kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'a eğlenmeye gelecekler
İstanbul'a eğlenmeye gelecekler
Gazeteciler Reina'ya hayran kaldılar
Popüler mekanlara gidecekler

Eğlence Hayatına Fransız öpücüğü

İstanbul'un hızlı geceleri yeni bir turizm türü doğurdu. Fransızlar 4 günlük turlarla sadece eğlenmek için kente gelecek. Reina, Laila, Vogue ve Babylon gibi popüler mekanlar şimdiden hazır

Hafta sonu için İstanbul'a gelen bir grup Fransız gazeteci, kentin gece hayatıyla tanıştı. Aralarında Le Figaro, Marie Claire, Biba gibi tanınmış gazete ve dergilerin temsilcilerinin bulunduğu gazeteciler, İstanbul'a düzenlenecek "eğlence turunun" öncüleri oldular. Daha önce Londra, Barselona ve Marakeş gibi şehirlere sadece eğlenmek için giden Fransız gençler, 500 euro'luk tur paketiyle ünlü kulüpleri dolaşacaklar.

***

İstanbul'a eğlenmeye gelecekler

Bir Fransız turizm şirketi İstanbul'a eğlence turları başlattı. Hafta sonlarında düzenlenen turlara katılan Fransızlar geceleri eğlenip gündüz uyuyacaklar
Fransa'da bir Türk'ün 1979 yılında kurduğu, şu anda İngilizlerin sahibi olduğu Marmara Group adlı turizm şirketi, Fransa'dan İstanbul'a eğlence turları başlatıyor. Ağustostan itibaren yıl boyunca sürecek turlara katılacak Fransızlar, İstanbul'un ünlü restoranlarında yemek yiyip, popüler kulüplerde sabaha kadar eğlenecekler. Programında hiçbir tarihi ve turistik yerin bulunmadığı üç gece, dört günlük eğlence turunun fiyatı 490 ile 590 euro arasında değişiyor. İstanbul eğlence turlarının tanıtımı için Fransızların önemli gazete, dergi ve radyolarından bir grup gazeteci İstanbul'a geldi. Başta yeni açılan Reina olmak üzere birçok restoran, bar ve gece kulübünü gezen Fransız gazeteciler, mekanların şıklığına ve İstanbul eğlence hayatının canlılığına hayran kaldılar. İstanbul'a eğlence turu fikri, Marmara Group'un Paris'teki merkezinde çalışan Semra Çalo, Müge Önal ve Nilgün Çal adlı üç Türk'ün bir akşam yemeğindeki sohbetinden çıkmış. "Fransızlar eğlenmek için Londra, Barselona, Marakeş gibi şehirlere gidiyorlar. Oysa sadece üç saat uzakta İstanbul gibi eğlencesiyle meşhur bir şehir var. Niye oraya gitmiyorlar?" diyerek bir proje hazırlayıp şirketin sahibine sunmuşlar. Şirketin yönetim kurulu başkanı Herve Jighier, projeyi inceledikten sonra "başlayın" demiş. Ağustos ayında başlayacak tur öncesinde Marmara Group, bir grup gazeteciyi İstanbul'a getirdi. Le Figaro, Marie Claire, Biba gibi tanınmış gazete ve dergilerin yanı sıra en çok satan seyahat dergilerinin temsilcileri ile bir de radyocu İstanbul'da dört gün boyunca eğlence hayatını yakından tanıma fırsatı buldu. Gündüz Nişantaşı, Beyoğlu, Bağdat Caddesi'ni gezen gazeteciler geceleri de Reina, Laila, Nu Teras, Liman, 34.5, Lacivert, Çırağan Sarayı, Voque, Buz Anjelique, Crystal, Hammam ve Aşşk Cafe'ye gittiler. Eğlencenin ardından Bambi Büfe ve Ortaköy Şah İşkembe salonunda sabaha karşı karınlarını doyurdular. Fransız gazetecilere İstanbul ve gördükleri mekanlarla ilgili fikirlerini sorduk. Eğlence mekanlarından çok etkilendiklerini belirten gazeteciler "Eğlence mekanları çok büyük ve çok şık. Manzaraları harika. Paris'te böyle kulüpler yok. Reina, Laila gibi mekanların içinde farklı restoranların bulunması, yemek ve eğlenceyi bir arada yaşatması bizi çok etkiledi" dediler.

HEPSİ ÇOK ŞAŞIRDI
Fransızların, büyük ve kalabalık kulüpleri sevdiğini, büyük mekanların İstanbul'da bulunduğunu dile getiren gazeteciler "Fransızlar şaşırmak ister. İstanbul bizi yeterince şaşırttı. Eminim gelen her Fransızı da çok şaşırtacak" sözleriyle düşüncelerini özetlediler. Gazetecilere İstanbul'un kendilerini neden bu kadar şaşırttığını sorduğumuzda aldığımız cevap da bizi çok şaşırttı. "Bildiğimiz Türkiye ile gördüğümüz Türkiye arasında çok fark olduğunu anladık. Biz İstanbul'u başörtülü insanların çoğunlukta olduğu, modern olmayan bir şehir olarak görmeyi bekliyorduk. Bu kadar çok Avrupa şehirlerine benzeyeceğini bilmiyorduk. Kendimizi Avrupa'nın herhangi bir şehrinde gibi hissettik. Türkiye'nin bize çok yanlış tanıtıldığını anladık. Fransızlar, İstanbul'a eğlenmeye perşembe akşamı gelip pazar akşamı dönecekler. Marmara Group, getirdiği turistler için gündüz hiçbir program yapmayacak. Zaten sabaha kadar eğlenecekleri için gündüz genellikle uyuyacaklar. Program akşam 19.30'da başlayacak ve sabaha kadar devam edecek. Lüks restoranlarda yemekle başlayacak olan program, barlar, gece kulüplerinde eğlenceden sonra sabaha karşı işkembecide son bulacak. Fiyatı 490-590 euro olarak belirlenen tura, ulaşım, konaklama, mekanlara giriş ve birer içki dahil olacak. Fransızlar gittikleri bar ve kulüplerde ilk içkiden sonrakilerin paralarını kendileri ödeyecek.

Paris'te böyle mekanlar yok
Eğlence mekanlarınız çok büyük, çok şık ve çok kaliteli. Boğaz manzaraları ise mühtiş. Paris'te buradaki gibi mekanlar hiç yok.

Hızlı gece hayatı bizi çok şaşırttı
Fransızlar şaşırmayı severler, şehriniz eğlence hayatıyla bizi çok şaşırttı. Bu kadar çeşitliliği hiçbir yerde görmedik.

Nişantaşı'ndaki butikler çok şık
Nişantaşı'nda kendimizi herhangi bir Avrupa şehrinde gibi hissettik. Üstelik buralardaki mağazalar çok daha gösterişli.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
 Radyoterapi yanıklarına krem
 Cinsellik saf ibadettir
 Kanserlilerin ABD'deki umut kapısı
 Troialılar zeytin mezesi yerdi
 İkizler imparatorluğu
 Galata'da Ceneviz haftası
 Onun silahı yalnızca fotoğraf makinesi
 Avrupa'nın göbeğinde anarşist cumhuriyet
 Dördüncü dünya savaşı yaşanıyor
 Mimariyle sanat buluşuyor
 6 Spastik çocuklar sokakta kalacak
 Psikiyatri literatürüne geçen ilk Türk doktor
 Boğa'ya fındıklı Akrep'e viskili
 Bipolar Bozukluk Nedir?
 Bodrum'da belgesel film festivali
 Doğulu kızların okuma çabası
 Çocuklar ölmesin artık
 Ortadoğu'da kanlı oyun
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Bütün mağazalarda pazarlık edilir
Ünlü restoranlar, şık...
MEHMET ALTAN
Rize'nin küreselleşmedeki yeri...
Önceki gün, Rize'nin...
ÖNCEL ÖZİÇER
Köşelerde 'sera' dönemi başlıyor
Nasıl domatesin,...
REFİK DURBAŞ
Aynasına akan gökkuşağı
Kendisini "çirkefleri eşeleyen,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.