kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Havaalanı gibi dekoltem var
Havaalanı gibi dekoltem var
Zayıflayınca ayakkabı numarası bile küçüldü

Havaalanı gibi dekoltem var

4 ayda 20 kilo birden verince tüm dikkatleri üzerine çekti Işın Karaca... Türk pop müziğinin güçlü sesi, "Rejime devam. Ama kimse benden çıtır olmamı beklemesin. Çünkü benim göğüs tarafım havaalanı gibidir. Zayıflasam da küçülmez" diyor.

Tombul ama seksi, fıkır fıkır ama heybetli Işın Karaca son dört ayda çok değişti. Ünlü Diyetisyen Taylan Kümeli'nin diyetiyle tam 20 kilo birden verdi. Hâlâ seksi, şimdi çok daha hareketli ama artık balıketli. Dile kolay tam üç beden birden inceldi, tüm gardırobunu yeniledi, ayakları bile bir numara küçüldü. Ve diyet bitmedi! 10 yıldır ilk kez 40 bedene düşen Karaca'nın yeni hedefi 10 kilo daha verip, çıtı pıtı bir gelin olmak. Uyguladığı diyeti sağlıklı beslenme programı olarak tüm yaşamı boyunca sürdüreceğini söyleyen Karaca, yeni görünümüne alışmakta kendisinin bile zorlandığını ifade ediyor. "Gıdım kalmadı, güzel bir kadın oldum" diyor. Gerçi diyetin ilk günleri sabah kahvaltısında yağ yakmak için ananas yediğini, çok sevdiği halde soğana, sarımsağa veda ettiğini, programdan sonra çorbacıları, dönercileri unuttuğunu söylüyor. Ama artık ısırgan otları, meyvelerle çok daha mutlu olduğunu anlatıyor.

* Nasıl bu kadar kilo verdiniz?
Ben kilo vermek için yola çıkmadım açıkçası. Kilolarımla ilgili hayatım boyunca çok büyük problemlerim de olmadı. Herkesin giydiği dekolteyi ben de giydim, hem de 'yakışırmış yakışmazmış' diye hiç de korkum olmadım. Yırtmacımı da herkesten çok açardım, degajemi de giyerdim. Ama zayıflamaya başladıktan sonra hayatım değişti. Kompleksli olmaya başladım. "Ay acaba basenim mi çıktı" falan diye aynaya bakıyorum artık sürekli. İstediğim her şeyi giyebiliyorum ama 'yakıştı mı, oldu mu' diye düşünmeye başladım. Ne zor bir şeymiş bu zayıflamak. Kendi görüntüme kolay kolay alışamadım.

* Ne kadar zamandır diyet yapıyorsunuz?
Bir arkadaşım duymuş, tuttu kolumdan beni Taylan Kümeli'ye götürdü, 'Harika bir kadın' dedi. Dört aydır onunla birlikte, diyet diyemeyiz aslında, sağlıklı beslenme programına başladık. Bir haftada iki buçuk kilo verince gerisi de geldi. Aslanlar gibi kilomu verdim.

* Dört ay içinde kaç kilo verdiniz?
Tam 20 kilo verdim. İnanılmaz gibi geliyor ama üç beden inceldim. 10 yıldır hiç bu bedene inmemiştim. Her şeyden ötesi artık hayata daha mutlu bakabiliyorum. Böyle çok daha hafifim. Arkadaşlarım 'Sen ne kadar gülmeye başladın' falan diyorlar...

* Daha önce diyet yapmış mıydınız?
Yaptım ama işe yaramadı. Ben hiç ekmek yemezdim, pilav falan hayatıma zaten giremiyordu. Yemediğim halde 11 yılda adım adım kilo aldım. Taylan'da diyete başladıktan sonra baktı ki metabolizmamda bir tuhaflık var, tiroid ölçümü yaptırmamı istedi. Doktora gittim. Kronik tiroid hastasıymışım o küçücük parça vücudumun dengesini alt üst ediyormuş. Şimdi ilaç kullanmaya başladım.

* Nasıl bir diyet bu?
Asıl formül karbonhidrad ile proteini birbirine karıştırmadan tüketmekte. Taylan'ın yaşam tarzına göre verdiği bir takım öneriler oluyor. İlk başta saçma olduğunu düşünsen de işe yaradığını görünce uyguluyorsun. Makarna, pilav, patates, et beraber yememeli. Örneğin bir hafta sabah kalkar kalkmaz ananas yemeğe başladım. Yağ yakıyormuş. 'Olur mu, sabah sabah' diyor insan ama hızla kilo verince oluyor. Şimdi yeme düzenim dengeye oturdu, hepsinden ötesi artık sağlıklı beslenme konusunda bilinçli olmaya başladım. Makarnadan tutun pilava, hatta ekmeğe kadar her şeyi yiyebiliyorum ama dengeli olarak.

* Diyet yaparken neler yasaklandı?
Ben aslında şarkıcılığa başlayınca kilo almaya başladım. Daha önce profesyonel olarak sporcuydum. Bundan 10 yıl önce 59 kiloydum. Ama sahne hayatıyla birlikte gece yarısı 'hadi çorbacıya gidelim, hadi programdan sonra dürüm yiyelim' derken adım adım kilo aldım. Diyet sırasında tabii tüm bu kaçamaklar yasaklandı. Programlardan sonra öyle yeme içme faslı kalmadı. Soğan ve sarımsağa yemeklerin içinde veda ettim. Su tutuyormuş. Beni çok şaşırttı. Ama etkisini görünce insan kabul ediyor.

* Diyet sırasında krize girip 'çikolata istiyorum' dediniz oldu mu?
Olmaz mı? Bir gün öleceğim tatlı krizinden... Nasıl canım tatlım istiyor? Baktım yapacak bir şey yok, diyet tavuk göğsü yiyip bünyemi terbiye ettim.

* Bitki çaylarına falan alışabildiniz mi?
Bitkisel çaya zaten bayılırdım bu çok işime yaradı. Sezen'den (Aksu) bana geçti. Bahçede ne bulsam kaynatıp içerim. Mesela ısırgan otuna çok meraklıyımdır, bütün yemeklerin içine eklerim, kaynatıp çayını içerim. Vücudu, kanı temizliyor. Isırgandan hiç vazgeçmem.

* Sahne çalışmaları varken diyet yapmak zor değil mi?
Gündelik programıma göre diyet yaptım. Akşam en geç saat 21.00'de yemek yiyordum. Program olduğu gün saat üçte yemek yerim ve program saatine kadar başka hiç yemek yemem. Diyaframımın düzgün çalışabilmesi için midem boş olmalı. Programdan sonra salata yiyorum, meyve yiyorum. Ama programdan sonra İskender yemeler falan bitti. Üstelik özlemiyorum da.

* Zayıfladığınız için mi bir ayda iki klip birden çektiniz, nasıl şimdi bu halinizi ekrandan seyretmek?
Klip çekilince şaşırdım. Güzel bir kadın vardı karşımda ve 'bu ben miyim' diye inanamadım. Nasıl güzel ağız, göz ortaya çıkmış, burun oturmuş, artık gıdı yok diye kendi kendimi sevdim. Herkes beş yaş gençleştiğimi söylüyor. Bayıldım. Hafifledim, bu çok güzel bir şey. Benim göğüs tarafım çok havaalanı gibidir. Ben, Sezen, Seda Sayan'ın da öyledir, havaalanı gibi göğüs dekoltemiz vardır. O hâlâ duruyor. Heybetim duruyor, onları kaybetmedim. Asla çıtı pıtı bir kadın olamam zaten. Ben olmak da istemem. Kimse benden çıtır olmamı istemesin ama bu hoş.

* Şimdi hedefiniz nedir? Bu diyet ne kadar sürecek?
Hiçbir hedefim yok. Şimdi 40 bedenim, bir 10 kilo daha vermek istiyorum. İstesem de, istemesem de otomatikman sağlıklı beslenince kilolar gidiyor aslında. Ben, herhalde bir üç ay sonra tamamımdır diye düşünüyorum.

ESRA TÜZÜN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Samuray'ın GÜÇ'ü kazandı
 Anne olmanın doğru zamanını doğurganlık monitörü söylüyor
 Tamer'le çoook özel saatler...
 Emir Kusturica bu gece Maslak'ta
 Socia çehre değiştirdi
 'Koç'suz oynamam!
 Teksas ve Tommiks ilk kez renklendi
 Yılın en büyük açık hava müzik festivali EFI
 'Elma'ya 7 milyarlık çocuk odası
 Tebeşir Festivali bugün başladı
 İhanet şüpheniz varsa!
 Patinalı boya çatlatma ve peçete tekniği
 GEÇEN HAFTA EN ÇOK SATAN 10 KİTAP
 Asker Yazarlar ve Şairler
HAKAN & UTKU
Metroseksüel Diyaloglar
- Ferit abi, bir haber duyduk...
ESRA CEYHAN
Erkekler, erkekler...
Müjde! Artık erkekler için de özel...
GÜLSE BİRSEL
Tekne misafiri olma raconu!
Yazın gelmesiyle birlikte...
AYŞE TÜTER
Cevizli baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur...
REFİK DURBAŞ
Edebiyata kaynak...
Edebiyat sevgi ve sevdası, insanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.