kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mavi göklerin sportmen hostesi
Mavi göklerin sportmen hostesi

18 yıldır hosteslik yapan Nurten Gözoğlu'nun neredeyse yapmadığı hiçbir spor dalı yok. Cesaret gerektiren her türlü sporu kolaylıkla yapan THY'nin korkusuz hostesi, boş zamanlarında tekvando, dağcılık, rafting, sörf ve yamaç paraşütü gibi birçok yapılması zor olan sporla uğraşıyor.

Türk Hava Yolları'nda kabin amiri olarak görev yapan uçuş hostesi 38 yaşındaki Nurten Gözoğlu'nun yapamadığı hiçbir spor dalı yok. Öyle ki tam 22 yıldır sporla uğraşan Nurten hostes, çoğu erkeğin bile cesaret edemediği tekvando ve dağcılık gibi güç gerektiren sporları kolaylıkla yapıyor. Genellikle, filodaki Airbus 310 tipi uçaklarda uçan THY'nin gözü pek hostesi, tekvando, boks, rafting, atletizm, tenis, yamaç paraşütü, dağcılık, squash, planör, dalgıçlık, kayak, sörf, kanyoning, paraşüt, binicilik, otomobil yarışı ve voleybolu büyük bir başarıyla yaparak adeta sporla yaşıyor.

KARA KUŞAK SAHİBİ
Türk Hava Yolları'nda işe başlamadan 18 yıl önce polis olmayı istediğini ancak bilinç altında yatan uçma isteğinden dolayı hosteslik mesleğini seçtiğini belirten Gözoğlu, "Tam 22 yıldır spor yapıyorum. Teniste, rallide ödüllerim var. Camel Trophy'e de katıldım. Beş yıl amatör olarak voleybol oynadım. O dönemin en iyi voleybolcularından biriydim. Aktif olarak her gün koşmaya çalışıyorum. Günde yaklaşık 12 kilometre koşuyorum. Cesaret gerektiren dağcılık sporu ile uğraşıyorum. Sürekli denizlerde dalıyorum. Uzakdoğu sporu tekvandoda siyah kuşak sahibiyim. Beşiktaş Kulübü'nde boks yaptım. Eskişehir'e yamaç paraşütü yapmaya gidiyorum. İki gün iznimde rafting yapmaya gidiyorum. Yaptığım sporların hepsinde de iyi sayılırım" dedi. Yaptığı sporlar arasında en sevdiği branşların dağcılık, tekvando ve dalış olduğunu ifade eden Gözoğlu, sporun mesleğine çok yararı olduğunu söyledi. Bütün herkese özellikle yeni hostes arkadaşlarına yaptığı sporları öneren Gözoğlu, "Benim hayat felsefem budur. Bir şey yapmak isteyen çaresini bulur, bir şey yapmak istemeyen sebebini bulur. Bir şeyi çok istiyorsan mutlaka yapıyorsun. Hiçbir şey göründüğü gibi zor değil.
Kafaya koyuyorsan yapıyorsun. Sanatı ve müziği de çok seviyorum, ama hosteslik dışında benim uzmanlık alanım spordur. Yaptığım sporun mesleğime çok yararı var. Çok çabuk insanlarla iletişim kurabiliyorum. Bir sporcu gibi yaşamaya çalışıyorum. Sigara kesinlikle kullanmıyorum. Bekarım ve adeta sporla evliyim" diye konuştu. Altı kez dağa tırmandığını, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ağrı Dağı'na tırmanmayı düşündüğünü belirten sporcu hostes, "İki defa Kaçkar'a tırmandım. Birer defa Demirkazık'a, Erciyes'e, Toros'a tırmandım. Bunların hepsinde zirve yaptım. Yine 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı'na tırmandım. Yani altı zirvem var. Bütün tırmanışlarımda çok sevdiğim THY'nin bayrağını zirveye dikme gururunu yaşadım. Şimdi bir daha Ağrı Dağı'na tırmanmayı hedefliyorum. Dağcılık Federasyonu üyesiyim ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tırmanmayı düşünüyorum" diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ THY
THY'de çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten sporcu hostes Gözoğlu, yöneticilerinin kendisine spor yapması için verdiği destekten de memnuniyet duyduğunu belirtti. Gözoğlu, "Bir daha dünyaya gelsem yine hostes olurdum. Bu meslek bize çok şey katıyor. Benim için hayatımda ailem birinci, THY ikinci ve sporum üçüncü geliyor. Dördüncü de Beşiktaş'a önem veriyorum ve bir gün Beşiktaş'a yönetici olmayı çok istiyorum" dedi.

Gökhan ARTAN / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 5000 kişiye 1 tekne
 Rus güzeller Kemer'i fethetti
 Tan Sağtürk'ün en mutlu gecesi
 Karabaşlar, Kangal Köpeği Şenliği'ne hazır
 NATO Zirvesi belgesel oluyor
 10 günde ustasından akademik müzik eğitimi
 AB'ye ilk adım Türk mizahından
 Açıkhava'da Lazca ile kafa salladılar
 Ateş bacayı sarmış
 Eğlence ve spor bir arada
 Örümcek bileklik
HAKAN & UTKU
Kaçıran kaçırana
-Ergun, Önder Turacı'nın işi ne...
AYŞE TÜTER
Orman tatlısı
Bir tencereye unu koyup, kısık ateşte...
Egzersiz yapan bel ağrısından kurtulur
Egzersiz yapan bel ağrısından kurtulur
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) istatistiklerine göre, dünyada...
Tavuğun yanında pilav yerine salata tüketin
Tavuğun yanında pilav yerine salata tüketin
Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli; "Sıcaklarda vücut direncini artırmak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.