kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İyi olan kazansın
İyi olan kazansın

Sinema Dergisi yakında gösterime girecek filmleri derledi. İşte önümüzdeki sezon boyunca soluksuz seyredeceğiniz filmler
A LIEN VS. PREDATOR Aztek tapınağındaki uzaylı yaratıklar
"Mortal Konbat", "Event Horizon", "Soldier" ve "Resident Evil" gibi filmlere imza atan Paul W.S. Anderson, bu proje için "Mortal Kombat" ve "Resident Evil"ın devam filmlerini yönetmekten vazgeçti. 1979'da Ridley Scott'ın çektiği "Alien" ile 1987'de John McTiernan'ın yönettiği "Predator"a adını veren uzaylı yaratıkların karşı karşıya geleceği film bir süredir meraklısı için heyecan kaynağı haline gelmiş durumda. "Yaratık" serisinden Lance Henriksen" in de rol aldığı filmin oyuncu kadrosunda Sanaa Lathan ("Out of Time / Zaman Tükeniyor"), Raoul Bova ("Karşı Pencere"), Colin Salmon ("Resident Evil") ve Ewen Bremner'ı ("Kara Şahin Düştü") görüyoruz. ABD'de 13 Ağustos'ta görücüye çıkacak filmin çekimleri Prag'da gerçekleştirildi. Her şey Antarktika'da başlıyor. Buzul kıtada arkeolojik araştırmalar yapan bilimadamları bir Aztek tapınağına rastlıyor ve içeride donmuş halde birtakım uzaylı yaratıklar görüyorlar.

KING ARTHUR Faqua - Bruckheimer işbirliği
"Training Day / İlk Gün" ve "Tears of the Sun / Güneşin Gözyaşları" filmlerinden hatırlayabileceğiniz yönetmen Antonie Fuqua, Kral Arthur efsanesini sinemaya büyük bütçeli bir prodüksiyon olarak aktarıyor. Oyuncular da haliyle ağırlıklı olarak İngilizler'den oluşacak: Clive Owen (Kral Arthur), Stephen Dillane (Büyücü Merlin), Keira Knightley (Guinevere), Ioan Gruffudd (Lancelot), Stellan Skarsgard, Ray Winstone (Bors), Til Schweiger (Cynric) efsaneyi canlandıracak oyuncular. David Franzoni ve John Lee Hancock'un yazdığı senaryodaki öykünün John Boorman'ın "Excalibur"unkinden farklı akacağı yönleri olacağı gibi görünüyor. 7 Temmuz'da ABD'de gösterime girecek filmin çekimleri İrlanda'da yapıldı.

CATWOMAN Kedi Kadın Kötü Kadın'a karşı
Görsel efekt kökenli, ilk filmi "Vidocq"la yeteneğini kanıtlayan yönetmen Pitof uzun süredir beklenen bu projeyi devraldı ve kalabalık bir yazar kadrosunun elinden çıkma senaryoyu peliküle aktardı. Proje aşamasındayken, başta "Batman Dönüyor"dan Michelle Pfeiffer'a önerilen rol önce ondan, sonra da Ashley Judd'dan geri çevrilmiş ve Halle Berry'ye gitmişti (Pfeiffer 1992'de giydiği kostümün rahatsız oluşu nedeniyle rolü reddetmiş). Böylece yırtık pırtık deri kostümün içine Halle Berry girecek. Oyuncu kadrosunda ayrıca Sharon Stone, Benjamin Bratt, Lambert Wilson ve Frances McDormand olacak. Stone kötü kadın koltuğunda oturuyor. Grafik tasarımcısı Patience Philips faili meçhul bir cinayete kurban gider ve bir kedi tarafından yeniden diriltilerek intikamını almak için damlara çıkar. 100 milyon dolar bütçeli filmin çekimleri Lions Gate'in Vancouver'daki stüdyolarında geçtiğimiz şubatta tamamlandı. 23 temmuzda ABD gösterimine başlayacak filmde Batman'ın Kedi Kadın'la hiçbir alakası olmadığı ama Yarasa Adam'ın olası bir devam filminde ortaya çıkabileceği söyleniyor.

THE CHRONICLES OF RIDDICK "Pitch Black"in anti-kahramanı dönüyor
2000 tarihli bilimkurgu/gerilim filmi "Pitch Black"teki Riddick karakteri sinemaseverlerin yoğun ilgisine mazhar olunca yapımcılar Riddick'i bir üçleme haline getirmeye karar verdiler. Hal böyle olunca ilk filmin yönetmeni David Twohy yeniden kaleme kağıda sarılıp "The Chronicles of Riddick"i yazdı. Hikaye 26. yüzyılda bir dönemde, ilk filmdeki hikayenin beş yıl sonrasından devam ediyor ve karanlıkta görebilme yeteneğine sahip kaçak mahkum Riddick yakalandıktan sonra kendisini galaktik bir savaşın ortasında buluyor. Vin Diesel'in yanında Judi Dench, Colm Feore, Alexa Davalos, Karl Urban ve Thandie Newton'ı görüyoruz. 120 milyon doları aşan bütçeli film, şu sıralar post prodüksiyon aşamasını da noktalayıp 11 hazirandaki ABD gösterimini beklemeye başladı. İlk filmin tersine görkemli özel efektler, savaşlar ve karşısındakine telepatik olarak zarar verebilme yeteneği olan uzaylılar filmin içinde cirit atan onlarca yenilikten birkaçı.

THE VILLAGE M. Night Shyamalan ormana dalıyor
6. His", "Unbreakable / Ölümsüz" ve "İşaretler" le korku/gerilim türüne aşık izleyicilerin gönlünde taht kuran Hint asıllı yönetmen Shyamalan yeni filmiyle de bilimkurgu/gerilim sularında yüzüyor. Joaquin Phoenix başrolde. Pennsylvania'nın Vovington kasabasında huzur içinde yaşayan insanların ormandaki bazı yaratıklar tarafından rahatsız edilmesiyle gerilimin pimi çekiliyor. Bryce Howard, William Hurt, Sigourney Weaver, Adrien Brody, Judy Greer, Jesse Eisenberg, Michael Pitt, Bredan Gleeson, Celia Wetson filmin oyuncu kadrosundaki diğer isimler. Çekimleri aralık 2003'te tamamlanan filmin ABD'deki gösterim tarihi 30 Temmuz.

DİĞER SİNEMA HABERLERİ
 Ustaları buluşturan film
 Hiç yaşanmamış bir aşkın öyküsü
 Bir De Konuşsa
 Yarın geç olabilir
 Hitchcock üzerine
 Cannes her zamanki gibi tartışma yarattı
 Haziran sendromuna dikkat
 Bir avuç insanın hazin hikayesi
 Külkedisi çeşitlemelerine bir katkı daha
 Uzakdoğu ya da Latin Amerika
 İntihar saplantısıyla nasıl mutlu olunur?
 Kısa film yarışması için başvurular başladı
 Perdeler festival için açılıyor
 Ajanda
 Truva
 Hazırlık aşamasındakiler
 Cannes 2004 Bu festival çok çılgın olacak
 Fantastik meraklıları bu filmi çok beğenecek
 Keşke ressam olarak kalsaydı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
  » Sinema
    Gurme
ATİLLA DORSAY
Bu filme gerçekten Fransız kaldık!
Komedi elbette...
Komşu adalardan gelen lezzet
Komşu adalardan gelen lezzet
Eski "S" restoran, bugün bir Yunan zincirinin İstanbul şubesi "Kalua"...
Doğadan en güzel kareler
Türkiye'nin dört bir yanından gelen 160'a yakın fotoğrafçı Frig...
Ortadoğu'dan festival turizmi
İstanbul'daki uluslararası müzik festivallerine yurtdışından da ilgi...
Ajanda
Bu hafta sonu tiyatrodan konsere kadar pek çok etkinlik birbiriyle yarışıyor.
Düğüne hazırlanırken yakalanan özel anlar
Ayşe Kaya ve Ahu Bürülkara'nın "Öteki Kare" projesi evlenen çiftlere sıradışı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.