kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filenin efeleri geliyor
Filenin efeleri geliyor
Başlangıç için iyi oynadılar

Kızlar filelerin sultanı erkekler de efesi oldu

Erkek Voleybol Milli Takımı yeni kadrosuyla zirveye koşuyor. Dünyanın en güçlü takımı Rusya'yı yenen milliler gelecek için iddialı

Antrenör Nedim Özbey'in "Filelerin efeleri" diye nitelediği Voleybol Milli Takımı, gençleşen oyuncularıyla dikkat çekiyor. Hedefleri Avrupa şampiyonluğu.

***

Filenin efeleri geliyor

Avrupa Ligi'nde elde ettiği galibiyetlerle pek çok ilke imza atan A Milli Erkek Voleybol Takımı bayanların açtığı yoldan ilerliyor. Yaş ortalaması 24 olan takım gelecek için bir hayli iddialı
Geçtiğimiz yıl A Milli Bayan Voleybol Takımı, Türk insanına bu sporu sevdirecek kadar büyük başarılara imza attı. Dünya Kupası'na katılan "Filenin Sultanları"nın maç saatleri nefesler tutularak bekleniyordu. Peki bu arada erkek takımı ne yapıyordu acaba? Uzun bir düşüş döneminden sonra yepyeni ve genç bir kadro oluşturan A Milli Erkek Voleybol Takımı aynı başarıları için artık iddialı. Öyle ki Bahar Kupası'nı kazandılar ve Avrupa Ligi'nde voleybolun efsane ülkeleri olan Rusya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'ni yendiler.

Genç, yakışıklı ve eğitimli bu yeni takım, bayanların başlattığı voleybol sevgisini daha da yükseklere çıkartacaklarından emin. Ancak şu ana kadar elde ettikleri başarıların ilgi görmemesini teknik direktör Nedi Özbey şöyle dile getiriyor: "Voleybolda bir ekol olan ve yılda tüm dünyaya yaklaşık 800 oyuncu gönderen Rusya'yı yendik. Bu futbolda Brezilya'yı yenmemiz gibi bir şey. Ama ne yazık ki bundan kimsenin haberi olmadı." Nedim Özbey'in milli takımın başına geçmesiyle 34 olan yaş ortalaması 24'e inmiş. Bu da ilerki yıllarda da başarısını artarak sürdürecek bir takım oluşturulduğu anlamına geliyor. Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan genç oyuncular da zaten bu durumdan çok memnun: "Bir takımda aynı jenerasyondan oyuncuların olması birlik açısından çok önemli. Eskiden böyle değildi ve iletişim bozuklukları vardı. Artık her şeyi hep beraber yapıyoruz. Kaşımızı çiziyoruz, küpe takıyoruz. Bu sahaya da yansımaya başladı."

Zaten takımın kaptanı Barış Özdemir voleybolun saha içinde çok sıkı bir şekilde bir arada kalınması geren bir spor olduğu dile getiriyor. Ona göre bireysel başarıların hiçbir anlamı yok. Takımın en yaşlı üyesi olan 32 yaşındaki Özdemir, disiplinin sağlanmasında antrenörden sonra en etkili kişilerden biri. "Milli Takım kamplarında yemekten uyumaya kadar yapmamız gereken şeyler saati saatine belli. Bunlara uymayan ne olacağını biliyor. Hakan'la (Fertelli) birlikte odaya çağırıp bir şekilde cezalandırırız!" Böyle disiplinli bir hayat olunca, sevgililere pek zaman kalmıyor. Çoğu kız arkadaşı olmadığını söylüyor. Olanlar da ilişkiyi yürütme konusunda pek başarılı değil. Çünkü ilişkilerini telefonla sürdürmek zorunda kalıyorlar ve bu da en azından aylık 500 milyon liralık telefon faturasına mal oluyor.

Takımın pasör çaprazı Ali Çayır'ın sözünü etmek istemese de son derece uyumlu bir ilişkisi var. Bayanlar takımının en sevilen isimlerinden biri olan Neslihan'la birlikte ve ne olursa olsun bu çalışma disiplininde ilişki yürütmenin zor olduğunu söylüyor. Takımın ortak hobisi playstation oynamak ve hız yapmak. Tüm hayatlarının antrenmanla geçtiğini söyleyen oyuncular, kız arkadaşa da vakit bulamadıkları için en büyük eğlencelerinin araba kullanmak olduğunu söylüyorlar. Bunu da pek yavaş yapmıyorlar.

ERKEK SPORU
Takım oyuncularının ve antrenörlerin en çok yakındıkları konuların başında, voleybolun bir kız sporu olarak görülmesi geliyor. Bayanlarla karşılaştırılmaya kızmadıklarını söyleseler de, bu bakış açısının kendileri için engel olduğunu düşünüyorlar. Antrenör Nedim Özbey bayanların çok başarılı bir süreç geçirdiklerini ve kendilerinin de bu genç takımla 2007 Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını söylüyor. "Bayanlar Türkiye'nin voleyboldaki yerini yükselttiler. Çok yatırım yapıldı ve böyle olacakları belliydi. Biz de en az onlar kadar başarılı olacağız, gözümüz yükseklerde."

Kaptan Barış Özdemir ise bayan voleybolu ile erkek voleybolu arasında büyük fark var. "Bayan voleybolunda pek güç yoktur. Top saatlerce bir oraya bir buraya gidebilir ve bu göze hoş gözükür. Erkek voleybolunda ise sahada çok fazla güç var ve mücadele etmek çok zor. Bu nedenle voleybol tam da bir erkek sporudur." Ayrıca bayan voleybolcularımızın "Anneler kızlarını alıp izlemeye gelsin" diyeceklerine, "Aileler çocuklarını alıp gelsin" demelerinin daha doğru olacağını söylüyor.

Bayan izleyicilerinin daha fazla olduğunu söyleyen oyuncular, yükseliş döneminde olduklarının farkında. Antrenörlerinin deyimiyle kısa bir zaman içinde "Filenin efeleri" olacaklar. Zaten şu an fiziksel açıdan yeterince güçlü olamadıkları için yenilgiler alıyorlar. Örneğin Avrupa Ligi'- nde Rusya ile yaptıkları ilk maçı kazansalar da, yoruldukları için ikinci maçta averajla yenildiler. Yine de bu Türk voleybol tarihinde görülmemiş bir başarı.

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Şifalı bitkiler müzesi
 Yoga yapmayı öğrenen herkes formda kalacak
 Moda değil, 7 bin yıllık gerçek
 Tarihi konak yenilenip bebek müzesi oldu
 Kaleyi içerden fethedecekler
 Makyajınızla parıldayın
 Makyaj Cantası
 Hayvanseverler yasadan endişeli
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Dövmeli melek
 Ajanda
 Aya İrini'de büyülü sesler
 Tatilde yabancı dil
 Sıra eğlenceye geldi
 Babalar turnuvada
 Takı değil sanat eseri
 Brad Pitt gibi olmak için dokuz ay yeterli
 Cüzdanların gerçek yöneticisi kadınlar
 Parkorman'da efsanevi bir isim
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Öğlen karakolda gece Reina'da
"Medeni haliniz nedir?"...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Otuz yıl mukaddem
Yarın 'Babalar Günü' biliyorum. Hep,...
ŞAFAK KARAMAN
Hoptiri hoptiri
Bu çeşmenin suyu nereden geliyor...
Koleksiyoncu luk AB'ye uyacak
Koleksiyoncu luk AB'ye uyacak
AB Uyum Yasaları çerçevesinde para koleksiyon culuğuna yeni...
Malt viski yeniden keşfedildi
Malt viski yeniden keşfedildi
Eskiden yaşlı ve zengin erkeklerin içkisi olarak bilinen malt viskiyi...
Japonların Alice'i harikalar diyarında
Oscar ödüllü animasyon filmi "Sprited Away-Ruhların Kaçışı" gecikmeli...
Filmlerimizin Avrupa çıkarması
Çek Cumhuriyeti'nin turistik kenti Karlovy-Vary, temmuz ayındaki ünlü...
Fenerbahçe kıyısında özel bir lezzet durağı
Park Restoran, son zamanlarda yiyecek içecek mekanları gelişen...
Günbatımının ideal adresi
Yenilenen dekorasyonu ve huzur veren manzarasıyla Sunset Marine Çubuklu, bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.