kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eski kalbi tutuklu kaldı
Eski kalbi tutuklu kaldı
Kalp, duygulara hükmeder mi?

Eski kalbi hapis yenisiyle yaşıyor

Kalp nakli için yoğun bakımda beklerken tutuklandı

Nurettin Ilgın kalp nakline girerken hapis cezası çıktı ve tutuklandı...
Nakilde ameliyathane kapısında, sonra da odasında nöbetçi bekledi...
Yeni kalple iyileşip çıkana kadar cezası bitti. Faturayı da Bakanlık ödedi.


***

Eski kalbi tutuklu kaldı

'Nurettin Ilgın, Türkiye'nin tutukluyken kalp nakli yapılan ilk hastası oldu. Hakkında tutuklama emri çıkarıldığında, hastanede yatan Ilgın'ın ameliyathane kapısında bir gardiyan bekledi. 'İyileştiğinde ceza süresi çoktan dolmuştu. 40 milyar liralık hastane faturasını da Adalet Bakanlığı ödedi. Nurettin Bey, eski kalbini 'tutuklu' bıraktı, yenisiyle yeni hayatına başladı.

Nurettin Ilgın, 13 milyon liralık senet nedeniyle dört ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ama Ilgın'a tutuklama emri, hastanede yoğun bakımdayken gelmişti. Nurettin Bey, tutukluluk günlerinin çoğunu yoğun bakımda geçirdi. Yalnızca birkaç aylık ömrü kalan Nurettin Bey'in kalbi, işte bu sırada değiştirildi. Üstelik 40 milyar liralık hastane masrafları da Adalet Bakanlığı ödeneğiyle Antalya Cezaevi tarafından karşılandı. Ameliyat boyunca yoğun bakım kapısında jandarma bekleyen Ilgın, yeni kalbiyle hayata ilk adımlarını attığında artık ceza süresi de bitmişti. O yalnızca kalbini değil, hayatını da yeniledi, kendi elleriyle kendi işini kurdu. Nurettin Bey şimdi açtığı oto tamirhanesinde, araçların kalbini değiştirdiğini söylerken, ailesi ile yeni yaşamının tadını çıkarıyor.

GENÇ KIZ KALBİ ONA ENERJİ VERİYOR
Nurettin Ilgın'ın hayatı aslında insanın inanmakta güçlük çektiği abartılı film senaryoları gibi. İçi içine sığmayan, insanın karşısında güçlü kuvvetli duran bu 44 yaşındaki hayat dolu adam, her sabah 10 kilometre yürüyor, yazları her hafta iki saat yüzüyor. Haftada bir gün mutlaka futbol oynuyor. Dahası tamamen fiziki güç isteyen bir işte, araba tamir atölyesinde çalışıyor. Ona bu yeni yaşam enerjisini veren kalp, 16 yaşında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir genç kıza aitmiş.

ÖNCE İŞLERİ SONRA KALBİ İFLAS ETTİ
2000 yılı Nurettin Ilgın Koşar için son derece zorlu geçmiş, o dönemde işleri bozulan ve iflas eden Nurettin Ilgın, üç çocuğu ve eşiyle İstanbul, İzmir derken Antalya'ya yerleşmiş. Ellerindeki tüm birikimleri kaybederken bir gün aniden geçirdiği kalp krizi, onda onarılması güç bir hasar bırakmış. Kalp nakli gerekli olduğunu anlaması ise aylar süren hastane koşturmacasının ardından ortaya çıkmış.

İNSAN MOTORU DA DEĞİŞMEZ Mİ?
"Doktorlar kalbimin ömrünün bitmek üzere olduğunu söylediklerinde çok şaşırdım. Henüz 40 yaşındaydım, hiç ameliyat olmamıştım, hiç hastaneye kalkmamıştım. Ölümü kabullenemezdim. 'Doktor Bey bu arabaların motoru yenileniyor da insanın motoru yenilenmez mi' diye sordum. Kalp nakli dediklerinde ise şaka yapıyorlar gibi geldi" diye anlatıyor ilk duygularını.. Kalbi artık zar zor çalışmaya başladığında yoğun bakıma kaldırılan Nurettin Ilgın, tutuklu başlayıp, serbest olarak çıktığı hastane macerasını ise şöyle anlatıyor:

HASTANEYE YATINCA TUTUKLAMA EMRİ GELDİ
"Kalp nakli yapılacak diye hastaneye kaldırıldım. Bu sırada iki yıl önceye ait bir senet davam varmış. 4 aylık cezam bulunuyormuş. Ancak adresimi bilmediklerinden bunu bana bildirememişler. Hastaneye yatınca adresim belli oldu. Cezaevinden beni tutuklamak için geldiler. Zaten çok korkunç günler geçiriyordum. Çocuklarım ailem ne olacak diye düşünürken hastane odasının kapısında nöbetçiler beklemeye başladı." O sırada doktorların nakil için bir kalp bulduğunu anlatıyor Ilgın. Yapılan ameliyatın ardından iki gün sonra ayağa kalkan Nurettin Bey, hızlı bir iyileşme sürecine girmiş.

Şimdi o günleri andığında, "Ancak yine de içinde bulunduğum durum beni üzüyordu. Hayatımda hiç hapse düşmemiştim. Kapımda insanların beklemesine alışık değilim, 13 milyon liralık senet yüzünden bu hallere düşmek olacak şey değil diye düşündüm" diye konuşuyor. Hastanede doktorların yazışmaları ile af peşinde koşulurken dört aylık hastane günleri ile birlikte tutukluluk süreci de biten Nurettin Ilgın, Türkiye'de ilk kez tutukluyken kalp nakli olan hasta olarak yeni yaşamına başlamış.

Esra TÜZÜN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ermenilerin vakıf sitemi
 Ünlü hafız Kani Karaca kansere yenik düştü
 Bu 10 kuralı uygulayın, çocuğunuz obez olmasın
 Truva'ya müze müjdesi..
 MHP'ye 20 trilyonluk Genel Merkez
 Havaalanına NATO alarmı
MEHMET TEZKAN
Yazık değil mi bu çocuklara..
Geçen yıl 24 bin..
Bu...
EMRE AKÖZ
Şaşırtıcı bir belge
İletişim alanında uzman olan Ali...
UMUR TALU
Yaşar Kemal'e, haddim olmayarak...
Sevgili Yaşar Ağabey;...
MUHARREM SARIKAYA
Çeyrek asırlık mücadele
Gözyaşları yaşları arasında...
'Doktor 45 dakika'
Saddam'ın kitle imha silahlarını 45 dakikada fırlatıp aralarında...
Irak savaşını protesto
Meksika'nın ev sahipliğinde yapılan Avrupa Birliği (AB), Latin...
Karar Beşiktaş'ın
Karar Beşiktaş'ın
Affan Keçeci, Erol Kaynar, Fikret Orman ve Yıldırım Demirören,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.