kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlişkide kavga etmek de yararlı
İlişkide kavga etmek de yararlı
Kavga Edin Ama Yapıcı Olun

İlişkide kavga etmek de yararlı

Kavga etmek ya da etmemek, işte bütün mesele bu! Hülya Dergisi Haziran sayısında tartışmanın iyi ve kötü yanlarını ortaya koyuyor
Tartışmalar arttı, cinsel yaşamınız günden güne zayıflıyor ve artık çoraplarını oraya buraya atan bu adama 7 gün, 24 saat tahammül edemiyorsunuz. İlişkinizde hala aşk var mı yoksa tehlikeli bir şekilde sona mı yaklaşıyorsunuz? Sorularınızın cevaplarını illa terapi koltuğunda değil, soğuk bir şeyler içip yazın tadını çıkarırken de bulabilirsiniz. Hemen kavga katsayısından, seks sıklığına ilişkinizin bir dökümünü yapın; bakın bakalım evlilik danışmanlarının hazırladığı açıklamalara göre ilişkiniz nereye gidiyor? Kavgasız bir ilişkinin gidişatının iyi olmadığı gün yüzü gibi ortadadır. Ancak sürekli tartışan ve birbirine küs gezen çiftler için ayrılma vakti, çocuklara rağmen gelmiştir. Çünkü böyle huzursuz bir ortamda, bırakın ilişkinizin sağlığını; çocuğunuzun sağlığı da olumsuz olarak etkilenir. İlişkiler üzerine yapılan araştırmalar sonucu; birlikte yaşayan çiftlerin, ilişkilerini düzenli olarak yeniledikleri gözlemlenmiş.

Hataları ve problemleri hemen keşfedip; düzeltmek için yapılan konuşmalardan (bazen ses tonu yükselebilir!) olumlu sonuçların çıkması, bu yenilenmenin bir göstergesi. Aynı araştırmadan çıkan bir diğer ilginç sonuç ise, bazı çiftlerin "biz anlaşamıyoruz" diyerek; tartışmalarda tırmanan şiddet duygularını bastırarak anlaşmaları. Danışmanlara göre, ufak çaplı münakaşaları göze alarak birbirinize karşı dürüst olarak hislerinizi anlatabilmeniz; ilişkiye olumlu puanlar katıyor. Ve kesinlikle sağlıklı olarak devam ediyorsunuz.

Seks hayatınız çok hareketli mi?
Cinsellik danışmanlarına göre çiftlerin yaptıkları seks sayısının zamanla azalması ve ilk zamanlardaki sıklıkta olmaması çok doğaldır. Aynı zamanda, eşler arasında birinin diğerinden daha fazla seks istemesi ciddi bir problemdir. Çünkü karşılıklı isteklerinizin çakışması, uyumsuzluğa düşürebilir ve cinsel olarak tatminsizlik oluşturabilir. Eğer cinsel yaşantınız doğal olarak yavaşladıysa; seksi hemşire kıyafetleri almak tam bir çaresizliğin örneğidir. Diğer yandan mutlu, ilişkilerinde doyuma ulaşmış çiftler bağlılıklarını gösterirken çekinmezler. Bu tür ilişkilerde; el ele tutuşmaların, sarılmaların, birlikte duş almaların bir ritüel olduğu gözlemlenir.

Uzmanlara göre ise bu dokunmaların çoğu fiziksel değil, duygusal yakınlıktan kaynaklanıyor. Birlikte televizyon seyretmek, her fırsatta dokunmak ve daha birçok ufak ayrıntı birleşince büyük yaramazlıklara dönüşebilir. İlişkinizde bu tür ayrıntıları yakaladıysanız ne mutlu size ama günden güne birbirinizden uzaklaşıyorsanız ilişkiniz sarsılıyor demektir.

Daha çok konuşmak gerekli mi?
İlişkiniz ile ilgili ayrıntılara dikkat etmek, sağlıklı bir devamlılığı da beraberinde getirir. Ne der, birlikte neler yaparsınız; partneriniz çayına kaç şeker atar? Bilmenizin yararlı olacağı bu sorular listesi uzar gider. Söze gerek olmadan halledebileceğiniz bu tür ayrıntılar bağlılığınızı artırır. Psikologlar ve danışmanlar her konuyu konuşmanızı önerse de bazen kelimeler yerine gözlerinizi kullanmanız daha etkili olabilir. İletişimin iyi olması, ilişkinin de kalitesini ortaya koyar. Fakat unutmayın ki iletişim sadece konuşmakla olmaz. Bir düşünsenize, kelimeleri kullanmadan birbirinizi anlayabiliyorsunuz...

Biz zaten böyleyiz diyorsanız aşk sizden yana. Bu tür birlikteliklerde; sürekli oturup ilişkinizin gidişatını analiz etmeseniz de her zaman ortak bir noktada kolayca anlaşabilirsiniz.

Sıkılmaya başladınız
Açık diş macunları, kapanmamış tuvalet klozetleri ve daha birçok özelliğiyle sizi rahatsız edecek potansiyele sahip eşinizin dışında başka hiç kimse yoktur. Tüm bunları konuştuğunuz halde, çözümleyemediyseniz, ufak tefek sorunları görmezden gelmeniz; hayat arkadaşınızla sağlıklı ve mutlu bir birlikteliği oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Aşkın gözü kördür, diye boşuna söylenmemiş. Araştırma sonuçları da bu sözü doğruluyor. İlişkilerin ilk yılı, bu can sıkıcı tavırları görmek yerine, anlamaya çalışmakla geçiyor.

Genelde ev işlerini paylaşmakta çıkan bu tür sorunlarda, iş bölümünde sorumsuzca davranan partneriniz sinir sınırlarınızı zorlayabilir. Ev işlerinde pek de becerikli olmayan partneriniz, diğer sorumluluklarını yerine getiriyorsa aşkınız sağlıklı bir şekilde sürebilir. Ama tamamıyla sorumsuz bir partnere sahipseniz, tehlikeli bir yolda, yanlış kişi ile yürüyorsunuz demektir.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bu okullarda devamsızlık olmuyor
 Anahtar teslim evlendiriyorlar
 Bronzlaşmak uğruna sağlığınızdan olmayın
 Gökkuşağı içimizde parıldıyor
 Erkeklere yaşam kursu
 Mükemmel bir polisiye
 Radyoculuk disiplin ister
 Bohemlerin semti kıpır kıpır
 Fırıncıdan iç mimar olur mu?
 İstanbul'da rock fırtınası
 Müzede konser
 Makyaj Çantası
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Ajanda
 Modanın yeni hedefi SPOR
 Bodrum'da özel bir mekan
 Ajanda
 Düğüne hazırlanırken yakalanan özel anlar
 Aralıksız konserlerle İstanbul müziğe doyacak
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Kısır döngü tarifi
Aynı sorun... Hiç bitmiicek... Hiiiç.
ŞAFAK KARAMAN
On yedinci yıl
Türkiye, yeni pop starlarını televizyon...
KENAN ONUK
Festival günleri
İyi bir başlangıç oldu. Gürer Aykal...
Bu da bir İngiliz klasiğini Amerikanlaştırma çabası
Bu da bir İngiliz klasiğini Amerikanlaştırma çabası
Coen kardeşler bu kez kara komedinin peşine düşmüşler. Film onlara...
İnsanların kaybolup gittiği bir ülkenin öyküsü
İnsanların kaybolup gittiği bir ülkenin öyküsü
Önde tango denen dünyanın en güzel, en zarif dansını yapan insanlar.
Gurmelerin en beğendiği restoran
Bundan 10 yıl kadar önceydi. Sultanahmet'te, üstelik eski cezaevinin...
Fındıklı süt reçelini denediniz mi?
Birleşmiş Milletler tarafından verilen "En yenilikçi girişimci"...
Brad Pitt gibi olmak için dokuz ay yeterli
Ünlü oyuncu Brad Pitt'i son filmi Truva'da oynadığı Akhilleus rolüne hazırlayan...
Filenin efeleri geliyor
Avrupa Ligi'nde elde ettiği galibiyetlerle pek çok ilke imza atan A Milli Erkek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.