kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çin'den gelen sağlık: Qı Gong
Çin'den gelen sağlık: Qı Gong
Qı Gong Okulu Açacak

Çin'den gelen sağlık: Qı Gong

Ömür boyu sağlıklı kalmayı sağlayan ve birçok hastalığa engel olan Qı Gong (Çi Konk) sayesinde vücut dinleniyor, stres, gerginlik ve huzursuzluk yok oluyor. Kelime anlamı enerji egzersizi' olan ve Çin'den gelen bu yaşama sanatı, kişinin sorunlarına farklı vücut egzersizleri ile cevap veriyor.

Kick boks, tie boks, kung fu, karate, yoga derken bir uzak doğu sporu daha yaşamımıza girmek üzere. Çin'de budist rahipleri ile tapınakta 1 ay kalmayı esas alarak 'ömür boyu sağlıklı kalma ve yokluğu varlığa dönüştürme sanatı' olarak adlandırılan Qı Gong (Çi Konk) sayesinde vücut dinleniyor, huzur buluyor, stres, gerginlik ve uykusuzluk ortadan kalkıyor. Bu sporu Türkiye'ye tanıtmayı amaçlayan 32 yaşındaki spor eğitmeni Dünya Ulusoy, Qı Gong'un anlamının enerji egzersizi olduğunu belirterek, bu sanatı yediden yetmişe herkesin yapabileceğini söylüyor. Almanya doğumlu olan ve Almanya adına aerobik ve jimnastik dalında birçok şampiyonada birincilik kazandıran Ulusoy, kişinin sorunlarına göre ayrı ayrı hareketler içeren Qı Gong'un kilo problemi, böbrek hastalıkları, nefes darlığı ya da sırt ağrısı gibi birçok sorun için uygulanabildiğini belirtiyor.

Budist Tapınağında 1 Ay Eğitim Gördü
Almanya'da doğup büyüyen ve Frankfurt Spor Fitness Factory Okulu'nu bitiren Ulusoy'un asıl mesleği spor eğitmenliği. Alman milli takımında ritmik jimnastik ve aerobikte birçok şampiyonluğu bulunan Ulusoy, 1992 yılında şampiyona için gittiği ABD'de birinci olunca, Çin'de eğitim bursu kazanmış. Qı Gong'u öğrenmek için 1 ay boyunca Çin'de Shaollin Tapınağı'nda Budist rahiplerle yaşayan bayan eğitmen şunları söylüyor: "Çin'e 3 arkadaş gitmiştik ama bir arkadaşımız dayanamayıp ayrıldı. Gerçekten çok zor bir deneyimdi benim için. Onların yanında kendimi sihirler, illüzyonistler adasında gibi hissettim. Olağanüstü güçleri var.
Qı Gong'u kendim yapacak kadar ve birilerine öğretecek kadar öğrendim. Zaten hepsini öğrenmem için çok zaman ayırmam gerekirdi. Onun için de Budist olup tapınağa kendimi kapatmam gerekiyordu. Oradaki bir rahibin "Qı Gong'u öğrenmem 7 yılımı aldı" dediğini anımsıyorum. Ama bu kadarı benim için yeterli. Zaten daha sonra çeşitli aralıklarla da gittim ve kendimi geliştirdim" Qı kelimesinin enerji, Gong'un ise egzersiz olduğunu söyleyen Ulusoy, bu sporun uygulayan kişiye pozitif enerji verdiğini söylüyor. "Qı Gong'u yapmak için rahat bir kıyafet giyilmesi yeterli. Ve ayak mutlaka çıplak olacak" diyen Ulusoy, Qı Gong'un nasıl ve ne şartlarda yapıldığını ise şöyle anlatıyor: "Ayağın çıplak olması, topraktan gelen enerjiyi direkt vücuda almak için önemli. Qı Gong, temiz havada yapılmalı ve fazla ışık olmayan bir ortam yaratılmalı. 20 dakikalık seanslar aceleye getirilmemeli ve her gün hangi saatte yapıyorsanız o saate uyulmalı.
Vücut her gün aynı saatte yapıldığı zaman kendini toparlayıp dengeleniyor. Nefesinizi iyi ayarlamalı, sonrası ise konsantrasyon. Bu durumda hiçbir şey düşünmemeniz gerekiyor".

Sorunlara Karşı Farklı Hareketler
Türkiye'ye geleli iki hafta olmasına karşın bire bir ve grup olarak dersler vermeye başlayan Ulusoy, Qı Gong'u yapan kişinin sorunlarına göre, yapacağı hareketlerin de değiştiğini ifade ederek, "Öğrencilerimin sorunlarına göre Qı Gong eğitimi veriyorum. Kimi zayıflamak için, kimi böbrek sorunu nedeniyle, kimi de nefes darlığı, kimiyse sırt ağrısı olduğu için bana başvuruyor. Her hastalığa göre hareketler farklı. Onun için bu sporun binlerce hareketi var" diyor.

ALİ ESER Merkez

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Özal Ailesi'nde ikinci Zeynep krizi
 Antalya'da yaz koleksiyonunu sergiledi
 Klimayı doğru kullanın yazın hasta olmayın
 Çakıl taşlarının gizli dilini biliyor
 Paris evleniyor
 Minik yavruya parti
 Bu aşk bitsin mi, devam etsin mi?
 Bursalı öğrenciler su altında başarıyı kucakladı
 Yemek yarışmasında bir buçuk kilo tatlı yiyen Kırkpınar...
HAKAN & UTKU
Lucescu'dan Del Bosque'ye öğütler
Beşiktaş'ın eski...
AYŞE TÜTER
Dağ köftesi
Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar...
Çocukların zekasına 6 trilyon liralık 'demir' takviyesi
Çocukların zekasına 6 trilyon liralık 'demir' takviyesi
Türkiye'de bebeklerin ve anne adaylarının yüzde 50'sinde demir...
Güneş lekeleri cilt kanserinin habercisi
Güneş lekeleri cilt kanserinin habercisi
Bronz görünmeyi sevsek de, bunun artık bir bilinçsizlik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.