kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'NATO tatili istiyoruz'
'NATO tatili istiyoruz'
Neler Olacak?

Tatil edin bitsin

İstanbul'daki NATO Zirvesi'nin güvenlik tatbikatları bile bunalttı. İstanbullu pazar günü başlayacak 3 günlük asıl eziyete isyanda: Resmi tatil yapın çekip gidelim!

NATO Zirvesi nedeniyle İstanbul pazar gününden başlayarak üç gün güvenlik eziyeti yaşayacak. Havaalanından başlayarak pek çok güzergâhta trafik tümüyle duracak, Harbiye çevresi "ölü bölge"ye dönüşecek.

İstasyonlara "Depo Boşalt" Emri Verildi
Güvenlik için ve "bomba olma ihtimaline karşı" Bakırköy-Beşiktaş hattındaki 15 benzin istasyonunun depolarını boşaltması istendi. İstanbul'un en hareketli alışveriş merkezi Nişantaşı esnafı ise üç gün 'sinek avlayacağı' için öfkeli.

Tatil İlan Edin De Bari Cumadan Çıkıp Gidelim
Bu kadar da değil: 28-29 Haziran'da işyerleri açık ama ulaşım imkânı yarıya, hatta üçte bire indi. Halk ve esnaf örgütleri "Bari tatil ilan edin" diyor. "Cumadan gidelim hepimiz rahat edelim.


***

'NATO tatili istiyoruz'

46 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile 3 bin delegenin katılacağı NATO Zirvesi'nin eziyeti vatandaşı gerdi. Esnaf örgütleri "Bari 3 gün tatil ilan edilsin" diyor.

İstanbul'da, 28-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi için geri sayım yapılırken, daha hazırlıklar sırasında şok üstüne şok yaşayan İstanbul halkı sesini yükseltti. Zirve vadisi içinde kalacak olan bölgedeki esnaf örgütleri, trafiğin felç olup hayatın duracağı 3 günün İstanbul'da resmi tatil ilan edilmesini önerdi. Nitekim, 46 devlet ve hükümet başkanı ile 3 bin delegenin katılacağı zirve nedeniyle liderlerin geçiş yapacağı Bakırköy-Beşiktaş Sahil Yolu'ndaki 15 benzin istasyonu ile çay bahçelerine 3 gün boyunca kilit vurulacak, 184 cadde ve sokak trafiğe kapatılacağı için trafik duracak, vadi içerisinde kalan işyerleri giriş yasağı olduğu için sinek avlayacak.

İstanbullu İsyan Etti
GBT'leri alınan 50 bin vatandaşın ev ve işyerlerine ancak güvenlik kontrolünden geçerek gidebileceği zirve öncesinde gerçekleştirilen tatbikatlar bile İstanbullular'ı canından bezdirmeye yetti. 10 gün arayla gerçekleştirilen iki tatbikatta da güzergahların kapatılması vatandaşların yollarda kalmasına neden oldu. Tuzla Tersanesinde önceki gün sabaha karşı 500 kişilik çevik kuvvet timi tarafından gerçekleştirilen arama da vatandaşları korkuttu. Tersanenin, buradan kalkacak akaryakıt yüklü bir geminin NATO personelinin kalacağı Çırağan Sarayı'na çarparak intihar dalışı yapacağı yolundaki ihbar üzerine arandığı öğrenildi. Zirvenin hazırlıklarının yarattığı bu rahatsızlık üzerine 3 günlük tatil istekleri gündeme geldi. Bu konudaki öneriler şöyle:

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy: Sağlık hizmetlerinin aksaması endişesini taşıyoruz. Plan yanlışlığından kaynaklanan bir hata var. Ama illaki dönüş yoksa bu günleri tatil yapmak çok daha mantıklı geliyor bana.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu: Baştan yanlış yapılan bir iş. Tatil olmadan bu tip bir toplantı şehrin içinde yapılmamalıydı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: Tatile gerek yok. Biz belediye olarak hazırız. Yurttaşlarımız Türkiye' nin tanıtımında önemli organizasyonda biraz fedakarlık yapacaklar.

Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Turgut: O bölgedeki kurumların tatil edilmesi hem trafik açısından hem de insanların mağduriyeti bakımından çok isabetli ve gerçekçi bir karar olur. Valilik, özel şirketleri de dahil ederek iki gün idare karar çıkarmalı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkan Vekili Erol Korkut: Trafik ve çalışanlar açısından baktığımızda birlik olarak iki günlük tatil yapılmasını mantıklı buluyoruz.

İlk Dava Açıldı
Avukat Nejat Naci Kazan ise daha ileri giderek İstanbul Valiliği'nin NATO Zirvesi nedeniyle aldığı güvenlik önlemleri kapsamında getirdiği ulaşım yasaklarının iptali ve bu konudaki yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kazan'ın İstanbul İdare Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, İstanbul Valiliği'nin NATO Zirvesi'ni sebep göstererek 184 cadde ve sokakta araç trafiğine yasak getirdiği, belli bölgelerde de yaya trafiğini yasakladığı belirtildi.

Müslüm SARIYAR-Rıdvan TEZEL - Hasan ERŞAN- Zeynep

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Havada ölümle dans
 Prostatın ilacı doğru beslenme
 Kanseri 'oyunuyla' yeniyor
 Ahmet Altan rekor kırdı
 'Sivil Çalışma Grubu kuralım'
 Gelişmiş ülkelerin sorunu kolon kanseri
 13 yaşındaki barış elçisi hayatını kaybetti
 Protestocuları CIA gözetledi
 İşte Bush'un üs dosyası
 F Tipi cezaevinde iki mahkûm kendini yaktı
 Kedi cinayeti davası başladı
 Nevşehir'de köpek dehşeti
 Belediye Başkanına parti liderliği yasak
 Alınteri'ni vali açtı
 Çeltiksuyu'nda müteahhit serbest
MEHMET TEZKAN
Sonunda zaten kalpten öleceğiz
Mayıs ayındaki yaz...
EMRE AKÖZ
'Go Home' devri kapanmaz!
Başbakan Erdoğan, NATO...
Fransa resmen ağır hasta
Fransa, Türkiye'nin üyeliğine niye karşı?.. Gerard'in cevabı şu:...
Suudi kadını değişiyor
Fransız Paris Match dergisi Riyad'a gitti ve değişimi kare kare...
Del Bosque ile devam
Del Bosque ile devam
İspanya Milli Takımı'nın Vicente Del Bosque'yi istediğine ilişkin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.