|
|
|
|
Hijyenik teknolojinin üstadı: SIEMENS
Beyaz eşya, elektronik ve ankastre cihazlarda dünyanın en önemli markalarından olan Siemens, yeni ürünleri ile teknolojinin sınırlarını zorluyor. Siemens, yeni serilerinde kullandığı antibakteriyel sistem ile tercih nedeni.
Kurulduğu günden bu yana kalitesinden taviz vermeyen Siemens, Türk ailelerinin vazgeçilmez markalarından biri... 150 yılı aşkın süredir, yaklaşık 190 ülkede binlerce çalışanı ile hizmet veren firma, ürünleri ile gündelik hayatı kolaylaştırıyor. 1992 yılından bu yana Türkiye'de satış ağı bulunan ve ürün gruplarında beyaz eşyayı, elektronik ürünleri, küçük ev aletlerini, klima ve ankastre cihazları bulunduran Siemens, tüm ürünlerini müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretiyor. "Siemens düzenli olarak tüketici araştırmaları yapıyor ve insanların ürünlerde aradığı özelliklere böylece ulaşıyor. Bulduğumuz sonuçlar teknolojileri geliştirmede yardımcı oluyor" diyor Siemens'in Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu.
AKILLI SOĞUTMA SİSTEMİ Tavukçuoğlu, 1996 yılından bu yana Siemens'te çalışıyor. Uzun yıllar Almanya'da yaşayan ve orada Siyasal Bilgiler üzerine üniversite eğitimi tamamladıktan sonra Siemens'te göreve başlayan Tavukçuoğlu, hep Siemens'te çalışmayı hayal ettiğini söylüyor. Bu sene çıkardığı yeni soğutucular ve ankastre serileri ile teknoloji ve tasarımı birleştiren Siemens, buzdolabında akıllı soğutma dönemine merhaba dedi. Siemens'in yeni buzdolabı serisi, yiyeceklerin ısılarına göre derecesini ayarlayabilen Hi-Sense akıllı soğutma sistemi, tasarımı ve kolay kullanımıyla dikkat çekiyor. Akıllı soğutma tekniği, yiyeceklerin tazeliğini hem derin dondurucu hem de soğutucu bölmesinde uzun süre koruyor. Mükemmel tazelik için geliştirilen Hi-Sense, buzdolabına sıcak halde yerleştirilen gıdaların ısısını hissediyor. Böylece o bölgeye gerektiği kadar soğuk hava, istenen soğukluk düzeyine erişinceye kadar öncelikli olarak odaklanıyor.
AGION: RAKİPSİZ HİJYEN Siemens'in yeni soğutucu serisinde kullanılan AgIon AntiBakteriyal Sistemi, gümüş iyonları sayesinde sağlık dostu. Buzdolabının iç yüzeyleri üzerinde bakteri ve mantar oluşumunu güvenilir biçimde engelleyen bu yeni teknoloji, gıdalarının hijneyik ortamda korunmasına önem veren tüketicilerin tercihi olmaya aday. AgIon, buzdolabının iç duvarlarına kaplanıyor ve bu bölgelerde bakteriden ve mantarlardan arınmış tam hijyen elde ediliyor. Tavukçuoğlu, bu bileşimin Eski Mısır'da bulunduğunu, göz damlası olarak kullanıldığını ve suların hijyenik kalması için Roma'da, Çin'de kullanıldığını söylüyor.
ANKASTREDE PAZAR LİDERİYİZ Beyaz eşyanın yanı sıra, ankastre ürünlerde Türkiye pazarının en önemli markalarından olan Siemens, yeni 'Nostalji' serisi ile ankastre de sınırları zorluyor. "Ankastre cihazlarda biz pazar lideriyiz, ankastre pazarı Türkiye'nin yüzde 3'ünü oluşturuyor" diyor Tavukçuoğlu. Kullanıcıların tercihlerine göre, buzdolabından fırına, bulaşık makinesinden ocağa kadar çok sayıda beyaz eşyanın ankastre modeli, istenilen mutfak mobilyalarına entegre edilebiliyor. Ankastre'nin batı ülkelerinde yaygın kullanılmasının nedenlerinden biri de hijyen. Kir oluşumunu önleyen ankastre cihazlar, bu özellikleriyle yemek pişirilen ortamda hijyen sağlıyor. Tavukçuoğlu, "İnsanlar bizi pahalı bir marka sanıyor ama bu tamamen yanlış bir intiba. Aynı özellikleri taşıdığımız ürünlerde yerli üreticilerden fiyat bazında bir farklılık göstermiyoruz" diyor ve ekliyor: "Siemens yakın geleceğe dair hedefleri arasında 2010 yılına kadar beyaz eşyada pazar payını yüzde 10'a ulaştırmayı hedefliyor."
ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|