kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YÖK askıya alındı
Erdoğan sert başladı ama 'inat yok' dedi

Başbakan parti grubunun açık bölümünde YÖK yasasını veto eden Sezer'le YÖK yönetimine isim vermeden yüklenip "Milletin verdiği çoğunluk gücü küçümsenemez" dedi.

ÖNCELİK AB'DE
KAPALI
bölümde ise açık bölümdeki sözlerine gönderme yapıp "Herhalde anlamışsınızdır. YÖK yasasını 2B gibi askıya aldık, inatlaşmayacağız, önceliğimiz AB" diye konuştu.


***

YÖK askıya alındı

'Önceliğimiz YÖK değil AB' diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada 'YÖK yasasını askıya aldıklarını' açıkladı Sezer'i de eleştiren Başbakan, 'Hiç kimse AK Parti'ye millet tarafından verilen çoğunluğun gücünü önemsizmiş gibi göstermeye çalışmasın' diye konuştu.

AKP grubunda, hükümetin önceliğinin yapısal reform yasaları olduğunu söyleyerek YÖK yasası konusunda şimdilik ısrarcı olmayacakları mesajını veren Başbakan Tayyip Erdoğan, grubun basına kapalı bölümünde, yasayı bir süre askıya aldıklarını açıkladı. Erdoğan, yasayı veto eden Cumhurbaşkanı ile YÖK yönetimine isim vermeden yüklendi ve "Kimse AKP'ye millet tarafından verilmiş çoğunluk gücünü önemsiz ya da yok sayılabilir gibi göstermeye kalkışmamalıdır" dedi. Erdoğan AKP grup toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmada, açık bölümdeki sözlerine gönderme yaparak, "Herhalde anlamışsınızdır. YÖK yasasını 2B'ler gibi askıya aldık" dedi. Erdoğan milletvekillerine "Önceliğimiz YÖK değil, AB" mesajını da verdi ve "Bu konuda çok iyiye gidiyoruz. AB ile müzakerelere başlıyoruz. Bunun için yapmamız gereken çok önemli şeyler var" diye konuştu. Erdoğan,YÖK krizini ima ederek "Gerginliğe gerek yok. İnatlaşma oldu. Yeni yasama döneminde geniş kapsamlı bir düzenleme olacak. Ayrıca, AB için çıkaracağımız yasalar, bu konuda yapacağımız düzenlemeleri kolaylaştıracak" dedi. Erdoğan, grubun basına açık bölümünde ise Sezer'e yüklendi ve şu mesajları verdi:

* YÖK ÜZÜNTÜSÜ:
Oxford Üniversitesi'nde konuşurken, demokrasi yolunda dev adımlar atan ülkemin tezlerini anlatırken, Ankara'dan gelen haberler beni üzdü. Yüksek öğretimle ilgili olarak TBMM'nin gönderdiği yasa Cumhurbaşkanlığı'ndan geri dönmüş, Cumhurbaşkanı yorumlarını da ekleyerek yasayı Meclis'e iade etmişti.

* 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ MÜ?
Şimdi ne oldu? YÖK sorunu çözüldü mü? Çocuklarımız, eğitim sorunları çözüldü mü? Devletin kurumları arasında ihtilaf çıkararak, halkın demokratik, insani taleplerini dondurarak, kehanetlerle, halkın bir bölümünü töhmet altında bırakmakla ülkeye iyilik mi yapıyoruz? Cevap veriyorum; hayır.

* SEVİNÇ KURSAKTA KALSIN DENİYOR:
Biz uluslararası arenalarda ne kadar coşkuyla ülkemizin başını göğe erdirmek istiyorsak, birileri de bu başarıdan rahatsızlık duyuyor. Bu başarıların bizim kar hanemize yazılacağını düşündüklerinden midir, istikrarsız siyaset günlerinden kalma alışkanlıklarından mıdır bilemiyorum.

* KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR:
Hukuk devletin ve hukukun üstünlüğü hiç kimseye hukukun üstüne çıkma hakkı vermiyor. Hukuk devletinde hiçbir makam ve mevki hukukun üstünde değildir. Başkaları kendilerini hukukun, milletin hatta devletin üstünde görebilir, kendilerini la yüs'el (soru sorulmaz) kabul edebilirler, ama bizim yönetim anlayışımız bu değildir.

* AZ OY, ÇOK OYU ALT EDER Mİ?:
Hiç kimse kaba bir çoğulculuk ve çoğunculuk polemiği yaratarak siyasetin sınırlarını daraltmaya kalkmasın. Kimse AKP'ye millet tarafından verilmiş çoğunluk gücünü önemsiz ya da yok sayılabilir bir şey gibi göstermeye kalkışmamalıdır. Az oyla çok oyun alt edildiğini hiç duydunuz mu? Aksi otoriter yapıyı davet eder. Biz otoriter yapıyı reddeden bir ülkeyiz.

* SEZER'İ MECLİS SEÇTİ:
Unutmamak gerekir ki Cumhurbaşkanını da bu Meclis seçmiştir. Ve çoğunluk esasına göre seçmiştir. Biz bu anlayışla halka yaslanan demokrasi anlayışımızdan geri adım atmadan yolumuza devam edeceğiz.

* REJİM DEĞİL, SİSTEM TARTIŞMASI VAR:
Türkiye'nin kabul ettiği temel değerlerle çatışmayacağız. Herkes bilsin ki bu ülkede rejim tartışması yoktur. Rejimimizin Anayasada belirlenmiş esasları hükümetimizin teminatı altındadır. Sistem tartışmalarını bir tür yanlış anlamayla rejim tartışması gibi değerlendirmek son derece haksız ve yanlıştır.

Hülya KARABAĞLI / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'İslam'da Rönesans yapmanın zamanı'
 Bombacılara tahliye yok
 CHP, YÖK'te gelinen noktadan mutlu oldu
 Cumhurbaşkanı Sezer AB için destek istedi
 Okulda paşa paniği
 'Pozitif ayrımcılık yapmalıyız'
 Bakan Çelik: YÖK yasasını nadasa bıraktık
MUHARREM SARIKAYA
Kravatsız zirvede Türkiye'nin talebi
Yeni adıyla Geniş...
YAVUZ DONAT
Ortak akıl
Salı saat 10.45... Meclis'e gittik... O...
Yorulmuştum
Cinayete azmettirmekten aranan AKP Yumurtalık aday adayı Emine Koçak...
Devamsızlık yakalattı
Bursa'da bıçaklanarak öldürülen 'Başak' takma adlı travestinin...
NATO protestocuları için 25 bölge belirlendi
NATO protestocuları için 25 bölge belirlendi
İstanbul Valiliği, NATO Zirvesi sırasında yerli ve yabancı...
Terör abidesi gibi duruyor
Terör abidesi gibi duruyor
İstanbul'u kana bulayan 20 Kasım saldırılarının hedeflerinden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.