kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Pirinç unu kurabiyesi
Tereyağını eritip soğutun. Tereyağı, pirinç unu, un, pudraşekeri, vanilya, yumurta sarısı ve tuzu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru streçe sarıp, buzdolabında en az 20 dakika dinlendirin. Hamuru düz ve unlu bir zeminde merdaneyle 3 mm kalınlığında açın. Arzu ettiğiniz şekilli kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)

* 150 gram tereyağı
* 1 su bardağı pirinç unu
* 150 gram un
* 100 gram pudraşekeri
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım çay kaşığı tuz

Toplama bohça
Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri, karıştırarak 5 dakika pişirin. Brokoliyi bir tencere kaynar suda 30 saniye haşlayıp süzün. Lor peyniri, hardal, taze soğan ve brokoliyi etlere ilave edip, tuz, karabiber serpin. Bir kapta tereyağı ve kalan yağı karıştırın. Yufkaların kenarlarını kesip kare şekline getirin, üzerlerine fırça ile hazırladığınız yağdan sürün. Her bir yufkayı 4 adet kareye bölün. Üç adet kare yufkayı köşeleri yıldız olacak şekilde üst üste yerleştirin. Hazırladığınız karışımı dörde bölün, yufkaların ortasına koyup, kenarlarını ortaya ve yukarıya doğru büzerek toplayın. Yufkanın büzerek toplanan boğaz kısmına parmağınızla su sürün ve bastırarak yufkaların yapışmasını sağlayın. Isıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar 15 dakika pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tabak hindi göğüs kuşbaşı
* 1 komposto kasesi brokoli (küçük çiçeklere ayrılmış)
* 200 gram lor peyniri
* Yarım tatlı kaşığı hardal
* 2 adet taze soğan (dilimlenmiş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 3 adet yufka

Kırmızı çorba
Kırmızıbiberleri uzunlamasına ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin. Kesik kısımları alta gelecek şekilde bir tepsiye dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üstleri kararana kadar pişirdikten sonra streçe sarın ve 5 dakika dinlendirin. Streçden çıkartıp soyduğunuz kırmızıbiberlerin yarısını ince, kalan yarısını ise küp küp doğrayın. Yağı ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. İri doğradığınız kırmızıbiberleri ve domatesi ilave edip domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Yumuşayan domateslere tavuk suyu ve sirkeyi katıp, kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Hazırladığınız karışımı pürüzsüzleşene kadar robottan geçirin ve bir tencereye alın. Kalan kırmızıbiberleri ilave edip, karıştırarak iyice ısıtın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet büyük boy etli kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy kırmızı soğan (iri doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dörde bölünmüş)
* 1 kg. orta boy domates (doğranmış)
* 1 litre tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı balsamik sirke

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 28-05-2004
 Pekmez soslu hindi   / 28-05-2004
 Kartopu   / 27-05-2004
 Patatesli piliç   / 26-05-2004
 Piliç biryani   / 25-05-2004
 İrmik pastası   / 24-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 23-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-05-2004
 Patatesli balık   / 20-05-2004
HAKAN & UTKU
Kitabi diyaloglar
- İyi günler. - İyi günler...
GÜLSE BİRSEL
Üç kadından biri Ajda!
Biraz abartıyor muyuz nedir? Dün...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliçli patates...
ESRA CEYHAN
Alışveriş...
Islak saçlarımın sıcak rüzgarlarla...
REFİK DURBAŞ
Bir Osmanlı aydını...
Günlük yayınlanan ilk gazetemiz...
Şifalı su ile gelen sağlık
Şifalı su ile gelen sağlık
Daha çok kas-iskelet sistemi hastalıkları nedeniyle tercih edilen...
Acı çikolata tansiyon dostu
Acı çikolata tansiyon dostu
Çikolatayı küçük-büyük hemen herkes sever. O halde bir müjde verelim.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.