kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
24 saat Kalamış keyfi
24 saat Kalamış keyfi
Beğendiklerim
Beğenmediklerim

24 saat Kalamış keyfi

Süzer Plaza'daki Chocolate, Kalamış'ta bir şube açtı. Restoran, zengin menüsü, lezzetli yemekleri ve sıcak atmosferi ile bu yazın gözdeleri arasına girmeye aday
Daha birkaç gün önce "Bu cadde çok geniş ve tenha. Acaba gençler burayı araba yarışı yapmak için kullanırlar mı?" diye düşünmüştüm. Oysa geçtiğimiz hafta sonunda bu denli geniş bir caddenin bile, araç kalabalığından geçilemez hale gelebildiğini hayretle gözledim. Yolun bir tarafına üç sıra, karşı tarafına da iki sıra araba park edince, ortada kalan daracık yoldan araçlar ancak tek sıra halinde ilerleyebiliyordu. Belirli bir noktada o ilerleyenler de durup etrafa bir göz atıyor, dolayısıyla trafik tümüyle felce uğruyordu. Bu kış İstanbul'un en gözde mekânlarından, Süzer Plaza içindeki "Chocolate"ın Fenerbahçe'de, Kalamış Marina karşısında bu ayın başından itibaren hizmete soktuğu şubesine daha ilk haftadan itibaren gösterilen ilgi, iki yılı aşkın bir süre şantiye durumundan nihayet çıkıp asfaltlanan bu geniş caddeyi tıkamaya yetmişti. Görülen o ki, yarış yapmaya niyetlenenler çıksa bile, bu yoğun trafikte kendilerine başka bir pist aramaları gerekecek.
Chocolate'ın yer aldığı bina, bir zamanlar caddenin bulunduğu noktaya kadar dalgaların yaladığı bir Kalamış yalısı. Aylarca restore edildikten sonra ortaya çok modern tek katlı bir mekân ve keyifli bir bahçe çıkmış. Bina ve bahçe özenle yenilenmiş, ayrıntılara dikkat edilmiş. O kadar ki, bahçede, bundan birkaç ay öncesine kadar orada mevcut olmayan 300 yıllık bir zeytin ağacı ile bir palmiye bile bitivermiş. Chocolate'in kapalı mekânında büyücek bir bar, oturma grupları, uç tarafta da bir pizza fırını ve yemek masaları yer alıyor. Bahçede ise geniş bir bar ve tarihi zeytin ağacının gölgesinde rahat oturma köşeleri düşünülmüş. Kapalı kısımdaki camlar, istendiği an katlanarak cephe açık bir terasa dönüşebiliyor. Camlar kapalıyken bile havalandırma mükemmel, tıklım tıklım kalabalığa rağmen içeride sigara dumanı hissedilmiyor.
Chocolate'da hayat sabahın saat 8'inde başlıyor. Kahvaltı tabağına ek olarak sahanda yumurta, omlet ve menemen çeşitleri servis ediliyor. Pazar günleri kahvaltının boyutları genişliyor; organik ve yöresel açık büfe kahvaltı sunuluyor. Bundan sonra öğlen servisine sıra geliyor. Chocolate'in menüsü epey zengin. Bizim gittiğimiz gün pizza fırını henüz devreye girmemişti. Ama şu sıralarda pizza yapımına da başlanmış olmalı. Menüde 10 değişik pizza yer alıyor. Yedi çeşit salata, üç çeşit krep, değişik burger ve sandviçler, hafif bir öğle yemeğini tercih edenler için uygun. Tabii ki bu seçenekler öğle servisi dışında da mevcut. Chocolate yemek için olduğu kadar, yemek aralarında bir içki ya da kahve için de tercih edilebilecek yerlerden. Menüde 24 çeşit aromalı aromasız sıcak kahve, 7 çeşit soğuk ve buzlu kahve saydım. Bunlara ek olarak 13 çeşit de alkollü kahve var. Çok zengin bir içki seçeneğinin sunulduğu bar, yemek saatleri dışında da Chocolate'ı cazip kılıyor.

VASFİYE'NİN KÖFTESİ
Menü çok zengin olduğunda seçim yapmak zorlaşıyor. İnsanın gözü daha çok ilginç ayrıntılara takılıyor. Nitekim ben de ana yemeklerden, patates ve turşu ile servis edilen "Vasfiye'nin köftesi"ni ısmarladım. Tatlı menüsünde onun adı verilmiş bir de baklava bulunan Vasfiye'nin kim olduğunu garsondan öğrenmem mümkün olamadı. Ancak bu muhterem Vasfiye Hanım'ın olağanüstü bir acısever olduğunu söyleyebilirim. Lezzetli köftelerinin yanında garnitür olarak bir küçük kase süs biberi turşusu yer alıyordu... Masamıza gelen klasik kuzu şiş de yufka içinde tek porsiyonluk garnitür dereotlu çilav ile gerek estetik olarak gerekse lezzet açısından etkileyiciydi.
Chocolate'ın tatlıları ise çikolatalı çilek fondü dışında fazla orijinal değil. Pek çok restoranda da gördüğümüz, "tiramisu" ile başlayıp, "creme brulee" ve sakızlı fırın sütlaç ile devam eden, dondurmalarla son bulan bir tatlı menüsü. Chocolate'in eleştirilebilecek tek yanı, bu kadar kalabalık bir yerde tuvaletlerin yetersizliği. Yine de işletmeciler tuvalet kapısı önünde oluşacak kuyrukları baştan kestirip, bekleyenlerin okuyabilecekleri, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı bir takım esprili yazıları iri harflerle kapılara yazdırmışlar. Chocolate, sabah henüz ortalık sakinken de keyfi çıkarılacak, hafta sonunda iğne atsanız yere düşmeyecek kalabalık ortamda ise kentin nabzını hissedeceğiniz özenle dekore edilmiş, menüleri aylarca denenmiş, yeni olmakla birlikte her şeyi oturmuş bir brasserie. Marina içindeki yerlere marina dışındaki Chocolate'ın de katılmasıyla, bu yaz Kalamış ve Fenerbahçe İstanbul'un gözde uğrak yerleri arasında başı çekecek gibi görünüyor.

Deniz erbil

DİĞER GURME HABERLERİ
 Gurmelerin en beğendiği restoran
 Fındıklı süt reçelini denediniz mi?
 Komşu adalardan gelen lezzet
 Farklı lezzetler aynı mönüde
 Artık kokteyl yapmak daha kolay
 En iyi Güneydoğu yemekleri Çiya Sofrası'nda
 Yavru vatanın gizli kalmış mutfağı
 Teras'ta yaz sefası
 Bir yeni adres daha
 Nişantaşı'nın dayanılmaz cazibesi
 Galata'da bir İspanyol lokantası
 Erenköy'de huzurlu bir bahçe
 Pera'da butik otel keyfi
 Nişantaşı'nda bahar
 Osmanlı pazarında şenlik var
 Ege yemekleri cenneti
 Pastalı, börekli çikolatalı diyet
 Eski bir Ankara evi yeniden hayat buldu
 Sarayda beş yıldızlı yemek
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Brad Pitt gibi olmak için dokuz ay yeterli
Brad Pitt gibi olmak için dokuz ay yeterli
Ünlü oyuncu Brad Pitt'i son filmi Truva'da oynadığı Akhilleus rolüne...
Filenin efeleri geliyor
Filenin efeleri geliyor
Avrupa Ligi'nde elde ettiği galibiyetlerle pek çok ilke imza atan A...
Bu okullarda devamsızlık olmuyor
Okullar kapanıyor ve derslerden, sınavlardan yorulan çocuklar için...
Anahtar teslim evlendiriyorlar
Ankaralı işadamı Fikri Deveci, açtığı ajansta çöpçatanlık yapıyor.
Bu da bir İngiliz klasiğini Amerikanlaştırma çabası
Coen kardeşler bu kez kara komedinin peşine düşmüşler. Film onlara özgü anlatım...
İnsanların kaybolup gittiği bir ülkenin öyküsü
Önde tango denen dünyanın en güzel, en zarif dansını yapan insanlar. Ve arkada...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.