kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Enginarlı pizza
Enginar kasesi

Enginarlı pizza

Ilık 1 kahve fincanı suda mayayı eritip, kabarması için ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın, kalan su, tuz ve yağı ilave edip, karıştırarak yavaş yavaş una yedirin ve bastırıldığında esneyen bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru yağlanış, büyük bir kaba bastırarak yerleştirip, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve ılık bir yerde hamur iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tekrar yoğurup, düz ve unlu bir yüzeyde her biri 16 cm çapında 6 adet pizza tabanı hazırlayın. Pizza tabanlarını yağlı tepsiye yerleştirip, üzerlerine domates salçasını sürün. Enginarların her iki taraflarını ızgarada pişirip, zeytin ve kapariler ile beraber hazırladığınız pizza hamurlarının üzerine paylaştırın. Üzerlerine peynir serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Enginar kalbi yerine çanak enginarı 4'e bölerek kullanabilirsiniz.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 900 gram enginar kalbi

* 2 çorba kaşığı domates salçası

* 200 gram yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış, 2'ye bölünmüş)

* 50 gram kapari (süzülmüş)

* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pizza hamuru:
*
1 çorba kaşığı maya (yaş veya kuru)

* Yarım tatlı kaşığı tuz

* 2,5 su bardağı un

* 1 su bardağı su (ılık)

* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Damla   / 18-06-2004
 Enginarlı pizza   / 15-06-2004
 Enginarlı lezzetler   / 14-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-06-2004
 Ispanaklı mercimek   / 12-06-2004
 Lezzetli bir salata tarifi   / 10-06-2004
 Kuzu kulağı salatası   / 10-06-2004
 Ayşe Tüter'le lezzet güneşi   / 09-06-2004
 Topik   / 09-06-2004
 Limonlu kereviz   / 08-06-2004
GÜLSE BİRSEL
Opera seyretmenin püf noktaları
Bir kuş gibi hafif ve...
HAKAN & UTKU
Karne Diyalogları
- Baba... Babaaaaa... - Ne vaaar?...
ESRA CEYHAN
Türkü Baba, Şiir Hanım ve sevgili...
AYŞE TÜTER
Mantar graten
Mantarları ısıtılmış yağa katıp, 3-4...
REFİK DURBAŞ
Aklın gizi: Altın
Altın nedir? Yanıtını Melih Cevdet...
Botox terlemeyi önlüyor
Botox terlemeyi önlüyor
Çeşitli sebeplerle aşırı terleyenler, bu yazı sorunsuz...
İncelmenin en kolay yolu; CACI
İncelmenin en kolay yolu; CACI
Birkaç seansla, hiç acı çekmeden, selülitlerinizden kurtulmak ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.