kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DEP'lilerin hepsine farklı oy kullandım
DEP'lilerin hepsine farklı oy kullandım
Imf'nin Söyledikleri Bize Uymuyorsa Yapmıyoruz

'DEP'liler için farklı oy verdim'

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül atv'deki programda açıkladı: "Dokunulmazlık oylamasında her DEP'li için farklı oy verdim. Bazılarına 'hayır' dedim. Ortak yanlarımız var. Uzun hapis de olgunlaştırıyor."

***

DEP'lilerin hepsine farklı oy kullandım

Gül, 91 yılında DEP'lilerin bazıları için 'hayır' oyu kullandığını belirterek "Siyasetçi olarak hepimizin ortak yanları var. Ziyaretime o yüzden geldiler. Tabii ki uzun hapis hayatının olgunluğu oluyor" dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin iki ay önce AB'ye hazır olmadığını belirterek, "Artık kritik eşiği aştık. Gereken her şey yapıldı. 2005 Haziranı'ndan önce müzakereler başlar" dedi. Bakan Gül, atv'de yayınlanan "Ankara'da Sabah" programında SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve Temsilci Yardımcısı Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı. Gül, dış politika gündemine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

* DEP'LİLERLE GÖRÜŞME:
91'de hepsi için farklı farklı oy kullanmıştım. Bazıları için hayır kullanmıştım. Eski milletvekilleri ve siyasetçiler olarak hepimizin ortak bir yanı var. Dolayısıyla ziyaret etmek ihtiyacı duydular. Tabii ki uzun hapis hayatının olgunluğu oluyor herkeste. Türkiye'nin kuvvetlenmesi ve Türk halkının mutlu olması için hepimizin bu sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor.

* AB İLE MÜZAKERELER VE KIBRIS: Türkiye iki ay önce tam hazır değildi. O zaman objektif bir rapor yazıyor olsaydım, ben de Türkiye'nin yapması gereken şeyler olduğunu yazardım. Ama bugün Türkiye kritik eşiği aştı. Geriye baktığımızda açıkçası çok rutin işler kaldı. O yüzden Aralık'ta Türkiye'ye bir haksızlık yapılacağı kanaatinde değilim. Kıbrıs konusu da artı hanemize yazıldı. 2005 Haziran'ına kadar müzakereler başlar.

* REHİN ALINAN TÜRKLER: Hala bir vatandaşımız serbest bırakılmadı. Bu konuyla ilgili yoğun bir çalışma içindeyiz. Bunlar hassas konular, bu çalışmalar ortaya çıkarsa oradaki insanın hayatını tehlikeye koyuyorsunuz. Kaos ortamı olduğu için muhatabınız kim belli değil.

* IRAK'IN GELECEĞİ: 30 Haziran'da bildiğiniz gibi işgal sona erecek, anayasa yapılacak, seçimler yapılacak. Bu prosedürün iyi bir şekilde işlemesi çok önemli. Oradaki silahlı güçler uluslararası güç haline dönüştürülüyor. Uluslararası güç haline dönüştürülünce de Irak halkının daha dost olarak göreceği Müslüman ülkelerden kuvvetler de gidebilir.

* TÜRKMENLERİN DURUMU: Türkmenler tam temsil edilemiyorlar. Oysa Irak'ın geleceğinde önemli görevler alabilirler çünkü aralarında çok yetişmiş insanlar var. Irak'ın kuzeyi ise daha çok Kürt nüfusun olduğu bir bölge. İşler normalleşirken, komşu olduğumuz bir bölge ile düşmanlığın bir faydası yok. Bunların hepsinin en iyi şekilde giderilmesi için Kürt liderleri davet ettik.

* BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ VE FİLİSTİN SORUNU: Bugün çok tartışılan konuları ben ilk defa Tahran'da dile getirmiştim. "Kendi evimizin içini kendimiz düzene koymalıyız" demiştim. Çok yankı bulmuştu çünkü evin içinden biri olarak konuşmuştum. Büyük Ortadoğu Projesi ise bu sene ortaya çıktı. İsrail-Filistin konusunun ve Irak'ın görmezden gelindiği, ayrıldığı bir proje başarılı olamaz. Hepsini bir arada ele almak gerekir. İsrail'e yönelik açıklamalarımız aslında İsrail'de büyük yankı buldu. Eminim ki Türkiye'nin bu çağrıları dikkate alınmıştır.

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 En azından altı ay daha bu ateşkes bozulmamalı
 Yakın korumalara şık elbiseler alındı
 Bakan nerede?
 İstanbul'dan 'barış için diyalog' sesi yükseldi
YAVUZ DONAT
Noktayı koyarken...
Kapıkule-Filibe 170 kilometre.
İki canı boşuna kaybetmedi
1995'te çıkan yangında eşi ve kızını kaybeden baba, 9 yıllık hukuk...
12 yıldır sürdürdüğü mücadeleyi kaybetti
Fazla kiloları nedeniyle Uşak'ın Eşme ilçesinden tedavi olmak...
Ne camiye ne kiliseye yaranabildik
Ne camiye ne kiliseye yaranabildik
Hıristiyan dünyasının Türkiye'de kilise yapılması konusunda inanılmaz...
Demirel'in ajan suçlaması partimi çok rahatsız etti
Demirel'in ajan suçlaması partimi çok rahatsız etti
Hiç kimse ne Ecevit'in ne de Demirel'in böyle reaksiyon vereceğini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.