kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Modanın yeni hedefi SPOR
Modanın yeni hedefi SPOR


Spor yapanların sayısı arttıkça eşofman ve spor ayakkabılar da sezonun trendlerinden etkilenmeye başladı. Artık saten eşofman altları, dore ve lame ayakkabılar vitrinleri süslüyor
Sporu yaşamına sokan insanlar rahatlık ve şıklığı aynı anda tercih ederek yepyeni bir akıma öncülük ediyorlar. Spor giyimin günlük yaşamımızda modayı yönlendirdiğini gören modacılar da harıl harıl çalışmaya başladı ve iki uç noktayı aynı amaç için buluşturdu; spor ama seksi. Bu şartlar altında spor giyim de çok büyük bir değişim içine girerken en abiye kıyafetlere yakıştırılan ve tercih edilen detaylar artık eşofmanları, spor ayakkabıları, atletleri süslüyor.

GÜMÜŞ, ALTIN DETAYLAR
Bir kaç sezondur modada gece-gündüz ayrımı neredeyse tamamen kalktığından ve istediğiniz gibi giyinebilme özgürlüğünün -eğer bir de çalışan bir kadınsanız- size inanılmaz kolaylık sağladığından bahsettik. Hal böyle olunca ve biz kadınlar giderek rahatımıza daha çok düşünce ancak süsümüzü de ihmal etmeye yanaşmayınca, aynı pratik çözümler spor kıyafetler için de geçerli oldu. Bu durumda da altın ve gümüş biyeler hem eşofmanlarımızı hem de spor ayakkabılarımızı süslemeye başladı. Bu detayları kullanan firmalardan, Nike gümüşe ağırlık verirken, Puma'nın koleksiyonlarını ise doreler süslüyor. Artık emin olun bir eşofman takımı almak için spor giyim markalarına ya da tam tersi seksi ve trendy bir büstiyer için ise konfeksiyonculara gitmenize gerek yok. Spor, alışılmış, pamuklu eşofmanları her yerde, çok seksi ve iddialı atletleri veya saten kargo pantolonları spor giyimcilerde bulabilirsiniz. Örneğin Nike'da çok şık saten pantolonu, asimetrik kesimli ve Uzakdoğu motiflerine sahip tafta ürünleri ise Adidas'tan alabilirsiniz.

NELER MODA?
Straples kesimli, parlak ve lycralı büstiyerleri daracık taytlarla giymek ve üzerine de hatta aynı kumaştan bir etekle tarz yaratmak size kalmış. Geceleri bile rahatlıkla giyebileceğiniz, saten eşofman üstleri de çok moda. Dore fermuarlı kargo pantolonlar, su geçirmez parlak bir materyal olan microfiber kapriler de spor giyim mağazalarında bulabileceğiniz ürünlerden... Kapri ve düşük belli eşofmaların üzerine giyebileceğiniz, straples elbiselere de DKNY'de rastlayabilirsiniz. Bu arada blue-jean firmaları da çok amaçlı bir servis sunuyor. Çok çeşitli ve artık geceleri de tamamen tercih sebebi olan jeanlerin yanısıra, jeanlerle gece-gündüz konbinleyebileceğiniz çok şık ve seksi üstleri, süper abiye havalı elbiseleri birlikte satışa sunuyorlar. Replay özellikle gençler arasında çok beğenilen bir marka. Aslında spor giyimi gençyaşlı diye kategorize etmek yanlış. Çünkü kendini genç hissedenlerin de tarzını spor giyim belirliyor. Spor ayakkabıda bugüne kadar yaygın olan ve geçerliliği yüzde yüz doğru olan bir inanış ve tercih sebebi vardı; rahatlık. Ancak son yıllarda bu inanış da geçerliliğini kaybetti ve ön plana gösteriş, albeni ve şıklık geçti. Tabii ki bir spor ayakkabı çok rahat ve hafif olmalı. Bu zaten çok doğal olarak olması gereken bir özellik. Bununla birlikte çok renkliliği ve parlak detayları da bir spor ayakkabıyı çok cazip hale getirebiliyor. O halde spor ayakkabı konusunda şunları söyleyebiliriz: Bir spor ayakkabı ne kadar süslü, ne kadar çok renkli ve desenli ama aynı zamanda da ne kadar hafif o kadar iyi. Sizler de şık olmak için kendinizi belirli kalıpların içine sokmaya çalışmayın. Hem rahatınızı düşünün ve hem de sportif kıyafetlerinizin içinde genç yaşayın, genç görünün.

FONKSİYONEL ÇAMAŞIR
Birkaç gün önce vitrinlerde gözüme, Bali marka sutyenler takıldı. Amerika'nın en tanınmış çamaşır markalarından biri olan Bali artık Türkiye'de de satılıyor. Markanın en önemli özelliği ise fonksiyonel çamaşırlar üretmesi. Diyelim, göğüsleriniz çok büyük ama göğüs çevreniz dar ya da tam tersi. Veya o kadar büyükler ki, rahat edeceğiniz ve kendi ölçünüze göre bir sutyen bulamıyorsunuz. Uğrayın bir çamaşır mağazasına ve bir Bali sutyen deneyin. Modeller arasında sizin için en doğru bedeni ve kupu mutlaka bulacaksınız..
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu okullarda devamsızlık olmuyor
 Anahtar teslim evlendiriyorlar
 Bronzlaşmak uğruna sağlığınızdan olmayın
 Gökkuşağı içimizde parıldıyor
 Erkeklere yaşam kursu
 Mükemmel bir polisiye
 Radyoculuk disiplin ister
 Bohemlerin semti kıpır kıpır
 Fırıncıdan iç mimar olur mu?
 İlişkide kavga etmek de yararlı
 İstanbul'da rock fırtınası
 Müzede konser
 Makyaj Çantası
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Ajanda
 Bodrum'da özel bir mekan
 Ajanda
 Düğüne hazırlanırken yakalanan özel anlar
 Aralıksız konserlerle İstanbul müziğe doyacak
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Kısır döngü tarifi
Aynı sorun... Hiç bitmiicek... Hiiiç.
ŞAFAK KARAMAN
On yedinci yıl
Türkiye, yeni pop starlarını televizyon...
KENAN ONUK
Festival günleri
İyi bir başlangıç oldu. Gürer Aykal...
Bu da bir İngiliz klasiğini Amerikanlaştırma çabası
Bu da bir İngiliz klasiğini Amerikanlaştırma çabası
Coen kardeşler bu kez kara komedinin peşine düşmüşler. Film onlara...
İnsanların kaybolup gittiği bir ülkenin öyküsü
İnsanların kaybolup gittiği bir ülkenin öyküsü
Önde tango denen dünyanın en güzel, en zarif dansını yapan insanlar.
Gurmelerin en beğendiği restoran
Bundan 10 yıl kadar önceydi. Sultanahmet'te, üstelik eski cezaevinin...
Fındıklı süt reçelini denediniz mi?
Birleşmiş Milletler tarafından verilen "En yenilikçi girişimci"...
Brad Pitt gibi olmak için dokuz ay yeterli
Ünlü oyuncu Brad Pitt'i son filmi Truva'da oynadığı Akhilleus rolüne hazırlayan...
Filenin efeleri geliyor
Avrupa Ligi'nde elde ettiği galibiyetlerle pek çok ilke imza atan A Milli Erkek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.