kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
50'ler ve 70'ler bugüne geldi
50'ler ve 70'ler bugüne geldi
Kartell Müzesi

Moda deviyle dizayn kralı bir araya geldi

Tasarım firması Kartell ve modaevi Dolce & Gabbana, Milano'daki tasarım haftasında yaratıcılıklarını birleştirdi. Kartell, tarihi seven iki moda tasarımcısının 50'ler, 60'lar ve 70'lerden seçtiği 30 parça ile ilginç bir sergi açtı. Siyah, beyaz ve kırmızı renklerin hakim olduğu sergi, Dolce & Gabbana mağazasının üçüncü katında yer alıyor. Podyumun bir ucundaki Venedik avizesi ve freskler ile diğer taraftaki Kartell mobilyaları arasındaki kontrast, teatral havayı artırıyor.

***

50'ler ve 70'ler bugüne geldi

Tasarım firması Kartell ve modaevi Dolce & Gabbana ihtiraslarını, güçlerini ve yaratıcılıklarını birleştirerek Milano'da muhteşem bir sergiye imza attılar
Şehir: Milano; aktivite: 14-19 Nisan tasarım haftası; tasarım firması: Kartell; modaevi: Dolce & Gabbana; ortak ihtirasları: Tasarım; ilham kaynakları: Yaratıcılık.. Güçlerini birleştirip bu hafta sırasında ortak bir sergi, muhteşem bir partiyle de açılış yaptılar. Partiyi geçelim tasarımlar şahane. En sevdiğim moda tasarımcıları ile bana göre tasarımın kralı Kartell bir araya gelince müthiş bir fikir doğmuş.

MODA TASARIM İKİLİSİ
Tasarımı, modern antikaları ve plastiği seven Domenico Dolce ile Stefano Gabbana'nın zevkine en yakın firma Kartell. Ve Kartell, tarihi seven bu iki moda tasarımcısının 50'ler, 60'lar ve 70'lerden seçtiği 30 parça ile kendi tarih müzesini açtı. Bu objeler, Domenico ile Stefano'nun kendi evleri için seçeceği hala çağdaş, hala canlı günlük objeler. Onlara göre objeleri yaşatmak, ruh katarak günlük yaşama sokmakla mümkün, aksi takdirde müze parçası olmaktan öteye gidemezler.

Kartell'i akıllı tasarımları, renkleri ve çok yönlü olmasından dolayı seven moda tasarımcılarının müzeden seçtikleri objeler, zamanın en ünlü tasarımcılarının ürünleri. Hatta bugün hala evlerinde olmasını isteyecekleri türden parçalar. Zaten Kartell ile Dolce & Gabbana'yı da önemli ve diğerlerinden farklı yapan; tasarımları, tarzları ve içlerinde barındırdıkları ironi. Siyah, beyaz ve kırmızı renklerin hakim olduğu sergi, Dolce & Gabbana mağazasının 3. katında yer aldı. 1. kat kırmızı, burada podyumu yansıtan teatral bir hava var. Podyumun bir ucundaki Venedik avizesi ve freskler ile diğer taraftaki Kartell mobilyaları arasındaki kontrast, teatral havayı artırıyor.

Ve sonuç; ideal bir halı üzerinde ait oldukları yerleri bulan objeler ile geçmişle geleceğin birleştiği modern bir resim.. Aynı katta, Castiglioni tasarımı lambalarla kırmızı kitaplık arasındaki simetri oyunu da hem ahengi hem tezatı artırıyor ve mekanı iç mimarinin parçası haline getiriyor. Asma kattaki siyah lake odada ise ikinci bir yaşam alanı var. Buradaki ana parçalar, 60'larla 70'lerin ikonları tarafından tasarlanan objeler: Colombo'dan Gae Aulenti'ye, Anna Castelli Ferrieri'den Giotto Stoppino'ya. Zemin kata ise eğlenceli bir hava hakim. Fondaki fotoğraflar, Colombini ile Olaf Von Bohr tasarımı objelere ayna görevi görüyor. Siyah parlak yüzey üzerine yansıyan renkleriyle Kartell ile Dolce & Gabbana'nın işbirliği sonucu ortaya çıkan "Kartell in Tavola" sergisi, günlük hayatın ve keskin tasarımların nasıl birleşebileceğine iyi bir örnek.

Kartell'in yeni ürünü, Ferrucio Laviani tarafından tasarlanan Bourgie lamba, güçlü ve büyülü duygular uyandırıyor. Işık oyunları ve yansımalarıyla herkesin dikkatini çeken bu lamba, insanlara hayal etme özgürlüğü vererek başrol oynuyor. 70'lerin eğlenceli, neşeli ve renkli projelerinden beri genç, resmi olmayan ve eğlenceli bir tasarım Bourgie. Tamamen klasik başucu lambasından esinlenilmiş. Bir tarafta klasiklik, zenginlik ve geleneksellik, diğer tarafta ise yenilik, transparanlık ve ironi.. Malzemenin kalitesi ve işlemi kristal lambanın oldukça değerli görünmesine sebep olmuş.

Barok stilindeki birbiri üzerinden geçen 3 katlı alt kısmı ve gölgeliği, binlerce yansıma yapması için plise şeklinde yapılmış. Renkli transparan, kristal ve siyah renklerde mevcut. Tasarım düşkünleri için çığır açacak bir proje olan Bourgie, gerek klasik gerekse de moderne kusursuz uyumu ve yarattığı ironiyle herkese hayal etme özgürlüğünü geri veriyor.
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Isparta pilot üssü oluyor
 Boeing 737'den üretim rekoru
 5 bin yıllık surlara raylı sistem
 Uluslararası bir yarış
 Artık Kos çok daha yakın
 Truva hazinesi nasıl kaçırıldı?
 Duvar Temizliği
 Taşrada İki Gün
 Kültürü fotoğraflıyor
 Kısa...Kısa...Kısa... 23 Mayıs
 Beyaz Saray'da tatil
 Yaşar Kemal ve Tarkan
 Müze açmak için üç villa sattı
 Güzellikleri genlerinden
 İspanya'da bir otel: Parador Lerma
 Evlerde eski ve yeni bir arada
 Tasarım Türkleşiyor
 Uçak zamlanacak
 Havacılık dünyası Berlin'de buluştu
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Pilot problemi tırmanıyor
Havacılık sektörünün hızla...
ÖNCEL ÖZİÇER
Açıkta kalmış
Hülya Avşar son televizyon programında...
REFİK DURBAŞ
Hayal ve ötesi...
On yıl kadar oluyor, birkaç günlüğüne...
Saf şekerden uzak durun
Saf şekerden uzak durun
Çok konsantreli olan saf şeker tüketimi metabolizmada tamiri zor...
Karbonhidrat kaynakları nelerdir?
Karbonhidrat kaynakları nelerdir?
Bazı hayvansal besinlerde karbonhidrat vardır. Örneğin, sütte laktoz...
Otuzumda kanseri bekliyordum 4 yıl sonra iki göğsümü kaybettim
Viyolet Aroyo, Olimpiyad meşalesini İstanbul'da taşıyacak isimler...
Gelecek kokulu telefonlarda
Avrupa'nın dev stratejik tasarım şirketi Designafairs'ın başkanı...
Esnek bantlarla form tutun
Türkiye'de ilk kez uygulanan "Therarobic" esnek bantlarla yapılan bir tür...
Üçüncü yıldızın 20 yıllık öyküsü
Hikaye 1984 yılında başladı. Bu uzun maratonda pek çok teknik adamın, futbolcu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.