kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ona bir kez daha hayran olacaksınız
Gözlerimi kapıyorum evimdeyim

Amerika'da kanser tedavisi gören ünlü oyuncu Filiz Akın yazılarıyla Cumartesi Sabah'ta. Soluk soluğa okuyacaksınız

Hastane yatağımdan size "merhaba" diyorum. Mimozalar, leylaklar, çiçekler içinde bıraktığım İstanbul'umda denizi gören evimde değilim ne yazık ki... Evim, ülkem, deniz, İstanbul, dostlarım, sevdiklerim bana şu an o kadar uzak ki.... Ama Tanrımın bana bir armağanı, bir o kadar da yakınlar. Gözümü kapadığımda sanki yine evimde, yatağımdayım, Boğaz'da yürüyorum.

***

Ona bir kez daha hayran olacaksınız

Filiz Akın geçtiğimiz hafta tüm Türkiye'yi üzmüştü. Akın, Sabah Gazetesi Yazıişleri Müdürü Balçiçek Pamir'e verdiği röportajda, hiç beklemediği bir anda pençesine düştüğü amansız hastalığı, "kanser"i anlatmıştı. Houston'da tedavi gören ünlü oyuncu, "Bazı insanlar 'Niye ben?' diye isyan eder. Ben etmedim. Sadece kanser kelimesini yakıştıramadım kendime" diyordu. Hem kendi moralini yüksek tutmak hem de sevenlerinin kalplerine bir nebze olsa su serpmek için neşeli olduğunu söylüyor, "Olmuş bir kere, atlatmak zorundayım" diyerek bu hastalıkla savaşını dile getiriyordu. Filiz Akın bu büyük mücadelesini şimdi de Cumartesi Sabah'ın sayfalarına taşıyor. Güzel oyuncu, yaşadıklarını, ona destek olan yüzbinlerle bu sayfalarda paylaşacak. Kansere karşı savaşıyla bir kez daha hayranlık uyandıran Akın'ın yazılarını bir solukta okuyacaksınız.

Merhaba

Şimdi ben yattığım yerden, Amerika'dan, Houston'daki hastanedeki yatağımdan size 'merhaba' diyorum. Mimozalar, leylaklar, çiçekler içinde bıraktığım güzel İstanbul'umda denizi gören evimde değilim ne yazık ki... Evim, ülkem, deniz, İstanbul, dostlarım, sevdiklerim bana şu an o kadar uzak ki... Ama Tanrımın bana bir armağanı, bir o kadar da yakınlar. Gözümü kapadığımda sanki yine evimdeyim, yatağımdayım. Boğaz'da yürüyor, balık yiyor, mimozaları kokluyorum. Bu müthiş bir oyun... "Gibi" gibi yapıp, hakiki gibi yaşıyorum... Aslında şu an "Bambaşka Biri" için çekim yapıyor olmam gerek ama ben biraz kemoterapi, biraz radyoterapi hastanede iyileşme günlerimi sayıyorum. İyileşeceğim söz... Ve benimle birlikte bu meşakkatli yolculuğa çıkan herkes de benimle birlikte iyileşecek. Sevgiyle, inançla, dirençle aşacağız bu zorluğu... Geri dönüp bakmam gerekiyor tüm bu olanlara... Neler yaşadım anlatamam bir bir. Hiç umulmadık bir anda gelen bu sevimsiz konuğu, 'en iyi nasıl geri yollarım'ın arayış çabalarını paylaşmalıyım sizlerle... Aslında biz hepimiz bir aileyiz. Bunu bilmek, sevildiğini bilmek o kadar müthiş bir duygu o kadar benzersiz bir armağan ki... Bu bir "merhaba"... Bundan böyle sevgili gazeteci yazar dostum Bircan Usallı Silan ile yaşadığımız her olayı birlikte anlatacağız size... O ve ben karşılıklı duygularımızı, şaşkınlığımızı, çare arayışımızı size aktaracağız. İşte benim bu hastalığımı ilk öğrendiğim an doktorumla aramda geçen diyaloglar. İlk şaşkınlığım, ilk var olanı yok sayışım...

***

- Yüzünüzün sağında, çene altı ve boyunda çukurlar oluşacak. Bu bezeleri almak için yapılacak ameliyat o kısımda büyük bir "Y" şeklinde büzülme izi bırakacak. Boyun kasına yapışık şişkinlikleri temizledikten donra göğüsten kas alarak desteklemem gerekecek.
Yüzümün sağı, boynumun sağı gittiği gibi göğüs de gidiyor.
- Ayrıca sinire çok yakın olduğu için belki siniri de keseceğiz, sağ omzunuz aşağıda olacak ve bazı hareketleri eskisi gibi yapamayacaksınız. Olamaz! Omuz da gidiyor. En çok kullandığım sağ elim de. (Bütün direnmeme rağmen gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı.)
- İnanın. İğneli biyopside boynunuzdaki bezede hoşa gitmeyen hücrelere rastladık.
Yani! Peki ameliyatı ne zaman düşünüyorsunuz ? ("Kanser hücrelerine" dendiğinde ameliyat tarifi yapıldığı anki kadar sarsılmamıştım.)
- Hemen yarın. Başka?
- Radyoterapi ve kemoterapi... Bütün imkanları kullanacağız. Ama çok radikal bir başlangıç değil mi? Neredeyse pazarlık etmek geliyor içimden. Hay Allah bu kadar çirkinleşmeden olamaz mı? Baş ve boyun cerrahı anlamış gibi içimden geçenleri, gayet net; "Hayatta kalmanız hepsinden önemli" deyip kestirip atıyor. Yakışıklı cerrahın bana bunu en kısa yoldan söylemek için gayret ettiği açık... Yüzü daha da dramatik ve anlamlı. "Hiç size yakışıyor mu bu söyledikleriniz?" diye takılmak geliyor içimden. Hani öyle dersem her şey birden şaka oluverecekmiş gibi. Ama işin şaka kaldırır bir yanı yok. "Haydi bakalım siz de bir an önce kavrayın artık bu gerçeği" der gibi bakıyor yüzüme. Bu doktorumla konu hakkındaki ilk diyaloğumdu.... O sırada eşim Sönmez Köksal'ın soğukkanlı tavrını, beni sakinleştirişini asla unutamayacağım...
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Koleksiyoncu luk AB'ye uyacak
 Malt viski yeniden keşfedildi
 Türkiye'nin bilimadamları bu üniversitede yetişiyor
 Dört yıl sonra yeniden
 Sert müzik severlere
 Zorla güzellik olmaz
 Erkekleri renkli bir yaz bekliyor
 En değerli miras SAAT
 Evin gizli bölümü, yatak odası
 Eşler evliliğe nasıl hazırlanmalı?
 Rengarenk bir boncuk cenneti
 İstanbul'un en güzel teraslarını turistlerden başka bilen yok
 Roman yazdım hayatım değişti
 Çerkez Ethem'in öyküsü
 Merkez sağ sahibini arıyor
 Haftanın Kitapları
 Miniklerin tatili dolu dolu geçecek
 Bu okullarda devamsızlık olmuyor
 Anahtar teslim evlendiriyorlar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
KENAN ONUK
Bir efsane daha gitti
Genç kuşağın en iyi tenor...
Japonların Alice'i harikalar diyarında
Japonların Alice'i harikalar diyarında
Oscar ödüllü animasyon filmi "Sprited Away-Ruhların Kaçışı" gecikmeli...
Filmlerimizin Avrupa çıkarması
Filmlerimizin Avrupa çıkarması
Çek Cumhuriyeti'nin turistik kenti Karlovy-Vary, temmuz ayındaki ünlü...
Fenerbahçe kıyısında özel bir lezzet durağı
Park Restoran, son zamanlarda yiyecek içecek mekanları gelişen...
Günbatımının ideal adresi
Yenilenen dekorasyonu ve huzur veren manzarasıyla Sunset Marine...
Şifalı bitkiler müzesi
İstanbul'da açılan "Lokman Hekim Tıbii Bitkiler Bahçesi"nde şifalı bitkiler...
Yoga yapmayı öğrenen herkes formda kalacak
Yönetmen Sinan Çetin'in eşi Rebekka Haas, Türkiye'deki ilk yoga DVD'sini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.