kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bursalı öğrenciler su altında başarıyı kucakladı
Bursalı öğrenciler su altında başarıyı kucakladı

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin sualtına gönül veren bir grup öğrencisi, kurdukları Sualtı Topluluğu'yla birçok toplumsal sorumluluk projesine başarıyla imza attılar. Bursa'daki çeşitli belediyelerle, denizin temizlenmesi ve korunması konusunda işbirliği yapan gençler, engelli bireylerin de dalgıçlık deneyimi yaşayabilmesi için kurslar düzenliyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT) toplumsal duyarlılık gerektiren birçok konuda başarılı çalışmalar yaparak, dikkatleri üzerine çekiyor. Bursa'daki birçok belediyeyle ortak projeler üreten ve Marmara Denizi'nin temizlenmesi ve korunması konusunda önemli adımlar atan USAT, şimdi de engellileri sualtıyla tanıştırmak için kolları sıvadı.

Amacımız İlk Ve Örnek Olmak
Usat üyesi Gülşah Elmas, projenin amacının Uludağ Üniversitesi'nde okuyan engelli öğrenci arkadaşlarına dalış sporunu tanıtmak olduğunu belirtti. Elmas sözlerine şöyle devam etti: "Bu projeyle, engelli arkadaşlarımızın da sosyal yaşamda ve sportif faaliyetlerde daha aktif olmalarını sağlamak istiyoruz." Üniversitedeki engelli öğrencilerin dalış programının tamamlanmasından sonra Bursa'daki diğer engelli gruplarına da dalış sporunu tanıtmak istediklerini ifade eden Elmas, şöyle konuştu; "Bu projeyle, üniversite bünyesindeki diğer sportif ve kültürel topluluklara da örnek olarak, onların da bu konuda duyarlı olmalarını sağlayıp, ileride engellilerle ilgili daha büyük projelere ortaklaşa imza atmak istiyoruz." 60

Engelli Öğrenci Dalacak
1 Mart 2004'te başlayan projenin haziran sonuna kadar toplam üç ay sürdüğünü anlatan Elmas, her ay yirmişerli gruplar halinde, toplam altmış engelli öğrencinin yüzme, teorik ve havuz dalışı konusunda eğitim aldığını vurguladı. Engelli öğrencilerle yapılan projenin başarısı ışığında, Bursa'daki diğer engelli gruplarıyla da dalışlara başlanacağını belirten Gülşah Elmas, proje bitiminde, katılan engellilerden karma bir grup oluşturulup, Türkiye sınırları içinde bir konaklamalı dalış organizasyonu düzenleneceğini ifade etti. Gülşah Elmas ayrıca, projenin tamamının, Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu'nun gönüllü üyeleri ile gerçekleştirileceğini de kaydetti.

Başarılı Gönüller
Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu'nun 1994 yılında rektörlük bünyesinde gönüllü üniversite öğrencilerince kurulduğunu belirten Gülşah Elmas, bu yıl itibariyle 10. yıllarını doldurduklarını ve geçen on yılda sualtı konusunda birçok faaliyette bulunduklarını söyledi. Şu ana kadar KAP (Körfez Araştırma Projesi), "Denizleri Boğulmaktan Kurtaralım" ve "İznik Gölü Kirliliğini Araştırma Projesi" gibi birçok toplumsal sorumluluk projesinde yer aldıklarını belirten Elmas, halen devam eden çalışmaları arasında "Dalıcılarla ilgili psikolojik ve fiziksel veri bankası" çalışması ve Yapay Resif Projesi olduğunu belirtti. Gerek öğrenci gerekse de mezun üyelerinin katılımıyla birçok proje gerçekleştirdiklerini yineleyen Elmas, "Kurulduğu tarihten itibaren USAT'ta, tecrübeli eğitmenlerimiz tarafından yüzlerce dalıcı yetiştirildi. Ayrıca, topluluğumuz pek çok yeni projenin altına imza atarak, bilimsel alanlarda da gösterdiği başarısını kanıtladı" dedi.

ELİF KARADENİZLİ MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Özal Ailesi'nde ikinci Zeynep krizi
 Antalya'da yaz koleksiyonunu sergiledi
 Klimayı doğru kullanın yazın hasta olmayın
 Çin'den gelen sağlık: Qı Gong
 Çakıl taşlarının gizli dilini biliyor
 Paris evleniyor
 Minik yavruya parti
 Bu aşk bitsin mi, devam etsin mi?
 Yemek yarışmasında bir buçuk kilo tatlı yiyen Kırkpınar...
HAKAN & UTKU
Lucescu'dan Del Bosque'ye öğütler
Beşiktaş'ın eski...
AYŞE TÜTER
Dağ köftesi
Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar...
Çocukların zekasına 6 trilyon liralık 'demir' takviyesi
Çocukların zekasına 6 trilyon liralık 'demir' takviyesi
Türkiye'de bebeklerin ve anne adaylarının yüzde 50'sinde demir...
Güneş lekeleri cilt kanserinin habercisi
Güneş lekeleri cilt kanserinin habercisi
Bronz görünmeyi sevsek de, bunun artık bir bilinçsizlik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.