kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pupa yelken özgürlüğe
Pupa yelken özgürlüğe

Denizle iç içe bir hayat süren İstanbullular, deniz sporlarını yavaş yavaş keşfediyor. Havaların ısınması yelkene olan ilgiyi arttırsa da, yıl boyunca bu sporu yapmak mümkün
Dalgaların sesi, iyot kokusu ve insanın yüzüne çarpan serin rüzgar... Bu benzersiz duyguları ancak bir yelkenlinin içinde hissedebilirsiniz. Şehrin kalabalığının yaydığı uğultudan yeni kaçış noktası, yelken sporunu keşfetmekten geçiyor. Oysa ki çok pahalı ve zor bir spor olduğu kanısından dolayı pek çok kişinin uzak kaldığı bu spor, aslında o kadar da ulaşılmaz değil.

Hatta yaptığınız herhangi bir spordan da ucuz olabilir. Yelken konusundaki yanlış olan bir başka kanı ise sadece yaz sporu zannedilmesi. Halbuki kış aylarında da yelken sporu yapmak mümkün. Zaten Türk insanının bunu keşfetmesiyle yelkende şampiyonluklar kazanılmaya başlandı. Bu sporun bir diğer özelliği yüzme bilen herkesin ortalama 20 saat gibi kısa bir sürede kendi başına kullanabilecek bir duruma gelmesi. Bundan sonra tekneniz yoksa bile kiralayarak bu sporu devam ettirebilirsiniz.

İstanbul Yelken Kulübü
1952 yılında açılan İstanbul Yelken Kulübü, bu alanın ilklerinden biri.İstanbul Yelken Kulübü'nde her ay başında yelken kursu açılıyor. Eğitimler 18 saat teorik, 20 saat pratik dersten oluşuyor. Teorik dersler salı ve perşembe günleri 19.30- 22.30 saatleri arasında yapılıyor. Pratik dersler ise hafta sonları beşer saat. Bir yelkene en fazla 7 kişinin alındığı bu pratik derslerden sonra, günlük olarak 50 milyon vererek pratik eğitimlere devam etmeniz mümkün. Kursun ücreti 500 milyon lira.
Tel: (0216) 348 79 90

Galatasaray Kulübü Yelken Şubesi
Galatasaray Kulübü Yelken Şubesi, şu an onarımda olduğu için derslerini Kalamış Yelken Kulübü'nde veriyor. Böylece eskiden faal olmayan Kalamış Yelken Kulübü de işlerlik kazanmış durumda. 12 ay boyunca yelken eğitimi veren Galatasaray Kulübü'nde yarım saatlik teorik eğitimden sonra 36 saatlik pratik eğitim veriliyor. Hafta sonları yapılan pratik eğitimlerde yelkenli teknelere 3-4 kişi biniyor. Ayrıca öğrencilerin farklı tekneleri de tanımaları amacıyla 2-3 derste bir farklı tekneler kullanılıyor. 350 milyon lira olan bu eğitimlerden sonra tekne kiralayarak kendiniz de denize açılabilirsiniz. Günlük kiralar 125-200 milyon lira arasında değişiyor.
Tel: (0216) 414 53 73

Marmara Yelken Kulübü
Marmara Yelken Kulübü'nde 9-12 yaş arasındaki çocuklara ve yetişkinlere yelken eğitimi veriliyor. Çocuklar için yelken eğitimi 1 temmuzda başlıyor. Öğlen yemeği, servis ve yelken malzemelerinin de bulunduğu bir dönemlik kurs ücreti 240 milyon lira. Yetişkinlerde ise toplam 10 saaten oluşan eğitimin ilk iki saati teorik eğitimle geçiyor. 4-5 kişilik gruplar halinde yapılan kursun ücreti 250 milyon+ KDV.
Tel: (0216) 355 48 13

Ataköy Marina Yat Kulübü
Ataköy Marina Yat Kulübü'nün sadece 7-15 yaş arasındaki çocuklar için yelken eğitimi var. 30 haziranda başlayan bu kurs, iki dönem halinde ve bir ay sürüyor. İlk hafta teorik eğitim veriliyor. Hafta içi her gün 10.00-16.00 arasındaki bu kursa öğle yemekleri de dahil. Ücreti ise 250 milyon.
Tel: (0212) 560 42 70

İstanbul Sailing Academy
Kalamış'ta bulunan İstanbul Sailing Academy'nin en önemli özelliği teorik eğitim verilmeden, kursiyerleri denize çıkartıyor olması. Yelken teknesi üzerinde ilk başta nasıl dümen kullanılacağı ve yelken basmak öğretiliyor. Daha sonra yelkeni belli noktalara götürmüye çalışıyorlar. Her derste bu hedeflere ulaşmanın zamanı kısalıyor. 20 derslik eğitimin sonunuda herkes tekneyi rahat bir şekilde kullanabilir hale geliyor. Ayrıca tehlikeli bir spor olarak düşünmenize gerek yok. Çünkü bu tekneler özel yapısı nedeniyle batmıyor. Bu derslerin saati 20 milyon lira. Üç tane teknesi bulunan İstanbul Sailing Academy'nin amacı yelkeni Türk insanına tanıtmak.
Tel: (0212) 449 95 60

Orsa
Adını bir denizcilik teriminden alan Orsa'da eğitim ayda iki kere başlıyor. Pazartesi, salı, perşembe ve tekrar pazartesi günlerinde 19.30 - 23.30 saatleri arasında olmak üzere toplam 14 saat teorik eğitim veriliyor. En fazla 16 kişinin katılımıyla yapılan dersler, PPT destekli, barkovizyon üzerinde interaktif olarak yürütülüyor. Bundan sonra ise 30 saat pratik eğitim veriliyor. İki farklı tekneyi tüm kursiyerler kullanıyor. 550 milyon+KDV olan ücrete teorik kitap ve pratik eğitimde kullanılacak tulum da dahil.
Tel: (0216) 541 95 13

Atlantis Yatçılık
Atlantis'in yelken kursu 15 saat teorik eğitimle başlıyor. İki hafta süren bu teorik eğitim bitince beşer kişilik gruplar halinde 25 saatlik pratik çalışmalara geçiliyor. Bunlar hafta sonları beşer saatten beş hafta boyunca yapılıyor. Kursun ücreti 475 milyon+ KDV.
Tel: (0216) 337 49 11

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Esnek bantlarla form tutun
 Üçüncü yıldızın 20 yıllık öyküsü
 Gaziantep Hayvanat Bahçesi, AB'ye aday
 İstanbul festivale doymuyor
 Kadın sesi haram değildir
 Oyuncaklarla kendilerini keşfediyorlar
 Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
 Polisler kalpten ölüyor
 AÇEV'den çok özel koleksiyon
 Eczacılara nostaljik sürpriz
 Vedat Türkali
 Devlet protokolü ondan sorulurdu
 Çingeneler turizmi keşfetti
 Muhafazakar ve bronz
 Anzak denizaltısı derinlerden çıkıyor
 Bir buket çiçek lütfen
 Avam Kamarası'na aday ilk Türk
 Türkiye'yi uzaydan da görmelisiniz
 Müezzin babanın misyoner oğulları
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Düşmanını Sev
İlginç kitaplar yayınlayan ve sadakatle...
BALÇİÇEK PAMİR
Olimpiyad meşalesini taşıyacağım, acaba ağır...
ALİ POYRAZOĞLU
İki yılda bir açan çiçek
İki yılda bir güzellikler saçan...
Önümüzde şarap arkamızda boğalar
Bodegas Altanza 300 milyon Euro'luk bir yatırım ile iddialı bir şekilde şarap...
Küçük vitamin deposu
Sarı, oval, bir ucu kabarık limonun görünüşü çekici olduğu kadar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.