kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ege mutfağında dört mevsim
Ege mutfağında dört mevsim
Kalamar terbiye
Patlıcanlı Avukma
Sakız Yahnisi

Sofralarda Ege lezzeti

Ege'ye has otlarla yapılan yemeklerin tadı bir başka. "Mutfakta Dört Mevsim: İlkbahar-Yaz" adlı kitap ise binbir yemek tarifiyle, sizi keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

***

Ege mutfağında dört mevsim

Ege'nin leziz otları ve özenle pişirilmiş yemekler. Biz hepsini tatma fırsatı bulduk ama bulamayanlar için çok hoş bir kitap önermek istiyorum. Çorbasından salatasına, deniz ürünlerinden hamur işine, bu yörenin güzel yemeklerini siz de evinizde pişirebilirsiniz
Daha dün gibi. O kadar net hatırlıyorum. Ulus'un yamaçlarından birinde bir bahçe katının terasındayız. Aşağısı Boğaz. Dolunay sihirli bir ışıkla çirkin olan her şeyi silip süpürmüş. Güzellikler önümüzde. Hanımeli rayihası dünyayı bürümüş. "Bakın daha bir ay oldu, unutmadınız değil mi" tevazuu ile. Arkada çok altta, "bel canto" geleneğinden bir opera. Masamızda Ege'den gelmiş otlar, özenle pişirilmiş yemekler. Bahçelerin içindeyiz. Yanıbaşımızdan her geçen buyur ediliyor. Herkes pürneşe. Evsahibimiz besbelli komşularının gözbebeği: Gökçen Adar.

Bize o akşam ne denli istisnai bir zaman geçirtmişti. Bir yaz gecesi rüyası gibi. Nereden hatırladık bu 10 yıl öncesinin gecesini? Postadan gelen bir kitaptan. Sürpriz sayılmaz. Gökçen Adar'dan böyle bir mesaiyi hepimiz bekliyorduk. "Mutfakta Dört Mevsim: İlkbahar- Yaz". Epsilon Yayınları tarafından basılmış. 320 sayfalık bir kitap. Bir de Gökçen Adar'ın şen şakrak ruhunu bu kitap için disipline eden biri var, üstelik o da eski arkadaşımız: Hülya Ekşigil. Kitap için söylenebilecek tek söz şu: Her mutfağa lazım. Ege'nin meltemini sofranıza taşıyacak. Kitap çorba, salata ve meze, sebze, kırmızı et, kümes, av hayvanları ve yumurta, deniz ürünleri, hamur işi pilav, tatlı, çay saati, içecek olmak üzere 10 bölümden oluşmuş. Sizin için üç örnek seçtim. Afiyet olsun!
DİĞER GURME HABERLERİ
 Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu
 Bodrum'da tatil başkadır
 Eğlence kışın da sürecek
 Çikolata yapabilirsiniz
 Çatalsız bir dünyaya doğru
 Zenginler havyarla yaşamaz
 Önümüzde şarap arkamızda boğalar
 Küçük vitamin deposu
 Beyrut'un "cennet" yüzü
 Başbakan yemek öncesi künefe yer
 Yiyeceklerin genlerini ellemeyin!
 Kalecik Karası efsanesi sönüyor
 Dünyaya yemek yaptı
 İstanbul'daki küçük "Urfa"
 Bin yılın özeti meze: Lakerda
 İki bin yıllık şehrin Alman aşçısı
 Ödüllü genç aşçı
 Şimdi kuzu zamanı
 Şimdi sofralarda kuşkonmaz zamanı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı projesi 1 Temmuz'da hayata geçiyor.
Radyoterapi yanıklarına krem
Radyoterapi yanıklarına krem
Kanser hastalarına uygulanan radyoterapi nedeniyle oluşan yanıkları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.