kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul NATO zirvesine hazır
İstanbul NATO zirvesine hazır
33 YILLIK TECRÜBE
27 Haziran'dan itibaren geliyorlar
Eylemciler de hazırlanıyor

İşte NATO polisi

"Benzersiz bir ev sahipliği" için sekiz aydır gece gündüz çalışan zirve hazırlıklarının beyni Büyükelçi Apaydın polisi bile manken gibi giydirdi

İstanbul'da 28-29 Haziran'da toplanacak NATO Zirvesi'nin kilit ismi, sorumlusu Büyükelçi Umur Apaydın. Apaydın 70 kişilik bir ekiple aylardır aralıksız çalışıyor. Amacı "Demek bunu Türkler yaptı" dedirtmek.
Üniformalı Polisler Yerine "Mankenler"
Zirvenin
bugüne kadar rastlanmayan yeniliklerinden biri, organizasyonun güvenliğinden sorumlu 2400 polisin tepeden tırnağa yeniden giydirilmesi. Tek tek ölçüleri alınan polislerin üç ayrı renkteki giysileri bugünlerde dağıtılacak.

ALIŞILMADIK KESİMDE ÇEVİK KUVVET GİYSİSİ
ÜNİFORMA yerine, dış korumadaki Çevik Kuvvet'e lacivert, iç çeperdekilere füme, yakın korumalara ise siyah takım elbiseler verilecek. Erkekler mavi-lacivert kravat, kadınlar fular takacak.


***

İstanbul NATO zirvesine hazır

NATO Organizasyon Komitesi Başkanı Büyükelçi Umur Apaydın, 'sıfır hata, sıfır risk' mantığıyla çalışıp, akılda kalır bir zirve yapmak istediklerini söyledi.

NATO Organizasyon Komitesi Başkanı Büyükelçi Umur Apaydın, 8 aydır, 28-29 Haziran'da yapılacak NATO Zirvesi için çaba gösteriyor. NATO Zirvesi organizasyonunun mimarı olan Apaydın, aralarında Visi Tur, Zed Tur ve Setur'dan oluşan konsorsiyum çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 70 kişiyle birlikte NATO Koordinasyon Merkezi'nde gece gündüz çalışıyor. Sadece uyumak için işe ara verdiklerini belirten 33 yıllık diplomat Apaydın, yaptıkları çalışmaları SABAH'a anlattı.

ZİRVE KONUSUNDA DENEYİMLİ
Washington ve Prag Zirveleri'ni de takip eden ve İstanbul'da Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesi'ni de organize eden Apaydın, böyle bir organizasyonun başına kendisinin getirilmesine ilişkin olarak, "Bakanlık öyle uygun gördü. Bu iş heyecan işi. Her detaya girmezseniz, işin içine düşüncenizi, gönlünüzü, heyecanınızı koymazsanız sıradan bir zirve olur çıkar. Ben de bu heyecanı duyuyorum" dedi.

'SIFIR HATA SIFIR RİSK'
Sloganlarının "sıfır hata, sıfır risk" olduğunu ve akılda, hatırda kalır bir zirve yapmak istediklerini söyleyen Apaydın, "Delege ve basın mensuplarını geldikleri zaman şaşırtmamız ve 'Demek ki Türkiye bu düzeyde imkanları sağlayabilecek kadar iyiymiş' dedirtmek lazım" diye konuştu. NATO Zirvesi'nin Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük organizasyon olduğunu söyleyen Apaydın, zirveye 46 ülkenin hükümet, devlet başkanlarıyla beraber, dışişleri, savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının da katılacağını, bu nedenle 3 bin kadar delege, 3 bin 500 kadar da basın mensubu beklediklerini hatırlattı. Zirvenin iki günlük resmi toplantıdan ibaret olmadığını belirten Apaydın, bunun uzun yıllar Türkiye'ye çok büyük yararı ve getirisi olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Düşünün ki 46 ülkenin liderleri, bakanlarının geldiği İstanbul, üç gün boyunca tüm dünyanın vitrininde olacak. Bunun reklam getirisinin hesabı mümkün değil."

'BASINA BEBEK GİBİ BAKACAĞIZ'
Basına 'bebek gibi bakacaklarını' söyleyen Apaydın, "Basın mensuplarının rahat çalışabilmelerinin sağlanması geliyor. Bunun için de başta telekomünikasyon geliyor. Bu konuda ileri bir ülkeyiz. Dünyanın her yerinden gelen bu insanlar en ileri telekomünikasyon hizmetlerine alışmış. Bunlara daha ilerisini vermek zorundayız. Bu insanları buraya geldikleri zaman şaşırtmamız lazım" dedi. "Belirli alanlarda İstanbul halkı da ister istemez sıkıntı çekecek" diyen Apaydın, İstanbullular'ın bunu anlayışla karşılayacağını zannettiğini belirterek şöyle devam etti: "Bazı yollar, bölgeler kapanacak. Ama bu sıkıntıyı hep birlikte çekeceğiz.

SOFYA'DAN UYARI
Bulgaristan Milli İstihbarat Servisi (NRS) Genel Müdürü Tuğgeneral Kirço Kirov, El Kaide gibi bazı terör örgütlerinin Balkan ülkelerinde eylem yapacakları yolunda bilgiler elde ettiklerini açıkladı. Kirov, "Ülkemizde ikamet etmiş veya buradan transit geçiş yapmış söz konusu şüpheli kişiler hakkında bilgiler topladık. Bu bilgileri CIA ve Avrupa'da işbirliği yaptığımız müttefiklerimizle paylaştık. Gerek NATO zirvesi, gerekse Olimpiyat oyunlarına karşı düzenlenebilecek muhtemel terörist saldırılarla ilgili elde ettiğimiz tüm bilgilerle tehdit ve ihbarları Türkiye ve Yunanistan'a ilettik. Gerçekten de endişe verici bazı gelişmeler var'' dedi.

NEBAHAT KOÇ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çocuklar Türkiye'de babalarıyla kalacak
 Rüşvet fezlekesi DGM'de
 İstanbul polisine NATO şıklığı
 Kadınlara "beş gün" müjdesi
 Yargıtay: Kirleten zararı öder
 Şehirlerde hava daha sıcak
EMRE AKÖZ
Tom Miks'in tabancası
Hatırlıyorum: Sapanlarımız...
UMUR TALU
Bayılana ilaç, ayılana indirim
Geçmiş olsun. İyileştiniz...
Çipten bulundu
İtalyan basını: Irak'ta yakalanan Kos bir ajandı. Vücudundaki çipten...
Bizim polis hoşgörülü
Erdoğan, Hollandalı gazetecinin "Polisinizin tutumu sert" sözüne...
İki gol de Fener'e
İki gol de Fener'e
Transferde hız kesmeyen Beşiktaş dün iki bomba daha patlattı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.