kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaz geceleri sıcak geçecek
Sıcak yaz geceleri

Şifonlar, çiçek desenleri, iddialı renkler ve cesur dekolteler mevsimin stilini oluşturuyor. Romantikler bu yazı sevecek.

***

Yaz geceleri sıcak geçecek

Uçuşan şifonlar, çiçek desenleri, iddialı renkler ve cesur dekolteler, ılık akşamların stilini oluşturuyor. Romantik bir yaz geçirmek istiyorsanız mevsimin modasını takip edin
Yaz mevsiminin apayrı bir önemi vardır. Çünkü özellikle yazın gece hayatı çok renkli ve hareketli geçer. Evlenecek olanlar düğün yapmak için yazı beklerler, çok özel davetler hep yaz gecelerine damgasını vurur... Hal böyle olunca da biz hanımlara yaz akşamlarını ve özellikle de davetleri heyecanla beklemek, itina ile hazırlanmak ve şıklıkta birbirimizle yarışmak gibi tatlı bir telaşı paylaşmak kalır. Hep bu sezon birkaç ayrı trendi bir arada yaşadığımızı yazıyoruz. Gece kıyafetlerinde de durum bundan pek farklı değil. Zira abiye söz konusu olduğunda bir bakıyoruz ki, gerçekten de her bedene, her tarza ve her keseye göre gece kıyafeti bulmak mümkün. Yeter ki siz seçmesini ve en önemlisi de ne istediğinizi bilin Romantik bir yaz akşamını en iyi hangi kumaş temsil edebilir derseniz hiç düşünmeden bunun cevabını "şifon" olarak verebiliriz. Uçuşan ve giyine inanılmaz bir keyif veren bu kumaş, 2004 yazına damgasını vuruyor. Genelde üzeri askılı ve robadan aşağısı bollaşan gece kıyafetleri çok beğeniliyor. Zaten böyle bir kumaşa karar verdiyseniz, çok fazla model düşünmenize gerek yok. Dümdüz kombinezon kesimli bir elbise sizi gecenin en flaş kadını yapacaktır. En güzel şifon elbiseler Escada'da. Ancak Zara da bu konuda iddialı.

ÇİÇEKLER AÇIYOR
Bu yaz dişiliğin sembolü romantizm ibresinin ağır bastığı çiçekliler. Abartılı ve çok yoğun binlerce çiçeklerin oluşturduğu desenler, uçuşan kumaşlarla da bütünleşince, kadınlığınızın doruklarına ulaşıyorsunuz. Genellikle çiçekli kıyafetlerde uzun ve bollaşan, yırtmaçlı etekler çok moda. Dolayısıyla da gece kıyafetlerinizin eğer çiçek desenleri olacaksa, mutlaka bacaklarınız görünmeli. Ancak çok bariz değil, elbisenin bolluğunda siz adım attıkça, sanki farkında değilmişsiniz gibiİpekyol'a uğrayın, çiçek bahçesine girmiş gibi olacaksınız. Bu yaz özellikle de göğüs dekoltesi çevresinde iri ve yoğun pul işlemelere çok rastlayacağız. Atlet kesimli elbiseleriniz varsa ve siz tasarruflu davranmak istiyorsanız, elbisenizin yakasına pullar işleyebilirsiniz. Özellikle de aynı anda hem dore hem de lame pulları birlikte kullanabilir, böylelikle de işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Çünkü hal böyle olunca ayağınıza hangi ayakkabıyı giyeceğim derdiniz olmayacak, ister dore ister lame durumu kurtaracaktır. Roman'da bulabilirsiniz.
İç çamaşırınızı dışınıza giymişsiniz havasında, iyiden iyiye kombinezon tarzında abiyeler de çok moda. Yine dümdüz elbiselerin ya sütyen kısımlarında, ya da ortadan aşağıya bir şerit halinde dantele rastlayabilir, hatta eteğinizin tamamını dantelden seçebilirsiniz. Bu arada altına astar kullanılarak dikilmiş ve straples kesimli ancak yine eteği aşağı doğru bollaşan kesimde tuvaletler de çok "in".
Korsaj şeklindeki büstiyerler de krem ve pudra renklerinde çok büyük beğeni kazanıyor ve klas duruyor, haberiniz olsun. Vakko'da çok şık dantelli elbiseler bulabilirsiniz. Bu yaza Afrika, Peru ve Brezilya' nın folklorik tarzı hakim oluyor. Abartılı ve çok renkli bu etnik ve folklorik hava, Avrupa'nın couture şıklığıyla birleştiğinde ortaya müthiş bir karışım çıkıyor. Upuzun saçlarla ve rengarenk elbiselerle yanık tenlerin birleştiği, araya da dorelerin karıştığı bu tarz sadece podyumda değil yaz geceleri özel davetlerde de çok beğenilecek. Bu tarzın en önemli kesimi fırfırlı etekler, hafif salaş bir çizgi'de bu tarz elbiselere rastlayabilirsiniz.
Dore de bu sezon en çok kullanılan renklerden birisi olacak. Rahatlıkla tüm kıyafetiniz baştan aşağı doreden seçebilirsiniz. Ancak bu kadar göze batmak istemiyorsanız dore aksesuar seçebilirsiniz.
Clubber tarzıysanız ve gece çıkarken mutlaka jean giyiyorsanız altına giyeceğiniz bir dore stiletto çok şık olmanızı sağlayacaktır. Bu arada ille de giysinizin altın gibi parlaması ve metalik görüntüde olması gerekmez, dore renge yakın çok şık saten kumaşlar var. Tavsiye edilir. Beymen'de bu tarz giysilere rastlayabilirsiniz. Yaz olunca renk kullanmak çok kolay. Kıştan ve siyahtan bunalınca bir de yanık tenli olunca rengi en iyi şekilde taşıyabileceğimiz dönemdeyiz. O halde biraz kalıplarınızın dışına çıkın, cesaretiniz toplayın ve renge girin. Bırakın siyah can kurtaran elbiseniz dolabınızın derinliklerinde kalsın ve siz onu bu yaz ellemeyin. Renk deyince gerçek anlamda kuvvetli renkler var. Bu sezonun en önemli rengi fuşya ve yeşil. Hem de öyle pastel filan değil, en kuvvetli tonundan. Turkuaz da çok büyük beğeniyle kullanılan bir renk. Eh, zaten yazın rengi beyazı da yine bu yarışta çok iddialı ve yanık tene çok yakışıyor. Turuncu ise pozitif enerjinin rengi. Hal böyle olunca en beğendiğiniz tonu seçmek size kalmış.
Seçim yapmakta zorlanıyor musunuz? Çaresi gökkuşağı renklerinin hepsini üzerinde barındıran bir elbise seçmek.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Ajanda
 Düğüne hazırlanırken yakalanan özel anlar
 Aralıksız konserlerle İstanbul müziğe doyacak
 İstanbul'un zengin mirası
 Kiloları vermek kolay, ya sonrası?
 Haftanın Kitapları
 Şehirde havuz keyfi
 45'lik delikanlı nefes kesiyor
 Sirtaki üniversitede oynanır
 Bu bürolarda zevkle çalışılır
 Kocaman gözlükler sallantılı küpeler
 Türkler siyah seviyor
 Yıpranan ayaklarınızı yaza hazırlamak için bakıma alın
 Doğal ürünlerden şaşmayın
 En Yeni Kozmetik Ürünleri
 Doğallıktan yanalar
 Hollywood anne oluyor
 Muhafazakarlığa yönelen hiçbir projede olmam
 Kanat seslerinin izinde
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
KENAN ONUK
İstanbul Müzik Festivali başladı
Festival, dün akşam Aya...
ŞAFAK KARAMAN
İmajıma dokunma
Mahsun Kırmızıgül yeni albümünde kendine...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Yüzü-yorum
Başlık nasıl ama? Velud yazarınız yine yaptı...
Ustaları buluşturan film
Ustaları buluşturan film
Hollywood'un usta oyuncuları "Stepford Kadınları" filminde bir araya...
Hiç yaşanmamış bir aşkın öyküsü
Hiç yaşanmamış bir aşkın öyküsü
Bu filmin en güçlü yanı, bence perdede çok az yapılmış bir şeye,...
Komşu adalardan gelen lezzet
Eski "S" restoran, bugün bir Yunan zincirinin İstanbul şubesi "Kalua"...
Doğadan en güzel kareler
Türkiye'nin dört bir yanından gelen 160'a yakın fotoğrafçı Frig Vadisi'nde...
Ortadoğu'dan festival turizmi
İstanbul'daki uluslararası müzik festivallerine yurtdışından da ilgi büyük.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.