kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendimi bazen dev aynasında görüyorum
Kendimi bazen dev aynasında görüyorum
Benim aşkım en az 5 yıl sürer

Benim aşkım beş yıl sürer

YENİ albümü "En Güzel Hikayem"le hayranlarıyla buluşan Teoman, "Aşkı kavram olarak çok severim. Şıpsevdi değilim, benim aşkım uzun sürer" diyor.

***

Kendimi bazen dev aynasında görüyorum

O "Benim En Güzel Hikayem" adını uygun görmüş albümüne. Bakalım, sevenleri ve yeni şarkılarını merak edenler Teoman'la aynı fikirde olacak mı?
* Son derece sakin, hatta teslim olmaya hazır bir duruşunuz var. Oysa rock'ın içinde isyan vardır, başkaldırı vardır... Siz nasıl rockçı oldunuz?
Beni müziğin türü ilgilendirmiyor, müziğin kendisi ilgilendiriyor. Benim için rock müzik yapmak bir paye değil. Bob Dylan akustik gitarıyla tek başına çıkıyor, mırıl mırıl söylüyor, kötü de bir sesi var, ufak tefek bir adam... Peki, o sert Metallica'nın adamlarından daha mı önemsiz? Ben yaptığı işe önem veren, kendini çok da fazla ciddiye almayan, dünya umurunda olmayan adamları daha çok seviyorum. Rock'ta benim hoşuma giden çok şey var ama hoşuma gitmeyen tek şey yaygaracılık. İnsanlar deri pantolonu veya uzun saçı, yüksek volümde sesi, çığlığı bir felsefe zannediyorlar. Rock'ın felsefesi yok aslında. Benim için müzik Mick Jagger'ın söylediği gibi, "It's only Rock'n Roll, but I like it!" Yani "Bu sadece Rock'n Roll, çok önemli bir şey değil ama hoşuma gidiyor." Akustik gitarla mırıl mırıl söylenen bir şey bana rock gibi geliyor ama cayır cayır söylenen bir şey benim için hiçbir şey ifade etmeyebiliyor.

* Ben bu albümünüzü daha sert ama aynı zamanda daha yürekten, duygulu buldum, ne dersiniz?
Ruh halim yumuşak olsaydı, akustik bir albüm de yapardım. Bir şekilde daha sert oldu çünkü etrafımdaki insanlar da öyleydi; basçım, davulcum, gitarist arkadaşlarım daha sert şeyler düşünüyorlardı. Ben de sert bir kış geçirdim, onun için böyle bir albüm çıktı.

ALKOLİK DEĞİLİM
* Neden sert geçti bu kış?
Benim kışlarım aslında genelde kötü geçer, depresyona girerim. Bir nedeni mevsimsel, bir nedeni de konserler azalır, albüm yapmayız falan... O zaman da benim canım çok sıkılıyor, müzikten uzaklaşmış oluyorum. İlgi de azalıyor ya, panikliyorsunuz. Kışın da bir sevimsizliği var tabii.

* "Güzel birgün ölmek için" diyorsunuz şarkınızda. Bu sözlerin intihara teşvik edici olacağı kaygısı taşımadınız mı hiç albümü yaparken?
Ben şarkıların o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum. Frank Zappa diyor ki, "Bütün şarkılar aşk aşk aşk diyor, bakın bakalım etrafta kimse birbirini seviyor mu?" Etrafta bir sürü aşk şarkısı var, insanlar birbirinden nefret ediyor. Etrafta bir sürü ölüm şarkısı olduğunda da insanların çok fazla intihar edeceğini düşünmüyorum. Sanki tetikleyici nedenmiş gibi durabilir ama o şarkılar olmasa da, insanlar bu şarkıları dinlemese de intihar edecekse ediyordur, eder.

* Siz intiharı sık düşünür müsünüz?
Bir dönem gerçekten böyle şeyler gelmiştir aklımdan. İntihar benim sevdiğim konulardan bir tanesidir, güzel bir vazgeçiş yöntemidir. İntihar, aşk, seks, ölüm, yemek, içmek... İnsana dair bütün şeyler benim sevdiğim şeylerdir. Ama dediğim gibi, albümün totalinden deşe deşe bir mesaj çıkacaksa, ölümü teşvik eden bir mesaj çıkmıyor bence.

* Bu sakin duruşunuzun nedeni gerçekten ne istediğinizi çok iyi bildiğinizden mi, yoksa tam tersi mi?
Çok emin değilim ama şöyle bir şey var. Sonuçta ben bir şarkıcıyım, şarkı yapıyorum ve çok da önemli birisi olduğumu düşünmüyorum. Dünyada insanları etkileyen öyle şeyler oluyor ki, bunların içinde bir şarkı veya şarkıcının konumu nedir ki? Daha küçük ölçekli düşündüğüm zaman, ben yıllardır müziğe aşık birisiyim ve yapmak istediğim şeyi yaptım. Çok uğraştım bunun için, benim egomla ilgili. Benim kendimi çok büyük hissettiğim bir tarafım var. Dev aynasında görüyorum kendimi bazen. Ama büyük ölçekli baktığımda, bunun bir oyun olduğunu düşünüyorum.

* Sahneye bira şişesiyle çıktınız. Evet, alkol ve rock her zaman güzel bir ikili olmuştur ama sahnede alenen bira içmeniz doğru mu?
Anlaştığım firmayla sözleşmemde sahneye birayla çıkacağım diye, bir şey yoktu aslında. Ben normalde konserlerde birkaç tane bira içerim. Belki üzerinde sponsor logosu olan bardaklarla içmezdik ama ben zaten Tuborg'la anlaşmam olduğunun bilindiğini ve içtiğim şeyin içersinde herkesin bira olduğunu bildiğini düşündüğümden, bira şişesiyle çıkmakta sakınca görmedim. Ama bana hemen alkolik, alkole özendiren adam damgası vuruldu. Bir daha bira şişesiyle çıkmayacağım. Hem bir taraftan annem üzülüyor, "Oğlum alkolik mi oldu" diye, izleyiciler benim o firmaya kanımın son damlasına kadar satıldığımı falan düşünüyorlar. Halbu ki yok öyle bir şey. Hem ne bünyem alkole çok dayanıklıdır, ne de alkolle ilişkim zannedildiği kadar yoğun değildir.

İlknur Kızıltoprak

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Ronald Reagan İyi başkan, kötü aktör müydü?
 Haluk bir yol ayrımına gelmişti ama aşk uğruna benimle kaldı
 CHP'ye gitseydim eşim boşardı
 Onun tek aradığı, namuslu insanlar ülkesi gerçek ABD
 Sertleşme sorunu mutlu bir yaşama engel değil
 Dünyayla yarışan göz hastanesi
 Önce ceza sonra ödül
 Otuzumda kanseri bekliyordum 4 yıl sonra iki göğsümü...
 Gelecek kokulu telefonlarda
 Bu Bayhanca bir albüm, ne pop ne arabesk
 Çocuklarını kalbinde büyütüyor
 Pozitif ayrımcılık herkese gerekli
 Haliç'e cam köprü
 8 yıl önce bu kadar şuurlu değildim ve bu beni utanmaz...
 Ahmet Uluçay
 Şımarıklıktan hoşlanmam
 Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
 Çok iyi kol böreği açarım
 Sezer'in Erdoğan'la uyuşmadığı biliniyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı projesi 1 Temmuz'da hayata geçiyor.
Radyoterapi yanıklarına krem
Radyoterapi yanıklarına krem
Kanser hastalarına uygulanan radyoterapi nedeniyle oluşan yanıkları...
Biraz Akdeniz biraz Arap esintisi
Kilometrelerce uzanan zeytin ağaçları, üzüm bağları ve 3 bin yıllık...
Dünyanın en özel otellerine yolculuk
Şık, rahat ve özenle dekore edilmişler... Restoranları çok seçkin, servisleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.