kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Saç ve makyaj gelinliği tamamlar
Saç ve makyaj gelinliği tamamlar
Bekarlığa Veda Partisi

Saç ve makyaj gelinliği tamamlar

Eğer düğününüzü planladıysanız ve mükemmel gelinliğe karar verdiyseniz, sırada başka bir zor aşama var: Saç ve makyaj. Gelin adaylarının hemen hemen hiçbiri, ne saçını ne de makyajını beğenir ve düğün ister istemez asık bir suratla başlar. Eğer bu duruma düşmek istemiyorsanız, Meltem Öksüm'ün tavsiyelerine kulak verin....

Tüm hazırlıklarınızı o günün mükemmel olması için yaptınız. Ve elbette o gün çok ama çok güzel olmak istiyorsunuz... "Makyajınıza karar vermeden önce oturup şöyle bir düşünün" diyerek söze başlıyor Meltem Öksüm ve devam ediyor; "Gelin makyajınızı belirleyen en önemli unsurlar; nerede, nasıl evleneceğiniz ve gelinliğinizin modelidir. Hoş bir kır düğünü ve romantik havalarda uçuşan bir gelinlik giyecekseniz, ağır tonlarda uygulanan vamp bir makyaj son derece abes kaçacaktır, değil mi? Biz her durumda makyajınızda aşırıya kaçmamanızı öneriyoruz. Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanmalısınız. Yoksa resimlerde pırıl pırıl parlayabilirsiniz. Fondöten seçiminizde ise, boyun renginize uyan doğal tonları kullanabilirsiniz. Riske atmamak için bazı malzemeleri kendiniz de temin edebilirsiniz. Aman, makyaja başlamadan önce dişlerinizi fırçalamayı unutmayın. Makyajınızı da, tıpkı saç modeliniz gibi final gününden önce denemelisiniz. Belki de makyaj uzmanının tarzı hoşunuza gitmeyecek ve böylece minik bir araştırma yapmaya vaktiniz kalacaktır."

KİRPİKLER BAKIŞLARA ANLAM KATIYOR
Kirpiklere özellikle dikkat çekiyor Meltem Öksüm; "Bakışlarınıza anlam katan dolgun kirpikler için, yapışkanlı ve son derece doğal duran takma kirpiklerden yardım alabilirsiniz. Dolgun kirpiklerle çok daha etkileyici bakışlara sahip olacaksınız. Unutmayın ki, en mutlu gecenizden geriye kalan resimlerde, fazla aşırıya kaçmadan hem doğal hem de büyüleyici olmalısınız. İlerleyen saatlerde makyajınızı tazeleme ihtiyacınız olabilir. Kolayca ulaşabileceğiniz birine pudranızı, allığınızı ve rujunuzu vermeyi unutmayın."

PARFÜM ŞİŞESİ ARKADAŞIN ÇANTASINA
Parfüm konusunda da sizlere ufak bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Düğün gecenizde asla daha önceden hiç kullanmamış olduğunuz bir parfümü denemeyin. Takılarınızı parfümünüzü sürdükten sonra takmalısınız; aksi takdirde zarar görebilirler. Parfümünüzü sıkarken aşırıya kaçmayın, ağır kokmanız hoş olmayacaktır. Fazla parfüm sıkmak yerine, parfümünüzü arkadaşınızın çantasına koyabilir ve arada tazeleyebilirsiniz.

KUAFÖRÜNÜZ TANIDIK OLSUN
"Saçınızı yaptıracağınız kuaförü tanıyor olmanız çok önemli" diyor Meltem Öksüm... Gelin saçı konusunda Diba kuaförden Adnan Serter'in önerileri şunlar; "Gelin saçlarında yüz şekillerine göre tasarımlar yapılırken, gelinlerin damatla boy orantısı ve kilosu da dikkate alınmalıdır. Boy farkı az olan çiftlerde topuzlar başın arka bölümünde veya ensesinde yapılmalıdır. İnce, küçük yüzlü gelinlerde topuzlar bombeli ve gevşek olmalı, yüze saç düşürülmemelidir. Toplu gelinlerde ise, yüzü ince göstermek için yüze yanlardan ve kulak arkasından saçlar çıkarılmalıdır. Yandan düşen saçlar yüzü inceltirken; yüksek önler yüzü uzatır. Toplu ve yuvarlak hatlı gelinler, ince ve kabarık duvak tercih etmelidir. Bukleler yuvarlağı vurguladığı için saçlar düz hatlı taranmalıdır. Bütün gelinlerin saçlarında az da olsa gölge veya balyaj mutlaka olmalıdır diyoruz, çünkü taranan topuzda iki renkli saçlar figürleri daha hoş ve çarpıcı gösterir. Yuvarlak ve bombeli alınlı gelinlerde yüzü açıkta bırakmak çok elegan bir hava yaratır. Büyük çiçeklerle süslenmiş İspanyol topuzları, bu tip gelin adayları için idealdir. Düz alınlı hanımlarda, alın bölgesinde bir bombe yaratmak veya kaşlara doğru düşük, yapışık, nostaljik saçlar klası artırır.

CİLDİNİZİ CANLANDIRIN Düğün öncesi yapmanız ve ihmal etmemeniz gereken bir nokta da; cilt bakımı. Ama cilt bakımını nikâhınızdan üç gün önce yaptırın. Cilt bakımıyla ilgili tüm detayları Lavinia Güzellik Merkezi'nden alıyoruz; "Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemlidir. Bu yüzden hangi ürün grubunu kullanacağınıza karar verebilmek için bakıma başlamadan önce kapsamlı bir cilt analizi yaptırmalısınız. Böylece; yağ, nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak, cildin yağlı, kuru, normal, olgun ya da hassas olduğuna karar verilebilir. Cilt yaşı her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir. Cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sırası ile; süt ve tonikle temizleme, peeling, ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi, yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir, tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır. Nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle taptaze, canlı bir görünüm ortaya çıkar."

Sonat CANIDAR

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 "One Love" bugün başlıyor
 Eğlence sadece bir "tık" ötede
 Kendi kokteylini kendin yap...
 Herkesin güvenliği için afiş yaptılar
 Manzara keyfinde yemek ve eğlence
 İşleri oğluna devretti kendi denizleri seçti
 Evde canlı konser keyfi
 Her fırsatta kızıyla...
 Strese ve gerginliğe Thai Chi ile veda edin
 'Yasak olana el attım'
 Onu güçlü hissettirin
 Sevgi Sözcükleri
 Yonca trafiği hiç sevmiyor saatte 100 km üstü hız onu geriyor
 Karadeniz ezgileri AÇIKHAVA'DA
GÜLSE BİRSEL
Opera seyretmenin püf noktaları
Bir kuş gibi hafif ve...
HAKAN & UTKU
Karne Diyalogları
- Baba... Babaaaaa... - Ne vaaar?...
ESRA CEYHAN
Türkü Baba, Şiir Hanım ve sevgili...
AYŞE TÜTER
Mantar graten
Mantarları ısıtılmış yağa katıp, 3-4...
REFİK DURBAŞ
Aklın gizi: Altın
Altın nedir? Yanıtını Melih Cevdet...
Botox terlemeyi önlüyor
Botox terlemeyi önlüyor
Çeşitli sebeplerle aşırı terleyenler, bu yazı sorunsuz...
İncelmenin en kolay yolu; CACI
İncelmenin en kolay yolu; CACI
Birkaç seansla, hiç acı çekmeden, selülitlerinizden kurtulmak ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.