kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sığacık örnek olmalı
Sığacık örnek olmalı


Eğer deniz kıyısında bir yerde yaşıyorsanız bugün sahile inmenin tam zamanı. Mutlaka beyaz kuğular gibi süzülen yelkenliler, birbirinden farklı güzellikler göreceksiniz... Etkinliklerle ilgili haberler sayfamızda var. Ancak ben bugün gerçekten İzmir'de olmak isterdim. Hem de Sığacık'ta... Çünkü bugün Sığacık'ta denizci dostlarımızın imece usulü düzenledikleri pür amatör bir "Deniz Şenliği" var... Denizi seven hemen herkesin ucundan tuttuğu bir etkinlik olacak 3. Sığacık Deniz Şenliği... Sığacık'ı çok severim. Bu sevimli limanla Ege'ye ilk inişimizde tanışmıştık. Her tarafı ada çayı kokan Kokar limanından çıktıktan sonra sıkı bir hava yemiştik. Ege güneşini yiyince açan güverte yüzünden teknede ıslanmadık tek bir şey kalmamıştı. Ama sonra öyle bir limana girdik ki, bir anda her şey aklımızdan silindi gitti. Ve tatilin geri kalan bölümünü Sığacık'ta geçirip döndük...

Sığacık'taki etkinliği haber alınca Denizciler Sivil Toplum İnisiyatifi gönüllülerinden dostum Ali Uruşak'ı aradım, neler oluyor diye... "Her şey tamam" dedi, "Kimi yüz kilo un veriyor ekmek yapalım diye, kimi çuvalla papates, kimi soğan... Önce balıkadamlar deniz dibi temizliği yapacaklar. Sonra halk oyunları ekipleri gösteri yapacak, müzik dinletisi, konuşmalar, tekne ile denize açılmalar... Bu arada konuklarımıza balık ekmek, kola ve dondurma ikram edeceğiz. Gayemiz insanların yüzlerini biraz daha denize döndürmek..."

Nasıl heyecanlı, nasıl mutluydu anlatamam... Bu tamamen amatör organizasyon inşallah tüm kıyılarımızdaki beldelerimize örnek olur... Sığacıklılar insanların yüzünü biraz daha denize döndürebilmek için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Çünkü denizci olmak Türkiye'nin önünü açacak önemli hamlelerden biri. Bunda aklı başında olan herkes hemfikir. Pekiyi devlet olarak, bürokrasi olarak, politikacı olarak, hatta basın olarak bizler üzerimize düşeni yapıyor muyuz? Bunun karşılığı kocaman bir HAYIRRRR...

Şunu baştan teslim edelim. AKP Hükümeti yakıtta yaptığı indirimle profesyonel denizcilere büyük bir soluk aldırdı. Ama tek bir adım denizcilerin ayaklarındaki prangaları söküp atmaları için yeterli değil. Yakıt indirimi demişken hatırlatalım. Bu indirimden faydalanacak olan küçük balıkçılar tescil işlemlerinin bir milyar lirayı geçtiğinden şikayetçiler. Onlardan bu konuda sık sık mesaj geliyor. Bir yıl içinde alacağı ucuz yakıttan bir milyar tasarruf edemeyecek adam bu parayı nasıl versin? Yetkililerin dikkatine sunarım! Geçtiğimiz hafta sağlık cüzdanı rezaletini yazmıştım. Bu hafta içinde bizzat kendim giderek patentayı yeniledim. Cezasıyla yaklaşık elli milyon lira verdim.

Ondan da önemlisi bu iş; gitmesi gelmesi üç saati aşkın zamanımı aldı. Yetkililer kulaklarının üzerine yatmayı alışkanlık haline getirdiklerinden geçen haftaki şikayet konusunda en ufak bir iyileştirme yoktu. Yine teknenin ölçme belgesinin ve yat kayıt belgesinin fotokopilerini istediler. Haa bir de değiştirmek için dilekçe. Vatandaş gelmiş patenta denilen haksız uygulanan kağıdın vizesi için para verecek. Al parayı, bas mühürü bitsin gitsin. Olmaz... Bu kadar kolay evrak yenilenir mi? Hayır bir de dilekçe vereceksin!.. Dilekçede "arz ederim" diyeceksin ki haddini bilesin. Ne kadar çok kağıt, o kadar çok uygulama varsa, benim memurum, bürokratım o kadar huzura kavuşuyor. Evrakı yenilemek için gittiğimde görevli son derece sert bir edayla, "Birkaç saat bekleyeceksin" diye karşıladı. Tahmin edeceğiniz gibi yazılarımdan dolayı beni pek sevmiyorlar. Bir saat kadar sabırla bekledim, elindeki evraklar azalınca karşısındakine "Zafer bey, bana 10- 15 tane daha göndersene" diye seslenmez mi?.. "Maksadın beni bekletmekse ver kağıtları gideyim" dedim. Bir celallendi ki anlatılır gibi değil, "ne kendisine saygısızlık yaptığım kaldı, ne başka vatandaşların sırasını almayı hedeflediğim, daha neler neler!.. Öylesine bir edası var ki, hı desem gırtlağıma sarılacak". Karşılık vermedim. Uzatsam senaryonun devamını biliyorum; "Görevli memura hakaret..." Allah'tan ortalarda dolaşan blucin pantolonlu doktor arkadaş "uzatma" diye uyardı da sesi kesildi. Vukuatsız işlemleri tamamlayabildik.
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Biraz Akdeniz biraz Arap esintisi
 Dünyanın en özel otellerine yolculuk
 Çadırlı tatilin zevki bir başkadır
 Gökyüzünde saniyelerle yarışıyorlar
 Fethiye'ye ilk marina
 Boğaziçi Kupası Oğuzhan Too'nun
 Varan hızını artırıyor
 THY'ye niyet, özel havayollarına kısmet
 Kısa...kısa...kısa...
 Irak'ı yeniden yapılandıracak kadın
 İsveç Türkiye tasarım dayanışması
 Eski HELEN mi daha güzeldi, yoksa yenisi mi?
 Dünyanın en romantik otelleri
 İştah açıcı tasarımlar
 Sanatta bahçe izleri
 Havada ev konforu
 Ankara Gölbaşı böyle daha güzel
 Körfez'i yelkenliler basacak
 Monaco'da turizm yarışlarda patlıyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Tatile çıkmaya hazırlananlar için alışveriş yapmanın tam zamanı
Tatile çıkmaya hazırlananlar için alışveriş yapmanın tam zamanı
Şimdi herkesin hayali tatil. Gidilecek yere karar verdikten sonra...
Küçük göğüslü kadınlar için bitkisel çözümler
Küçük göğüslü kadınlar için bitkisel çözümler
Cerrahi uygulamalar göğüslerini büyütmek isteyen kadınların...
Ronald Reagan İyi başkan, kötü aktör müydü?
Ronald Reagan öldü. Eski başkanın 93 yaşında ölümünün böyle ilgi...
Haluk bir yol ayrımına gelmişti ama aşk uğruna benimle kaldı
Zuhal Olcay, eşiyle kurdukları "Tiyatro Atölyesi"nin keyfini ve...
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı projesi 1 Temmuz'da hayata geçiyor. Kafeden...
Radyoterapi yanıklarına krem
Kanser hastalarına uygulanan radyoterapi nedeniyle oluşan yanıkları tedavi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.