kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Koç'suz oynamam!
'Koç'suz oynamam!

Oyuncuların rollerine hazırlanmaları için oyuncu koçlarından destek almaları dünyada yaygın, Türkiye'de ise yeni. Oyunculuğu hakkıyla yapmak isteyen 3 ünlü manken, "Koçum olmadan asla" diyor.

Bütün dünyada profesyonel oyuncuların rollerine hazırlanmaları için oyuncu koçlarından destek almaları yıllardır alışılagelmiş bir sistem olarak bilinir. Türkiye'de ise bu yöntem yeni yeni filizlenmeye başlıyor. Bunun ilk örnekleri ise kariyerlerine oyuncu olarak devam etmek isteyen mankenler ve onları bu yolculuklarında destekleyen tiyatro sanatçılarıyla oldu. Elle dergisi, onları bir araya getirdi...

Cansu Dere ve Aliye Uzunatağan
42 senedir tiyatrocu, İstanbul Tiyatrosu'nun kadrolu oyuncusu ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Kürsüsü'nün de 10 senelik hocası olan Aliye Uzunatağan oyuncu koçluğunu Türkiye'de profesyonel anlamda uygulayan ilk isimlerden biri. Koçluğunu yaptığı isimlerden biri de Cansu Dere. "Oyuncu koçu dış gözdür. Aslında her profesyonel oyuncunun bir koça ihtiyacı vardır" diyen Uzunatağan koçun oyuncuyu canlandıracağı bir karaktere hazırlayan, ona yol gösteren insan olduğunu düşünüyor. Uzunatağan, Cansu Dere'yle birlikte çalışmaktan mutlu: "Algılaması çok yüksek, kimlik olarak kendini çok geliştirmiş bir insan." Cansu Dere'nin düşünceleri ise şöyle: "Aliye Uzunatağan'la birlikte çalışmak bana çok şey kattı. Kendime üçüncü bir göz olarak dışardan bakmayı öğrendim. Oyunculuk konusunda da kendime eskisinden daha çok güveniyorum. Dizi projelerine artık sıcak bakıyorum ve teklifleri değerlendiriyorum."

Tuğçe Kazaz ve Turgay Tanülkü
Turgay Tanülkü 26 senedir Devlet Tiyatrosu sanatçısı. Hem oyunculuk hem de yönetmenlik yapan Tanülkü mahkumlarla, engellilerle ve sokak çocuklarıyla birlikte gönüllü olarak tiyatro yapıyor. Oyuncu koçluğuna ilk kez 1996'da Almanya'da başlamış. "Belirli oyuncu ahlâkını kapan insanlar duruş biçimlerinde yönetmenlerini de dinlerse dizi oyuncusu olabilirler. Tuğçe'nin hızlı kavrayan ve sanatsal anlamda söz dinleyen bir insan olması beni onunla çalışmaya ikna etti. Bu işi gerçekten çok ciddiye alıyor. Pek çok yönetmen arkadaşım da onun hızlı gelişimini ve başarısını takdir etti ve bu da beni çok mutlu etti. Dünyaya malolmuş bir oyuncu olan Al Pacino bile oyuncu koçlarıyla çalışıyor. Bir sporcu nasıl antrenörüyle hazırlanıyorsa dünyada oyuncular da öyle hazırlanıyor rolüne." Tuğçe Kazaz ise "Kampüsistan" dizisiyle oyunculuğa adım atmış. Oyunculuğuyla ilgili bugüne kadar hiç olumsuz eleştiri almadığını söyleyen Kazaz, bunun kendine güvenini artırdığını düşünüyor: "Turgay Hoca'yla aramızda bir abi-kardeş ilişkisi var. O, aynı zamanda hayat koçum. Oyunculuk deneyimi benim için müthiş bir hazine. Konuşurken mimiklerini izleyip, onları bile kullanmaya çalışıyorum. İşin püf noktalarını ondan öğreniyorum."

Deniz Akkaya ve Yeşim Cerenbozoğlu
Yeşim Cerenbozoğlu 1997 yılından bu yana Devlet ve Şehir Tiyatrosu ve özel tiyatrolarda, çeşitli dizilerde ve sinema filmlerinde oyunculuk yapıyor. Profesyonel olarak oyuncu koçluğu da yapan Cerenbozoğlu'nun Deniz Akkaya ile birlikte çalışmaları "Şarkılar Seni Söyler" dizisiyle başlamış. Yeşim Hanım, Akkaya'nın oyunculuk konusunda hevesli olduğunu söylüyor. Kariyerini oyunculuk yönünde sürdürmeye kararlı olan Akkaya'nın yorumları ise şöyle: "Onun duygusallığıyla benim akılcılığım birbirini tamamlıyor. Tüm projelerimde Yeşim'den destek almaya devam edeceğim."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Samuray'ın GÜÇ'ü kazandı
 Havaalanı gibi dekoltem var
 Anne olmanın doğru zamanını doğurganlık monitörü söylüyor
 Tamer'le çoook özel saatler...
 Emir Kusturica bu gece Maslak'ta
 Socia çehre değiştirdi
 Teksas ve Tommiks ilk kez renklendi
 Yılın en büyük açık hava müzik festivali EFI
 'Elma'ya 7 milyarlık çocuk odası
 Tebeşir Festivali bugün başladı
 İhanet şüpheniz varsa!
 Patinalı boya çatlatma ve peçete tekniği
 GEÇEN HAFTA EN ÇOK SATAN 10 KİTAP
 Asker Yazarlar ve Şairler
HAKAN & UTKU
Metroseksüel Diyaloglar
- Ferit abi, bir haber duyduk...
ESRA CEYHAN
Erkekler, erkekler...
Müjde! Artık erkekler için de özel...
GÜLSE BİRSEL
Tekne misafiri olma raconu!
Yazın gelmesiyle birlikte...
AYŞE TÜTER
Cevizli baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur...
REFİK DURBAŞ
Edebiyata kaynak...
Edebiyat sevgi ve sevdası, insanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.