kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyayla yarışan göz hastanesi
Dünyayla yarışan göz hastanesi
Beş Yıldızlı Otellerden Lüks
"Lazer"de son teknolojiler

Göz Hastanesi büyük oynuyor

Levent ve Feneryolu'ndan sonra Ataköy'de dev bir göz hastanesiyle hizmet vermeye hazırlanan Dünya Göz Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, dünyayla yarıştıklarını söylüyor.

***

Dünyayla yarışan göz hastanesi

Dünya Göz Hastanesi, 3 Haziran'da Ataköy'de açılacak beş yıldızlı yeni şubesiyle hizmet alanını genişletiyor. Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu hizmetlerinin ülke sınırlarını aştığını söylüyor
Dünya Göz Hastanesi, yaptığı yatırımlar ve farklı hizmet atağıyla dünyayla yarışır bir hastane haline geldi. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, yatırım ve hizmetlerinin artacağını vurguluyor.

* Dünya Göz Hastanesi, kuruluşundan bu yana hızlı bir büyüme gösterdi. Bu yükselişin öyküsünü sizden dinleyebilir miyiz?
Dünya Göz Hastanesi'ni 1996 yılının Mart ayında Levent'te kurduk. 4500 metrekare kapalı alanda 8.5 milyon dolar para harcadık. Türkiye'nin ilk özel göz hastanesini kurduk. Ve özelde, gözü kendi içinde ilk biz branşlaştırdık. 14 tane branş var. Bu Levent'te açtığımız yer bize yetmemeye başladı. Anadolu Yakası'nda bir yer açma ihtiyacımız doğdu. 2001 yılında Feneryolu'nda bir merkez açtık. Fakat bu da bize yetmedi. Çünkü çok iyi bir hekim kadromuz var. Çok iyi bir teknolojiyi yakaladık. Fiyatlarınız çok makul. Hasta potansiyeliniz çok. Yurtdışından hastalar gelmeye başladı. Hemen Ataköy'e başladık. Yaklaşık bir sene oldu buraya başlayalı. 3 Haziran'da resmi açılışımız var.

* Başka yatırımlarınız olacak mı?
Evet. Feneryolu'ndaki yerimiz de bize küçük gelmeye başladı. Kalamış'ta bir yer aldık ve onun inşaatına başladık. 5 bin metrekare olacak. Bu yıl sonunda hizmete girecek. Bir de Etiler Nispetiye'de yine Ataköy'dekinin büyüklüğünde 12 bin metrekare bir göz hastanesi daha yapıyoruz. O da önümüzdeki nisan ayında hizmete girecek. Böylelikle toplam 40 bin metrekareye yakın bir kapalı alan olacağız. Artık Dünya Göz Hastanesi Türkiye'yi aştı. Bizim yarışımız dünyayla.

* Sağlık turizmine yönelik faaliyetleriniz hedeflediğiniz ilgiyi görüyor mu?
Evet. Geçen sene 5 bin ameliyat yapmışız yabancı hastalara. 13-14 ülkenin hastasına. Bu sene Amsterdam, Berlin ve Düsseldorf'da 2 tane olmak üzere 4 tane merkez açıyoruz. İki ay içinde bunların hepsi açılıyor. Sanıyorum bu sene sonuna kadar 20 bine yakın hasta bekliyoruz.

* Yabancıların bu ilgisinin nedeni nedir sizce?
Orada 5 bin euro'luk bir ameliyatı biz, ameliyat, gidiş-geliş uçak biletleri, on günlük tatil dahil 2 bin euro'ya yapıyoruz. İster yedi, ister on beş günlük programlarımız dahilinde Türkiye'ye gelecekler, havaalanından bir araçla alınacaklar, hastaneye getirilecekler. Kış aylarında İstanbul'un 5 yıldızlı otellerinde ağırlayacağız. İstanbul'un tarihi yerlerini gezdireceğiz. Yaz aylarında güneydeki 5 yıldızlı otellerde misafir edeceğiz.

* Biraz da sosyal projelerinizden söz eder misiniz?
1998 yılında İstanbul'da fakir semtlerde yaşayan, gelip muayene olamayan, ilacını, gözlüğünü dahi alamayan insanlara yönelik ne yapabiliriz diye düşündük ve hemen bir otobüs aldık. İçine 150 bin dolarlık yatırım yaptık. 1998'den bu zamana kadar İstanbul'un bütün semtlerinde belediyelerle işbirliği kurarak deprem bölgesine dahi gittik. Bugüne kadar 65 bin kişinin gözünü taramışız. 10 binin üzerinde ücretsiz numaralı gözlük vermişiz. 4 binin üzerinde parasız büyük ameliyat yapmışız.

* Bu faaliyetleriniz sadece İstanbul'la mı sınırlı?
Hayır. Anadolu için de bir projemiz var. Yeni bir tır yaptırdık. Buranın açılışıyla beraber yola çıkacak. 81 ili dolaşacak. İçi tam bir hastane. Her ilde 2 gün kalacak, oralarda ücretsiz taramalar yapan cak. Gözlük ihtiyacı olana fakir insanların gözlüklerini verecek. Çok fakir, ameliyat olması gereken hastaların yol parasını vereceğiz, İstanbul'a gelecek ameliyatını olacak, bir gün misafirimiz olacak, ertesi gün kontrolü yapılacak, geri gönderilecek.

* Peki göz dışında başka bir branş da düşünüyor musunuz?
Şu anda bir projemiz var, farklı bir alanda hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Onun üzerinde çalışıyoruz. Kadın doğum, tüp bebek ve çocuk hastanesi. Üçü bir arada. Levent tarafında olacak.

* Siz doktor değilsiniz, sağlık sektörüne ilginiz nasıl başladı?
Bu işi sevmek lazım. Bu işe yatırdığınız parayı bir an önce alayım derseniz insanlara zarar verirsiniz. Bu işi paradan çok sevmeniz lazım. Ben bu çok seviyorum. İnsanlara hizmet etmek güzel. Biz çok katı bir hastane değiliz. Dışarıdan birisi gelip buçuk milyarlık bir ameliyat olacaksa ama cebinde 700 milyonu varsa geri gönderilmez. 1988 yılından beri inşaatçılık yapıyorum, müteahhitim ama esas işim şimdi bu oldu. Çünkü çok ciddi yatırımlar yapıyoruz.

Neslihan Tunç

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Ronald Reagan İyi başkan, kötü aktör müydü?
 Haluk bir yol ayrımına gelmişti ama aşk uğruna benimle kaldı
 Kendimi bazen dev aynasında görüyorum
 CHP'ye gitseydim eşim boşardı
 Onun tek aradığı, namuslu insanlar ülkesi gerçek ABD
 Sertleşme sorunu mutlu bir yaşama engel değil
 Önce ceza sonra ödül
 Otuzumda kanseri bekliyordum 4 yıl sonra iki göğsümü...
 Gelecek kokulu telefonlarda
 Bu Bayhanca bir albüm, ne pop ne arabesk
 Çocuklarını kalbinde büyütüyor
 Pozitif ayrımcılık herkese gerekli
 Haliç'e cam köprü
 8 yıl önce bu kadar şuurlu değildim ve bu beni utanmaz...
 Ahmet Uluçay
 Şımarıklıktan hoşlanmam
 Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
 Çok iyi kol böreği açarım
 Sezer'in Erdoğan'la uyuşmadığı biliniyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı projesi 1 Temmuz'da hayata geçiyor.
Radyoterapi yanıklarına krem
Radyoterapi yanıklarına krem
Kanser hastalarına uygulanan radyoterapi nedeniyle oluşan yanıkları...
Biraz Akdeniz biraz Arap esintisi
Kilometrelerce uzanan zeytin ağaçları, üzüm bağları ve 3 bin yıllık...
Dünyanın en özel otellerine yolculuk
Şık, rahat ve özenle dekore edilmişler... Restoranları çok seçkin, servisleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.