kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeteneğiyle okulunun gözbebeği
Yeteneğiyle okulunun gözbebeği

Sanem Özbay, üstün zekalı öğrencilere burslu eğitim veren TEVİTÖL'ün ilk mezunlarından. Koç Üniversitesi'nde burslu olarak Ekonomi okuyan Sanem, geçen hafta gerçekleşen Vehbi Koç Ödülleri gecesinde sunuculuk yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Koç Üniversitesi, geçtiğimiz hafta Vehbi Koç Ödülleri'ne ev sahipliği yaptı. Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün ödül aldığı törende, gözler sahnede sunuculuk yapan genç bir kızın üzerindeydi; Koç Üniversitesi'nde burslu okuyan Sanem Özbay'ın... Sanem sadece birkaç gün önce 22 yaşını doldurdu. Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünde burslu sürdürdüğü okul hayatına da geçen hafta nokta koydu. Şimdi ise onu parıltılı bir kariyer bekliyor...

ÖDÜLÜ HAK ETTİ
Sunuculuğunu yaptığı Vehbi Koç Vakfı'nın ödül töreninde rahatlığı ve profesyonellere taş çıkartan duruşuyla tüm konukların dikkatini çekti Sanem. Geceye katılanlar, verilen başarı ödülü kadar ondan söz etti. Oysa ki bu Sanem için ilk sayılabilecek bir tecrübeydi: "O gece için prova yapamadım. Çıkana kadar heyecanlıydım ama çıktıktan sonra iyi geçti. Geceye katılanlar beni tek tek kutladı. Bu ilgi karşısında şaşırdım. Ama genelde toplum önünde rahatım, bu tecrübe de çok hoşuma gitti"...

GENÇ, GÜZEL VE ZEKİ
Sanem Özbay üstün zekalı öğrencilere burslu eğitim veren TEVİTÖL) Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin ilk mezunlarından. Başarılı lise hayatı, Sanem Özbay'a Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde burslu okuma şansı sunmuş. Sanem de bu şansını sonuna kadar kullanıp okulunu başarıyla tamamlamış. Gecede başarılı sunuculuğu dikkat çekse de, bu meslek onun gelecek planları arasında yok. O daha çok reklam veya pazarlama işinde olmayı tercih ediyor: "Bundan sonra ekonominin finans alanıyla ilgili iş aramıyorum. Daha çok pazarlama, reklam ve yöneticiliğe yol açabilecek bir iş olabilir. İnsan ilişkilerinin yoğun olduğu işleri tercih ediyorum. İnsanlarla iletişim halinde olmayı seviyorum. Uluslarası şirketlerin pazarlama bölümlerine başvurdum".

BM'NİN GENÇLİK MODELİ
Sanem Özbay'ın gecede bu derece başarılı olmasının sebeplerinden biri de okul hayatı boyunca katıldığı sosyal aktiviteler. Okulda özellikle konuşma ile ilgili birçok sosyal aktivitenin içinde olduğunu söyleyen Sanem, Model Birleşmiş Milletler (MUN) adlı bir klübe üye olduğunu, bu vesileyle dünyanın dört bir yanına konferanslara gittiklerini belirtiyor. Bu konferanslarda genellikle İngilizce münazaralar yaptığını söyleyen Sanem, "Model Birleşmiş Milletler Klübü'nde hangi komitenin altında olacağını biliyorsunuz ve o komitenin konusunu tarıtışıyor, önceden araştırmalar yapıyorsunuz. Ve hiçbir zaman kendi ülkenizi temsil etmiyorsunuz. Ben daha önce İspanya'yı, Arjantin'i temsil ettim. Böylece ülkeler arasındaki anlayış artıyor. Dünyanın dört bir yanından öğrenciler tartışıyor. Bu çok verimli bir çalışma" diye konuşuyor. Sanem'i topluluk önünde rahat olmaya iten sosyal aktiviteler bununla sınırlı değil. Burslu okuduğu ve yurtta kaldığı için okulda ufak tefek işlerde yarım gün çalışan Sanem, Koç Üniversitesi'nin halkla ilişkiler bölümünde de görev alıyor.

Sonat CANIDAR HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Toplum merkezleri yeni hayat sunuyor
 First Lady'leri Atlı Köşk'te ağırlayacak
 Alice Harikalar Diyarında'ydı
 İnternet üzerinden 'tesadüfi' transfer
 ABD üniversite liginin en iyilerinden
 Kemaliye Şenlikleri uluslararası' olacak
 Hangi çizgi karaktersiniz?
 Öğrenci şiddetine karşı çözüm projesi başlıyor
 Objelerde mozaik çatlama
 En güzel gelinlik için ipuçları
 İki ünlünün petrol savaşı
 41 ressam aynı anda Kız Kulesi'ni çizdi
HAKAN & UTKU
Berbat Durum Senaryoları
Dizinizi büyük bir keyifle...
AYŞE TÜTER
Enginarlı pizza
Ilık 1 kahve fincanı suda mayayı eritip,...
Trafik canavarları kol geziyor, herkes ilkyardımı öğrenmeli
Trafik canavarları kol geziyor, herkes ilkyardımı öğrenmeli
Türkiye'de her yıl trafik kazalarında yaklaşık 6 bin kişi hayatını...
Yaşam kurtarmanın altı Adımı
Yaşam kurtarmanın altı Adımı
INTERNATIONAL Hospital İlkyardım Eğitimi Koordinatörü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.