahip
 Çocuk şarkısı yerine "Gel bana" "Gel bana"yı söylüyor
 Liderler Osmanlı mutfağıyla doyacak
 Marangozhaneli, mutfaklı anaokulu
 Hem tatil hem eğlence
 Not Defteri
 Bodrum'da 'Yıldızlı Geceler'
 Türk filmleri Karlovy Film Festivali'nde
REFİK DURBAŞ
Anılarımın kardeşi İzmir
Adının "Smyrna"dan geldiğine...
GÜLSE BİRSEL
Eğleneceksin mecbursun!
Sabah şöyle seslerle uyandım...
ESRA CEYHAN
Bir yaz gecesi rüyası
Geçen hafta 22'si akşamı için kuru...
AYŞE TÜTER
Karışık sebze sote
Bir tencerede yağı ısıtıp, soğanı...
Çabuk büyümek isteyenlerin sütü
Çabuk büyümek isteyenlerin sütü
Nestle'nin 1-6 yaş arası çocuklar için hazırladığı vitamin ve mineral...
İncecik tenini güneşten koruyun
İncecik tenini güneşten koruyun
Bebekleriniz için güneş sütü alırken daha hassas, titiz ve seçici...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.