kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
4'üncü uçağa ne oldu?
4'üncü uçağa ne oldu?

ABD'li Prof. David Ray Griffin'in "New Pearl Harbor" adlı kitabında şok iddialar: Pentagon bir uçakla değil, füzeyle vuruldu. Binaya girdiği söylenilen ve en son Ohio'da görülen o uçak ve yolcuları nerede? ABD, 11 Eylül'e göz yumdu. Tıpkı, Roosevelt'in II. Dünya Savaşı'na girebilmek için Japonlar'ın Pearl Harbor'u vurmasına göz yumduğu gibi....

İkiz Kuleler'e yapılan ilk saldırıdan 3 dakika sonra CNN, canlı yayındaydı. Nasıl oldu da Bush saldırılardan ancak 15 dakika sonra "haberdar" oldu?

Profesör Griffin'in 11 Eylül 2001 günü için ilk olarak dikkat çektiği şey, ABD Başkanı George W. Bush'un tavırlarıydı. Bush, Florida eyaletine bağlı Sarasota şehrindeki bir ilkokulda ülkenin yeni milli eğitim planını anlatacaktı. Bütün medya oradaydı. Bush, okula geldi. Kameralar, gülüp çocuklarla şakalaşan Bush'u görüntülüyordu. Saat 08.45... Dünya Ticaret Merkezi'ne (DTM) ilk saldırı gerçekleşti. CNN, saat 08.48'te canlı yayına girdi. Bush saat 09.30'da, yani İkiz Kuleler'e düzenlenen ikinci saldırıdan da sonra canlı yayına katılıp "açıkça terörist saldırıya uğradıklarını" söyledi. Başkan, niye 45 dakika bekledi? Bush bu soruyu saldırıdan 2 ay sonra verdiği bir röportajda "CIA, beni saat 09.00'da bilgilendirdi" diye cevapladı. Yani CIA, CNN'nin 3 dakika sonra verdiği saldırıyı, başkana 15 dakika sonra söyledi!.. Bunun imkansız olduğunu belirten Griffin, "Okul saldırıları öğrenmek için iyi düşünülmüş bir yerdi. Çocuklarla oynayan Bush gülüyordu. Sonra saldırının etkisiyle yüzü asıldı. Kararlı bir şekilde terör saldırısı dedi. Halk, bu değişimden etkilendi ve Afganistan'a açılan savaşta Bush'a tam destek verdi" diyor.

4'üncü uçağın Pentagon'a girdiği söyleniyor. Oysa 708 km hızla giden bir Boeing gerçekten çarpsa bina yok olurdu. Binada 5 metre çapında bir delik oluştu. Bu yalnızca füzeyle olabilir. FBI, güvenlik kameralarını neden imha etti?

Griffin'in kitabında yer alan diğer bir önemli konu da aynı gün saat 09.43'te Pentagon'a düştüğü (İkiz Kuleler sonrası üçüncü saldırı) iddia edilen American Airlines'ın uçağı... Pentagon'da oluşan 5 metre çapındaki çukuru inceleyen Griffin, bunun bir uçakla değil ancak bir füzeyle yapılabileceğini söylüyor. Bunun için de 2 teori ileri sürüyor: Yetkililer, "Boeing, 708 kilometre hızla Pentagon binasına girdi" demişti. Oysa 100 ton ağırlığında ve 708 kilometre hızla gelen bir uçağın, Pentagon binasının tamamını yok etmiş olması gerekliydi. Bu kadar küçük çaplı bir çukur ancak bir füzeyle gerçekleştirilebilir. FBI, Pentagon'un güvenlik kamerasının görüntülerini saldırıdan birkaç saat sonra aldı ve yok etti. Onun için binaya neyin çarptığı kesin olarak açıklanamıyor. Füze teorisi doğruysa, içi yolcu dolu olan 4'üncü uçak nerede?.. Pentagon'a giren bu uçağı Hani Hunjur adlı teröristin kullandığı söyleniyordu. Oysa Hunjur'un 1 yıl önceki uçuş kayıtları, öğretmenlerinden hep kötü not aldığını gösteriyor. Öğretmenleri 5 kez yetkilileri Hunjur'a pilot brövesi verilmemesi için uyarmıştı. Bu kadar başarısız bir pilot, nasıl oldu da ABD'li yetkililerin söylediği gibi 7 bin metre yüksekteki Boeing'e 360 derecelik uzmanlık gerektiren bir manevra yaptırmıştı...

İkiz Kuleler'e yapılan saldırılardan önce 2 uçak şirketinin hisse değerleri düşüyordu. Buna rağmen bir kişi, iki şirketle satış sözleşmesi imzaladı. Saldırı sonrası sözleşme değeri 1200 kat arttı. 10 milyon dolar kazanan bu kişi, Ladin miydi?

Borsada 11 Eylül saldırılarından en çok 3 şirket etkilendi. Bunlardan biri Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerinin 22 katının sahibi Morgan Stanley, diğer ikisi de saldırıda teröristler tarafından uçakları kullanılan United Airlines ve American Airlines şirketleriydi. Saldırı öncesi 2 şirketin hisse senetleri değer kaybediyordu. Ancak "buna rağmen birileri", saldırıdan 3 gün önce 2 şirketle satış sözleşmesi (put option) imzaladı. 11 Eylül saldırılarıyla hisse senetlerinin değeri yerlerde sürünen 2 uçak şirketinin satış sözleşmelerinin değeri tam 1200 kat arttı.
Bu şans olabilir miydi? Hisse değeri düşen 2 şirkete sözleşmesiyle yatırım yapan kişi kimdi? Bu ancak saldırıların o şirketlerin uçaklarıyla olacağını bilen biriydi. Griffin, 10 dakikada 10 milyon dolar kazanan bu kişinin borsada oynadığı söylenen Usame bin Ladin olabileceğine dikkat çekiyor. Bir başka deyişle, Griffin bu miktarın Ladin'in payına düşen miktar olduğuna inanıyor...

İkiz Kuleler'e giren ilk uçakla bağlantı 31 dakika önce kesildi. En yakındaki üs yerine, 280 km uzaktaki bir başka üsten F-16 havalandı. Pilot, saldırıdan önce bölgeye özellikle yetişmemek için mi jeti yavaş kullandı?


Dünya Ticaret Merkezi'nin kuzey kulesine saat 08.45'de çarpan American Airlines'a ait uçağın radyo bağlantısı 08.14'te kesildi. Yani saldırıdan 34 dakika önce... ABD havacılık kurallarına göre böyle bir durumda en yakın üsten kalkan bir F-16, uçağı bulup telsizle pilotla bağlantıya geçmeliydi. Tehlike arz eden bir durum varsa da F-16, uçağı düşürebilirdi. Griffin'e göre sorun da burada zaten... F-16, olması gerektiği gibi yolcu uçağının bağlantısının koptuğu yere en yakın hava üssü olan McGuire'den değil, 280 kilometre uzaklıktaki New Jersey'deki Cape Cod'dan kalktı. (Oysa McGuire, DTM'ye 3 dakikalık uzaklıktaydı.) Saat 08.52'de İkiz Kuleler'e gelen F-16 pilotu resmi ifadesinde "Son hızla gittim ancak yetişemedim" demişti. Griffin'e göre pilot yalan söylüyor. Çünkü bir jet son hızla gidiyor olsa, dakikada 51 kilometre yol kat eder. Bu hesaba göre, pilotun 8 dakika içinde New York'ta olması gerekliydi. Yani saat 08.22'de, ilk saldırıdan tam 23 dakika önce!!!
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Türkiye seçimlerine ilgi az oldu
 İntihar saldırısı: 12 ölü
 Son Türk rehine serbest bırakıldı
 Irak'ta 24 saat içinde 3 suikast
 Evin damından meteor düştü
 AP seçimlerinde 3 Türk'ün zaferi
 Aldatılan eşlerin kâbusu olan site
 Prens Charles aklandı
 Yanardağın şovu büyüledi
 Harry rock'çı oluyor
 Deri altına 'kanser çipi' takılacak
 Çocuğun sağlığı doğduğu aya bağlı
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Zana'dan sonra
Leyla Zana ve beraberindeki eski DEP'li...
Ordu geliyor
Ordu geliyor
1989’da Bulgaristan’dan göçen Hatipoğlu, sprint yıldızları...
Yanal sıkı takipte
Yanal sıkı takipte
A Milli Takım'ın hocası 2006 Dünya Kupası elemelerindeki rakibimiz...
En azından altı ay daha bu ateşkes bozulmamalı
En azından altı ay daha bu ateşkes bozulmamalı
Cezaevinden çıkan DEP'li eski milletvekilleri Diyarbakır halkıyla...
DEP'lilerin hepsine farklı oy kullandım
DEP'lilerin hepsine farklı oy kullandım
Gül, 91 yılında DEP'lilerin bazıları için 'hayır' oyu kullandığını...
Ne camiye ne kiliseye yaranabildik
Ne camiye ne kiliseye yaranabildik
Hıristiyan dünyasının Türkiye'de kilise yapılması konusunda inanılmaz...
Demirel'in ajan suçlaması partimi çok rahatsız etti
Demirel'in ajan suçlaması partimi çok rahatsız etti
Hiç kimse ne Ecevit'in ne de Demirel'in böyle reaksiyon vereceğini...
İki canı boşuna kaybetmedi
1995'te çıkan yangında eşi ve kızını kaybeden baba, 9 yıllık hukuk...
12 yıldır sürdürdüğü mücadeleyi kaybetti
Fazla kiloları nedeniyle Uşak'ın Eşme ilçesinden tedavi olmak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.