kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bugün bakım gününüz olsun
Güneş sonrası ışıltısı
Bepanthol'ün yaz fırsatı
Avene'den ücretsiz tarama
Capital Soleil ile korunun
Banyo keyfi sürün

Bugün bakım gününüz olsun

Yeni bir haftaya kendinizi prenses gibi hissederek başlamaya ne dersiniz? Alacağınız bakım ürünleri ile evde kendi kendinize harika bir gün geçirebilirsiniz. Günün sonunda güzelleşmiş, toksinlerden arınmış ve dinlenmiş olacaksınız

Haftaya yepyeni bir ten, güzellik ve neşeyle girmek istiyorsanız, evde yapacağınız küçük uygulamalarla kendinizi yenileyebilirsiniz. Cildiniz, bedeniniz ve saçlarınıza yapacağınız bakımla sıcak yaz günlerine yepyeni girebilirsiniz. Nasıl mı?...

Kendinizi Şımartın
Evinizde tuvalet masanızın müdavimleri bellidir: Nemlendirici, losyon, temizleme jeli... Banyonuzdakiler de; vücut şampuanı, vücut peelingi, ponza taşı, şampuan, vücut sütü, saç kremi... Bu ürünlerinize minik eklemeler yapmak için alışveriş listenize şunları ilave etmeyi unutmayın: Adaçayı, ıhlamur veya papatya çayı ve bir küçük şişe badem yağı... Güzel bir uyku çektikten sonra hafif bir kahvaltı yapacaksınız. Ve bakım başlıyor!

Önce Temizlik
Yüzünüzü temizleme jeliyle temizledikten sonra, bıyık bölgenizdeki tüyleri almak istiyorsanız alabilirsiniz. Küvetinizin içini mikroplardan arındırıcı bir temizleyiciyle yıkadıktan sonra, çok sıcak olmayan suyla ve güvendiğiniz bir banyo köpüğüyle küveti doldurun. İçine 4-5 adet bitkisel çay poşetiyle demlediğiniz 1 litre suyu da ilave edin. Küvete uzanmadan önce sevdiğiniz bir CD'yi çalın. Başınızın ense tarafına, bir havluyu rulo yapıp yerleştirin. Ve kasetin bir yüzü bitene kadar gözlerinizi kapatıp, suyun rahatlatıcı etkisini, bitkilerin kokusunu içinize sindirin. Vücudunuz, bu ilk aşamada ılık su ve bitkisel özlerle dinlenecek.

Peeling Zamanı
30 dakikanın sonunda, sıra küvette peeling yapmaya geliyor. Nemli cildinize, hem hücreleri arındırma, hem de yumuşacık bir köpükle temizleme gerekiyor. Size uygun bir peeling ürününü seçebilirsiniz. Banyo sefasından, soğuğa yakın duş alarak çıkabilirsiniz. Hücrelerin dirilmesi, gevşeyen damarların kendini toparlaması için bu gerekli. Şimdi sırada ayaklar var. Topuklarınızı ponza taşıyla ölü hücrelerden arındırdırın, ardından kakao yağı, nane yağı ve koku giderici elemanlar içeren ayak kremiyle iyice masaj yapın.

Nem İhmale Gelmez
Sırada, vücudun tenini yumuşacık, kadife gibi yapacak, deriyi canlı ve nemli tutacak ürünler var. Kollar, göğüs ve karın bölgenize nemlendiriciyi birkaç saniye masaj yaparak uygulayın. Cildiniz ipeksi, nemli ve yumuşacık olacak. Yüzünüzü unutmayın... Yumuşak bir temizleyici ürünle yüzünüzü yıkayın, teniniz daha rahat nefes alacak ve pürüzlerinden arınacak.

Saçlarınızı Unutmayın
Saçlarınıza saç tipinize uygun olacak bir maske seçerek uygulayabilirsiniz. Unutmayın ki bakıma ihtiyaç olan bölgeler sadece vücudunuz ve cildiniz değil. Saçlar günlük hayatta toza ve kire karşı açık olduğundan kurur ve nemini yitirir. Bunun için uygun bir nem maskesi, ilk etapta saçlarınıza dilediğiniz parlaklığı ve yumuşaklığı kazandırmaya yarayacaktır. Ardından bakım olarak bir yumurta sarısını 1 minik şişe badem yağı ile bir kapta çırpıp, birkaç damla limon damlatarak saç köklerinize bir fırça yardımıyla sürüp tarayın. Başınıza bir naylon bone geçirip, 15-20 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda saçlarınızı yumuşak bir şampuanla yıkayıp durulayın.

Sonunda...

Bütün bu işlemlerin sonunda, tüm vücudunuza ya esanslı bir vücut yağı, ya da nemlendirici losyon ile yumuşak hareketlerle masaj yapın. Kan dolaşımını güçlendirecek ve aynı zamanda cildinizin ihtiyacı olan nemi, son aşamada bir kez daha sağlamış olacaksınız. Yüzünüze gece kreminizi, ellerinize el kreminizi sürdükten sonra güzel bir uyku uyuduğunuzda, bütün hafta için enerji topladığınızı siz de fark edeceksiniz...
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Erkeklerde Kısırlık Artıyor
 Kanserlerde, Erken Teşhis Çok Önemli...
 Tuvalet Eğitimi İçin Acele Etmeyin
 Adım Adım İlerleyin Zamana İhtiyacı Var
 Yükseklere Çıkmak Hasta Ediyor: Dağ Hastalıkları
 Deniz Yosunları Cilde Hayat Veriyor
 Bugün Bakım Gününüz Olsun
 Tansiyon İlacı Kullananlarda Sıcak Çarpması Riski Artıyor
 Çocukları Güneşten Koruyun
 Önlem Alın, Tatilcilerin Yüzde 65'i Hastalanıyor
 Seyahat Hastalıklarından Korunun, Tatilin Tadı Çıksın
 Yenidoğan Sarılığına Çin Çayı
 Hamilelerin Ve Annelerin Rehberi
 Konuşma Bozukluğu Erken Dönemde Tedavi Edilmeli
Minik Elvisler'in rock'n roll şöleni
Minik Elvisler'in rock'n roll şöleni
Rock'n Roll efsanesi Elvis Presley'in minik kopyaları, Özel Kültür...
Müzik Kasabası için geri sayım başladı
Müzik Kasabası için geri sayım başladı
Dünyaca ünlü grup ve DJ'lerin yanı sıra Türkiye'den sanatçıların da...
İyi ki doğdun Prens Rainer
İyi ki doğdun Prens Rainer
Hafta boyunca yağan yağmur yüzünden pek sosyalleşemeyen sosyetik...
Sosyete Bunları Konuşuyor
Sosyete Bunları Konuşuyor
SOYULDULAR!
Gazinocular Kralı Fahrettin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.