kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müezzin babanın misyoner oğulları
Müezzin babanın misyoner oğulları

Mehmet Ergun ve Emir Fethi Caner kardeşler, İslam'ı kötülerken Hıristiyanlığı yaymak amacıyla kitaplar yazıyorlar
Amerika'nın Virginia eyaletindeki Liberty Ünivesitesi'nde teoloji ve kilise tarihi profesörü olarak görev yapan iki Türk kardeş, İslam'a karşı yaptıkları propaganda ile ABD'de yaşayan Türklerin ve Müslümanların tepkisini çekiyor. Her fırsatta İslam'ı ve Müslümanları kötüleyen, özellikle Amerika'da yaşayan Müslüman kadınları Hıristiyan yapmak için yollar arayan Mehmet Ergun Caner ve Emir Fethi Caner kardeşler, Hıristiyan olan İsveçli bir anne ve 17 yıl önce ölen Acar Mehmet Taner isimli Türk bir müezzin babanın oğulları.

İsveç'te doğup Amerika'da büyüyen iki kardeşten Ergun, henüz 16 yaşındayken, bir papazın oğlu olan arkadaşı Jerry Tackett'ın daveti üzerine kilisede bir ayine katıldı ve daha İngilizce öğrenmeden Hıristiyan oldu, bir yıl sonra da kilisede papazlığa başladı. Bu dönemde annesi ve babası ayrı olan Ergun, kardeşleri Erdem ve Emir'i de Hıristiyan olmaya ikna etti. Tüm oğullarının Hıristiyan olduğunu öğrenen müezzin baba, onları evlatlıktan reddetti. ABD'deki Müslüman kökenli 20 papazdan biri olan Ergun Caner, 1989 yılından itibaren İncil ve toloji üzerine eğitim gördü. Ergun Caner, Müslümanlık ve Allah hakkında verdiği konferanslarla dikkat çekiyor. Özellikle ABD'de eyalet üniversitelerini dolaşan Ergun Caner, Müslümanları Hıristiyanlığa çekmeyi hedeflediğini söylüyor. Özellikle 11 Eylül 2001'de Amerika'daki İkiz Kuleler'e yapılan saldırıların ardından Müslümanlara karşı yaptığı propaganda konuşmalarını arttıran Ergun Caner o sene en az 400 kilisede İslam'ın insanları saldırıya yönelttiği konusunda konuşmalar yaptı.

Ergun Caner ve kardeşi Emir Caner, Müslümanlara İncil dağıtılmasının tehlikeli olduğunu, bunun yerine oluşturulacak dostluk ilişkilerinden sonra adım adım Hıristiyanlığın empoze edilmesi gerektiğini savunuyor. İslamiyet'in en büyük amacının cihad olduğunu ve Kuran'ın insanlara bunu empoze ettiğini vurgulayan Caner kardeşler, ABD'nin en çok izlenen haber kanalları CNN ve Fox News'de de programlara katılıyorlar. Caner kardeşlerin Mart-Nisan 04' sayılı "Today's Christian Woman" adlı dergiyle yaptıkları röportajda "Müslüman kadınlarla nasıl etkili ilişkiler kurabiliriz?" sorusuna Ergun Caner, "Girişkenlik ve yardımseverlik oyunları oynayarak... Birçok Müslüman kadın Amerika'da kendini soyutlanmış hisseder. Arkadaşlıklara açtırlar" diyor. Emir Caner ise aynı soruya şu şekilde cevap veriyor: "ABD'ye taşınan Müslüman kadın ehliyeti nereden alabileceğini ya da bir işe nasıl başvuracağını bilmez. Bunları göstermeniz onlara cemaatimizin kapılarını açacaktır."

KADIN ERKEK AYRIMI VAR
Röportajda "Amerikalı Müslümanlarla Ortadoğu'daki Müslümanlar arasındaki farklılık ne?" sorusuna Emir Caner şöyle cevap veriyor; "Birçok Müslüman kadının Amerika'ya gelmesinin sebebi uygulanan politik zulümün yanı sıra psikolojik zulümdür. İslam'ın geleneksel yollarını daha fazla takip etmek istemiyorlar. Amerika'yı inançlarının özünü bulabilecekleri bir yer olarak görüyorlar. Bu yüzden de Amerika'da peçe veya başörtüsü takmıyorlar. Ayrıca erkekler de rahat konuşabiliyorlar. Onlar Kuran'ın feministliği bulabilmek için çalışıyorlar." Evangelistlerin (Muhafazakar Hıristiyanlar) en önemli üyelerinden biri olan Caner kardeşler, evangelistlerin birçok seminerine konuşmacı olarak katılıyorlar.

Evangelist misyonerler, Amerika'daki Müslümanları Hıristiyanlaştırılabilmek için onlara iyi davranılmasını; sevgi, dostluk gösterilerek yardımda bulunulmasını, en son aşama olarak İncil hediye edilmesini öneriyor. Caner kardeşlerin yazdığı kitaplar da oldukça ilgi görüyor. Bugüne kadar 7 kitap yazan kardeşler, kitaplarında da İslamiyet'i kötülüyor. Kardeşlerin, 100 bin satan "Unveiling Islam" (İslam'ın Peçesini Kaldırmak) adlı kitapları Evangelist Yayımcılar Birliği tarafından 2003 yılında altın madalyaya layık görüldü. Kitap kapaklarıyla da dikkat çeken Caner kardeşlerin "Out of the Crescent Shadows (Hilal Gölgesinin Dışında)" adlı kitaplarının kapağında ise beyaz çarşaflı bir genç kızın yüzüne ay yıldız gölgesi düşürülmüş. Ayrıca kitap kapağına "Müslüman kadınlara Hıristiyan ışığı yolunda öncülük etmek" notu yer alıyor.

Kutlu GARGI MERKEZ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Esnek bantlarla form tutun
 Üçüncü yıldızın 20 yıllık öyküsü
 Gaziantep Hayvanat Bahçesi, AB'ye aday
 İstanbul festivale doymuyor
 Kadın sesi haram değildir
 Oyuncaklarla kendilerini keşfediyorlar
 Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
 Polisler kalpten ölüyor
 AÇEV'den çok özel koleksiyon
 Eczacılara nostaljik sürpriz
 Vedat Türkali
 Devlet protokolü ondan sorulurdu
 Çingeneler turizmi keşfetti
 Muhafazakar ve bronz
 Pupa yelken özgürlüğe
 Anzak denizaltısı derinlerden çıkıyor
 Bir buket çiçek lütfen
 Avam Kamarası'na aday ilk Türk
 Türkiye'yi uzaydan da görmelisiniz
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Düşmanını Sev
İlginç kitaplar yayınlayan ve sadakatle...
BALÇİÇEK PAMİR
Olimpiyad meşalesini taşıyacağım, acaba ağır...
ALİ POYRAZOĞLU
İki yılda bir açan çiçek
İki yılda bir güzellikler saçan...
Önümüzde şarap arkamızda boğalar
Bodegas Altanza 300 milyon Euro'luk bir yatırım ile iddialı bir şekilde şarap...
Küçük vitamin deposu
Sarı, oval, bir ucu kabarık limonun görünüşü çekici olduğu kadar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.