kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bebekleri yolda masallar ise hazır
Bebekleri yolda masallar ise hazır
Kırmızı Başlıklı Kız ile Pinokyo'yu anlattılar

Bebekleri yolda masallar ise hazır

Eda ve Metin Özülkü çifti yedi yıldır bebek sahibi olmayı bekliyordu. Bu sürede defalarca tedavi gören Özülkü çifti, tüp bebek yöntemiyle sonunda mutlu sona ulaştı hem de iki kere. Çünkü 3 ay sonra gerçekleşecek doğumda Özülküler'e iki erkek bebek geliyor Mutluluk çift olunca Özülküler'de her şeyi iki kere düşünüyormuş ve kendilerine sürpriz yapan bebekleri için onlar da güzel bir sürpriz hazırlamış. Işın Karaca ve Erdem Yörük'le 'Masalcılar' isimli bir grup kurarak ikizlerine dinletecekleri masalları bir CD'de topladılar.

Az buz değil uzun bir süre çocuk sahip olmak için beklediler. Defalarca tedavi gördüler ve en sonunda tüp bebek yöntemi sayesinde Eda ve Metin Özülkü de anne- baba olma mutluluğunu yaşayacak. Üstelik bir değil tam iki bebekleri olacak onların. 3 ay sonra dünyaya gelecek minik bebekler daha doğrusu minik erkeklerin dinleyecekleri masallar ise şimdiden hazır. Çünkü anne ve baba Özülkü oğullarının güzel ve rahat uykular geçirebilmeleri için bir masal CD'si hazırladı.

TELEFONDA AĞLADIK
Bebeklerinin olacağını ilk olarak doktor Mustafa Bahçeci'den duyduğunu ve kulaklarına inanamadığını anlatan Metin Özülkü, o anı şöyle anlatıyor "O gün beni doktorumuz Bahçeci aradı hatta çok şaşırdım 'niye arıyor' diye. Telefonda bana 'Test pozitif hem de bir değil, iki tane bebek geliyor' dedi ama anlamadım. Pozitifin ne demek olduğunu biliyordum tabii ama o an şok oldum. Hemen Eda'yı aradım. Aslında onun yanında olmak istiyordum ama yanına gitmeyi bekleyemeden aradım ve söyledim. İkimizde telefonda ağlamaya başladık."

ODAYI HAZIRLIYORLAR
Bebeklerinin ikiz olduğunu öğrendiklerinde önce bir kız bir de erkek çocukları olmasını istemişler ancak Metin Bey'in ikinci tercihi hep iki erkekmiş. Ultrasonda iki erkek bebeklerinin olduğunu öğrendiklerinde Eda Özülkü biraz korktuğunu anlatıyor: "İki erkeği duyduğumda biraz telaşlandım. Ben nasıl üstesinden geleceğim diye ama bir şekilde başa çıkacağıma eminim." Yeni yeni bebek odalarını yapmaya başladıklarını anlatan Eda ve Metin Özülkü bunun nedenini ise hâlâ bir rüyada olmalarına bağlıyor. Anne adayı "Bebekler 7 aylık olmadan bir şey yapmak istemedik. Bilmiyorum ama daha önce hep başarısız olduğumuz için belki de koktuk" diye konuşuyor. Çoğu arkadaşlarının çocuk sahibi olduklarını anlatan ve onların çocukları ile ilgili yaptıkları yanlış şeyleri gördükleri zaman eve gelip dedikodu yaptıklarını söylüyor Eda Özülkü: "Onların yaptığı bazı hataları gördüğümüzde bunu kendi aramızda konuşurduk. 'Biz öyle yapmayalım' derdik. Tabi o işler hiç belli olmuyor. Hele bir çocuklar dünyaya gelsin bakalım..." Metin Özülkü doğacak çocukları için şimdiden birkaç karara vardıklarını söylüyor. Örneğin çocuğunu asla servise bindirmeyeceğini söyleyen Özülkü, "Çünkü hesapladım, okul hayatı boyunca serviste kaybettiği vakit 1 sene ve çocuklar trafikten kötü etkileniyor, agresif oluyorlar. O nedenle onları ben okula götüreceğim. Tabi evimize yakın bir okul seçeceğiz" diyor. Çiftin bir diğer kararı ise çocuklarını koleje göndermemek. Devlet okullarının çok daha iyi olduğunu düşünen Eda ve Metin Özülkü aldıkları kararları şöyle anlatıyor: "Önemli olan çocuğun derslerdeki başarısı değil.
Matematik sınavından 9 almış, 10 almış fark etmez. Önce hayatı çözmeyi öğrenmeliler. Televizyon ise bizim evimizde zaten çok seyredilmez ama onun da belirli saatleri olacak. Bütün günlerini televizyonun önünde geçirmelerini istemiyoruz. Tabi biz şu an kural koyuyoruz ama bunların ne kadarını uygulayabileceğiz orası da belli değil." 39 yaşındaki baba adayı Metin Özülkü çocuklarının geleceği ile ilgili olarak önemli bir noktanın da altını çiziyor: "Çocuklarımız ileride ne olmak isterlerse onu olacaklar. Hiçbir zorlamada bulunmayacağız ama ben sanatçı olmalarını isterim. Eğer çocuğun içinde herhangi bir meslek dalı ile ilgili bir yetenek varsa ve o mesleği Ankara'da, İzmir'de ya da yurtdışında bir yerde geliştirip orada gerçekleştirebileceğini düşünürsek onlarla birlikte oraya gideriz. Bu kararı onlara bırakacağız."

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Akademi gecesinde kostüm tartışması
 Köln'den Tarkan geçti
 Değişim dolu bir yaza hazırlanın
 Fenerler turizme açılıyor
 Mankenlik disiplin gerektirir
 Peçeteyi sakın boynunuza asmayın
 MFÖ konserinde motosiklet gösterisi
 Antalya'da 'şık' düet
 HİTİT çizgileri ile geri dönüyor
 Diyarbakır'ın minik kuğuları
 Geleceğin sumocuları
 Paçaları uzatmak için...
 Tiksindiren gerçekler
 Aşırı hareketli çocuk sevgiyi görmek ister
HAKAN & UTKU
Bush Türkiye'ye gelmesin
Bu aralar İstanbul'un dört bir...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yayla tatlısı
Yumurtaların...
Seyahat hastalıklarından korunun, tatilin tadı çıksın
Seyahat hastalıklarından korunun, tatilin tadı çıksın
Uzak veya yakın her türlü seyahat, bazı sağlık sorunlarını da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.