Mantar graten
Mantarları ısıtılmış yağa katıp, 3-4 dakika soteleyin. Yarım su bardağı su ve sirkeyi sürekli karıştırarak ısıtın. Kremayı yavaş yavaş ilave edin. Hardalı da katıp, hazırladığınız karışımı sotelediğiniz mantarları üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Not: Büyük bir fırın kabı yerine porsiyonluk kabları tercih edebilirsiniz. MALZEMELER (4 kişilik) * 750 gram mantar
* 2 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım su bardağı su
* Yarım su bardağı sirke
* 2 su bardağı krema
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 100 gram eski kaşar peyniri
* Tuz, karabiber
|